Autor Wiadomość
Montecjusz [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 05 Cze 2011 11:52 [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne.   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, mam problem z moim tel. i nie wiem czy dać na gwarancje czy samemu coś zaradze.
Problem 1-ekran
Ekran reaguje na dotyk ale co chwile zacina niekiedy nie idzie kliknac wgl, mimo kalibracji ciezko w cokolwiek trafic i po kliknieciu czegos tel sie zacina trzeba przytrzymac przez okolo 5sek środkowy przycisk (nie wiem jak to sie nazywa :o) i dopiero tel rusza dalej.

Problem 2-kontakty

Jak wchodze w kontakty sim to pisze ze puste, nie wyswietla ich na tel ale gdy ktos z osób które mam zapisane dzwoni/pisze to wyświetla normalną jego nazwe -.-"
Casaya [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 06 Cze 2011 06:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
zrób hard reset *#7370#

lub

1. Wyłączyć telefon
2. Rozpocząć włączanie telefonu
3. Przy włączaniu przytrzymać kombinację klawiszy: Zielony + Czerwony + Kamera

zrób kopie wszystkiego co masz na telefonie gdyz stracisz bezpowrotnie.kontakty,smsy itd...

sadam81 [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 06 Cze 2011 06:59   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
1. Rozkładałeś fona??
2. Masz zapisane kontakty na pamięci telefonu, a nie na karcie sim.

Przed hard resetem zrób kopię danych:
- Kontakty
- Kalendarz
- Notatki

Laki1231 [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 06 Cze 2011 08:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Wgraj nowszego softa i hard reset. A jak rozłożyłeś sam telefon to straciłeś gwarancje.

Casaya [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 06 Cze 2011 08:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Montecjusz, wydaje mi się też że jeśli rozkręcałeś telefon to naruszyłeś tasiemkę digitizera stąd też mogą być problemy z dotykiem.

Montecjusz [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 11 Cze 2011 04:09   Postaw piwo autorowi tego posta
Nie rozłożyłem go kod emotikony: ;) a jak mam na sim kontakty to tez je zje?
Laki1231 [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 11 Cze 2011 04:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie tych nie ruszy.

Montecjusz [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 11 Cze 2011 04:25   Postaw piwo autorowi tego posta
Mimo resetów nadal nei działa jak trzeba kod emotikony: :/
Laki1231 [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 11 Cze 2011 04:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Wgraj najnowszego softa;p

Montecjusz [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 11 Cze 2011 04:35   Postaw piwo autorowi tego posta
A jak to zrobić żeby nie zepsuć i czy pozostawi mi to gwarancje?
Laki1231 [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 11 Cze 2011 04:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak da się wgrać tak aby gwarancja została. Przeczytaj moją wiadomość na PW.

Montecjusz [Nokia c6] Ekran i kontakty nie do końca sprawne. Napisany: 11 Cze 2011 06:12   Postaw piwo autorowi tego posta
No nic telefon jade na gwarancje oddac jutro bo raczej nic nie wymyśle kod emotikony: ;)