| Temat Zamknięty przez: Laki1231 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| tomao1985 | |
|
| Witam , nokie E5 zakupiłem ponad 2 tygodnie temu nowa z salonu ery. Przed zakupem czytałem wiele pozytywnych opinii na temat tego modelu , a przede wszystkim o bardzo mocnej baterii która spokojnie trzyma 5 dni albo dłużej . Niestety moja bateria trzyma 2 dni normalnego użytkowania tzn jakieś 10-15 min rozmów dziennie plus z 10 min w internecie i może parę sms-ów. Formowałem baterie rozładowując ją 3 razy i ładowałem ją całą noc przy wyłączonym aparacie. pytanie brzmi czy są jakieś sposoby żeby bateria zaczęła lepiej trzymać . czy to ze tak krotko trzyma jest podstawa do reklamacji baterii w salonie ery? Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu.//Laki1231 Ortografia // stankovi23 |
||
| Laki1231 | |
|
tomao1985, symbian normalne ale rzeczywiście koło 5dni przy tym użytkowaniu powinna wytrzymać. Ja polecam formowanie baterii tylko w przypadku gdy bateria krótko trzyma. Ponieważ w instrukcji jest napisane, żeby tego nie robić i odłączać od razu telefon od zasilania ba mało0 tego telefon można używać podczas ładowania być może bateria uległa uszkodzeniu lub masz włączone aplikacje które pobierają więcej energi._________________ |
||
| tomao1985 | |
|
| hmm ogolnie I ladowanie robilem tak ze przy wlaczonym telu zaczalem ladowac jak na baterii zostalo 30% , ale po tym telefon wytrzymal mi jedne dzien , nastepnie zrobilem te 3 formowania czyli do zera i ladowanie na wylaczonym . czyli co uszkodzilem tym baterie czy cos? sory za glupie pytania ale na bateriach sie nie znam a czytlaem troche o formowaniach na portalu elektroda gdzi ludzi ejednak sie znaja na rzeczy | ||
| Laki1231 | |
|
tomao1985, wiesz mozliwe uszkodzoeniebylo formuje to się to podróby ja mam N8 nie formowałem 3-4 dni mi trzyma jak się bawie to 2-3 dni więc możliwe a żeby uznali na gwarze to musisz dać z telefonem._________________ |
||
| tomao1985 | |
|
| nic udam sie do seriwsu, bo jednak dwa dni to zdecydowanie za krotko. jedyna aplikacja jaka jest wlaczona to klient email z synchronizacja co 20 min, ale nei sadze zeby to az tak zżeralo baterie | ||
| Laki1231 | |
|
tomao1985, żżera bo łaczy z netem wyłącz to narazie_________________ |
||
| tomao1985 | |
|
| po wylaczeniu maila , i synchronizacji co 20 min oraz po odinstalowaniu dwoch programow ktore mialy wspierac baterie przy normlanym uzytkowaniu tzn kilkanascie minut rozmw dziennie , raz uzylem nawigacji przez jakeis pol godziny po internecie lacznie chodizlem kolo 1,5 h , a maile spr recznie i po wyjsciu wylaczalem calkoweicie skrzynke bateria wytrzymala 4 dni takze bardzo dobrze wyglada ze jest jednak sprawna |
||
| Laki1231 | |
|
| tomao1985, problem rozwiązany. Temat zamyka. _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
[N95 8GB] Bateria trzyma 2 dni w stanie spoczynku |
Pytania i Problemy z telefonami | barszcz91 | |
[C6] Ile wam trzyma bateria? |
Pytania i Problemy z telefonami | ejeycorp | |
[E73] Nieoryginalna bateria krótko trzyma |
Pytania i Problemy z telefonami | Matcyg91 | |
[E51] Nieoryginalna bateria trzyma kilka godzin |
Pytania i Problemy z telefonami | maro95 | |
[N97] Zasilanie tylko z ładowarki lub bateria zastepcza |
Dyskusje Ogólne | luqi345 | |