Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
Firianus [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 29 Lip 2011 08:42 [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. kod emotikony: :)

Mam od wczoraj problem z telefonem. Przeglądając wczoraj strony internetowe, nagle wyrzuciło mnie na pulpit i okazało się, że wszystkie dotychczasowe sieci docelowe zostały skasowane. No nic- dodałem nowy punkt wykorzystujący dane pakietowe. I na tym historia mogłaby się zakończyć, ale nie... Wystąpił brak możliwości połączenia się z jakąkolwiek siecią Wi-Fi (telefon je odszukiwał, ale nie mógł się połączyć).

Zrobiłem Hard Reset.

Problem z połączeniem Wi-Fi ustąpił, ale teraz z kolei telefon automatycznie chce łączyć się z netem (swoją sieć Wi-Fi ustawiłem jako priorytetową, ale poza domem korzystał już z danych pakietowych...). Zmieniłem "Użyj punktu dostępu" z "Automatycznie" na "Po potwierdzeniu"- teraz telefon prosi o możliwość połączenia. W dodatku połączenie (gdy sam je zainicjuję włączając na przykład przeglądarkę) jest aktywne dopóki go nie rozłączę ręcznie.

Wygląda to tak, jakby coś działało w tle i chciało połączenia z siecią... Mogę jakoś temu zaradzić?

P.S. Przepraszam za przydługi opis. kod emotikony: :)
Laki1231 [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 29 Lip 2011 08:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Więc tak do tych sieci wi-fi trzeba znać klucz aby się połączyć. Problem rozwiązałeś hardrestem.

Co do rozłączania sieci może wgraj najnowszy soft na ten telefon. A KLIKASZ WYJDŹ?Jak opuszczasz przeglądarkę?

Autor postu otrzymał pochwałę.
Firianus [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 29 Lip 2011 09:04   Postaw piwo autorowi tego posta
Jaki klucz?
Jeśli chodzi Ci o zabezpieczenie sieci, to nawet po wprowadzeniu prawidłowego kodu swojej sieci, telefon się nie łączył... Ale to już mało istotne. kod emotikony: ;)

Soft jest najnowszy. Przeglądarkę zamykam prawidłowo- "Wyjdź", ale i tak zostaje wtedy aktywne połączenie internetowe.
Laki1231 [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 29 Lip 2011 09:07   Postaw piwo autorowi tego posta

A masz jakieś widżety na pulpicie on-line? Ja tak miałem na N8 gdy wychodziłem z OVI SKLEPU. Wyszła nowa wersja ovi i działa poprawnie.

Firianus [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 29 Lip 2011 09:15   Postaw piwo autorowi tego posta
Raczej to nie widżety, bo nie mam niczego takiego na pulpicie... Kiedyś jakoś ustawiałem coś takiego: "Pulpit offline", ale teraz nie mogę nigdzie tego znaleźć. Może w tym tkwi problem?
Laki1231 [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 29 Lip 2011 09:26   Postaw piwo autorowi tego posta

No to właśnie widżety to jest jak przytrzymasz palec na pulpicie lub klikniesz opcje.

Firianus [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 29 Lip 2011 09:34   Postaw piwo autorowi tego posta
OK, czyli skoro nie mam tej opcji, to mam 100% pewności, że to nie widżety... Więc co? Jest jakiś program, który sprawdzi, co chce się łączyć z internetem?
Laki1231 [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 29 Lip 2011 09:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie ma takiego raczej.

elfisher [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 03 Sie 2011 07:32   Postaw piwo autorowi tego posta

podlacze sie do tematu.
mam taki sam problem, procesow sprawdzic na chwile obecna nie moge, bo czekam na certyfikat, ale moja c6, podobnie jak twoja laczy sie caly czas z internetem. nie zaluje pieniedzy, bo mam nielimitowany pakiet, ale bateria duzo szybciej pada. gdy tylko telefon znajdzie w zasiegu mojej sieci wifi laczy sie i nawet reczne rozlaczenie nie pomaga, bo sprawdzam po kilku minutach, a on dalej online... widzety nie lacza sie z internetem, mam tylko skroty i odtw. muzyczny na pulpicie, dodatkowo ustawione wszzystko na offline, brak uruchomionych aplikacji itp. troche dziwna sprawa bo z takich numerow znany jest android, troche sie zawiodlem na v5

Casaya [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 03 Sie 2011 08:20   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
elfisher, odnosnie wi-fi to masz w ustawieniach "łącz z siecią gdy będzie w zasięgu" czy cos takiego.Juz nie pamietam jak to było bo przeszedłem na andka.ale wiem jedno,poprzestawiane w ustawieniach i tyle.

Firianus [Nokia C6-00] Brak automatycznego rozłączania sieci Napisany: 03 Sie 2011 08:51   Postaw piwo autorowi tego posta
Mój problem już nie istnieje. Zrobiłem ponownie Hard Reset i wszystko działa poprawnie. Z mojej strony temat do zamknięcia.

Pozdrawiam i znów dziękuję Wam za pomoc. kod emotikony: :)

Zamykam // Jackson