| Temat Zamknięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Firianus | |
|
Witam. Mam od wczoraj problem z telefonem. Przeglądając wczoraj strony internetowe, nagle wyrzuciło mnie na pulpit i okazało się, że wszystkie dotychczasowe sieci docelowe zostały skasowane. No nic- dodałem nowy punkt wykorzystujący dane pakietowe. I na tym historia mogłaby się zakończyć, ale nie... Wystąpił brak możliwości połączenia się z jakąkolwiek siecią Wi-Fi (telefon je odszukiwał, ale nie mógł się połączyć). Zrobiłem Hard Reset. Problem z połączeniem Wi-Fi ustąpił, ale teraz z kolei telefon automatycznie chce łączyć się z netem (swoją sieć Wi-Fi ustawiłem jako priorytetową, ale poza domem korzystał już z danych pakietowych...). Zmieniłem "Użyj punktu dostępu" z "Automatycznie" na "Po potwierdzeniu"- teraz telefon prosi o możliwość połączenia. W dodatku połączenie (gdy sam je zainicjuję włączając na przykład przeglądarkę) jest aktywne dopóki go nie rozłączę ręcznie. Wygląda to tak, jakby coś działało w tle i chciało połączenia z siecią... Mogę jakoś temu zaradzić? P.S. Przepraszam za przydługi opis. |
||
| Laki1231 | |
|
| Więc tak do tych sieci wi-fi trzeba znać klucz aby się połączyć. Problem rozwiązałeś hardrestem. Co do rozłączania sieci może wgraj najnowszy soft na ten telefon. A KLIKASZ WYJDŹ?Jak opuszczasz przeglądarkę? _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Firianus | |
|
| Jaki klucz? Jeśli chodzi Ci o zabezpieczenie sieci, to nawet po wprowadzeniu prawidłowego kodu swojej sieci, telefon się nie łączył... Ale to już mało istotne. Soft jest najnowszy. Przeglądarkę zamykam prawidłowo- "Wyjdź", ale i tak zostaje wtedy aktywne połączenie internetowe. |
||
| Laki1231 | |
|
| A masz jakieś widżety na pulpicie on-line? Ja tak miałem na N8 gdy wychodziłem z OVI SKLEPU. Wyszła nowa wersja ovi i działa poprawnie. _________________ |
||
| Firianus | |
|
| Raczej to nie widżety, bo nie mam niczego takiego na pulpicie... Kiedyś jakoś ustawiałem coś takiego: "Pulpit offline", ale teraz nie mogę nigdzie tego znaleźć. Może w tym tkwi problem? | ||
| Laki1231 | |
|
| No to właśnie widżety to jest jak przytrzymasz palec na pulpicie lub klikniesz opcje. _________________ |
||
| Firianus | |
|
| OK, czyli skoro nie mam tej opcji, to mam 100% pewności, że to nie widżety... Więc co? Jest jakiś program, który sprawdzi, co chce się łączyć z internetem? | ||
| Laki1231 | |
|
| Nie ma takiego raczej. _________________ |
||
| elfisher | |
|
| podlacze sie do tematu. mam taki sam problem, procesow sprawdzic na chwile obecna nie moge, bo czekam na certyfikat, ale moja c6, podobnie jak twoja laczy sie caly czas z internetem. nie zaluje pieniedzy, bo mam nielimitowany pakiet, ale bateria duzo szybciej pada. gdy tylko telefon znajdzie w zasiegu mojej sieci wifi laczy sie i nawet reczne rozlaczenie nie pomaga, bo sprawdzam po kilku minutach, a on dalej online... widzety nie lacza sie z internetem, mam tylko skroty i odtw. muzyczny na pulpicie, dodatkowo ustawione wszzystko na offline, brak uruchomionych aplikacji itp. troche dziwna sprawa bo z takich numerow znany jest android, troche sie zawiodlem na v5 _________________ |
||
| Casaya | |
|
| elfisher, odnosnie wi-fi to masz w ustawieniach "łącz z siecią gdy będzie w zasięgu" czy cos takiego.Juz nie pamietam jak to było bo przeszedłem na andka.ale wiem jedno,poprzestawiane w ustawieniach i tyle. _________________ |
||
| Firianus | |
|
| Mój problem już nie istnieje. Zrobiłem ponownie Hard Reset i wszystko działa poprawnie. Z mojej strony temat do zamknięcia. Pozdrawiam i znów dziękuję Wam za pomoc. Zamykam // Jackson |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Apple patentuje mikrofon do automatycznego ustawiania głośno |
Newsy | Jack | |
Nokia X7 niebawem w brytyjskiej sieci 3 |
Operatorzy GSM | Laki1231 | |
Nokia 5230 brak USB |
Pytania i Problemy z telefonami | MaTySeK721 | |
Nokia T7-00 - smartfon z Symbianem^3 wycieka do sieci |
Newsy | Laki1231 | |
Nokia N5 debiutuje w Sieci, ma Symbiana Annę |
Newsy | Laki1231 | |