Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
torrenter [Nokia C6.00] Ukrywanie galerii Napisany: 04 Kwi 2011 12:23 [Nokia C6.00] Ukrywanie galerii   Postaw piwo autorowi tego posta

Ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum, na początku pragnę przywitać się ze wszystkimi forumowiczami.

Po latach użytkowania Nokii N95, od piątku stałem się szczęśliwym posiadaczem Nokii C6.00.
No i mam do Was pytanie.
Tak jak w N95, tak i tutaj po wejściu w "Zdjęcia", pokazują się wszystkie zdjęcia na telefonie łącznie z obrazkami (emotikonami) z nawigacji Sygic.

Czy znacie jakiś sposób jak zablokować niektóre katalogi aby nie wyświetlały się w galerii?
Przeszukałem forum, co prawda nie całe bo jest tego bardzo dużo, i niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie kod emotikony: :(

Pozdr.
patrikos23 [Nokia C6.00] Ukrywanie galerii Napisany: 04 Kwi 2011 12:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Tu masz sposób http://symbiane.pl/e51-uk...er=&start=0

torrenter [Nokia C6.00] Ukrywanie galerii Napisany: 04 Kwi 2011 12:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzięki za szybką odpowiedź.
Z tym tematem zapoznałem się już wcześniej, i niestety po ukryciu zdjęć przez X-plore, dalej są wyświetlane w galerii. A hackować telefonu niestety zamiaru nie mam.
Może jakaś alternatywna aplikacja do oglądania zdjęć z poszczególnych katalogów?
patrikos23 [Nokia C6.00] Ukrywanie galerii Napisany: 04 Kwi 2011 12:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Zainstaluj przeglądarkę zdjęć Resco Photo Viewer-tu masz http://symbiane.pl/resco-...wer&start=0

Sam jej używam i czyta zdjęcia tylko z galerii. W opcjach przeglądarki ustaw jako domyślną i wszystkie zdjęcia pójdą przez nią. Pobierz wersję 5 PL, bo 6 jest po EN, a ja nie widzę różnicy. Po polsku łatwiej znaleźć niektóre opcje.

Autor postu otrzymał pochwałę.
torrenter [Nokia C6.00] Ukrywanie galerii Napisany: 05 Kwi 2011 10:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzięki kolego.
Aplikacje podpisałem i zainstalowałem, wszystko pięknie działa, a wersja 6 jest już także w PL.
Szkoda że nie ma opcji czytania zdjęć tylko z określonego folderu na karcie, ale i tak najważniejsze że nie ma głupich ikon z Sygica.

Pozdr.
patrikos23 [Nokia C6.00] Ukrywanie galerii Napisany: 05 Kwi 2011 11:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeżeli jest to wrzuć na forum, na pewno się komuś przyda.

torrenter [Nokia C6.00] Ukrywanie galerii Napisany: 05 Kwi 2011 01:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Gotowe, zapraszam:
http://symbiane.pl/resco-...13084.htm#63655