Autor Wiadomość
Laki1231 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 30 Sty 2011 09:48 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
WITAM ! ! !

W dniu dzisiejszym można również shakować oba telefony według tego sposobu, korzystając z nowego programu PHOENIX:
http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm

GWARANCJA:

Przy tej operacji nie tracimy gwarancji pod warunkiem, że wgramy softa z Product Code takim jak jest pod baterią.

Przy tej operacji tracimy gwarancje gdy wgramy softa z innym Product Code niż ten pod baterią, ale dopiero w momencie gdy zaktualizujemy telefon przez NSU - NOKIA SOFTWARE UPDATER lub OTA - OVER THE AIR. Ponieważ wtedy NOKIA dostanie informacje o takiej aktualizacji w logu. Jeśli się będziemy pilnować i nie zaktualizujemy telefonu, przed oddaniem telefonu na gwarancje należy wykonać to:

http://symbiane.pl/zmiana...kii-vt20486.htm

I) Wstęp

! ! ! ! Pamiętaj wszelkie operacje przeprowadzasz na własną odpowiedzialność. Ryzyko uszkodzenia telefonu jest minimalne, jednak zapoznaj się dokładnie z całym procesem. Poniżej przy danym modelu tel. jest napisane czy plik jest przerobiony przez ze mnie czy też nie i zostały wykonany przez jakiegoś innego użytkownika.. Plików do starszych modeli tu nie ma jeśli taki potrzebujesz napisz zrobię. Przed wykonaniem operacji zaleca się stworzeni kopii zapasowej danych (muzyka, filmy, zdjęcia, kontakty). ! ! ! !

Na początek mały wstęp. Potrzeba nam parę elementów do przeprowadzenia tej operacji.
Są nimi następujące elementy:

- kabel USB
- program PHOENIX wersja 2010
Pobieranie / Download:

lub Phoenix Service Software 2011.08.003.45122 (zalecane)
Pobieranie / Download:

- soft do naszego telefonu PAMIĘTAJ NIE NIŻSZY NIŻ OBECNIE POSIADANY W TELEFONIE, MOŻE BYĆ RÓWNY OBECNEJ WERSJI

a) http://www.blue-nokia.com
b) aplikacja NaviFirm, szczegóły poniżej:

Sposób 1:
Na pulpicie tworzymy folder RM-588 (w miejsce cyferek RM swojego telefonu), pobieramy do niego nasz soft z NaviFirm, i folder przenosimy do następującej ścieżki:

- system 32bit - C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products
- system 64bit - C:\Pliki Programów x86\Nokia\Phoenix\Products
lub C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products

Sposób 2:
Na pulpicie tworzymy folder Data Package następnie w nim folder Products w nim kolejno folder RM-599 (lub inny numer w zależności od numeru RM telefonu) i tu wklejamy pliki softa pobrane z NaviFirm. Następnie należy wskazać folder Data Package w programie Phoenix, robimy to następująco, włączamy program Phoenix, przechodzimy do zakładki ToolS-Options-Products Location są tu 3 rubryki i w nich ścieżki więc klikamy każdą i kasujemy. Następnie w pierwszej rubryce klikamy ADD i wskazujemy folder Data Package, następnie zatwierdzamy komunikaty wyświetlane przez program. Należy pamiętać aby zakończyć wskazywanie folderu na folderze Data Package.

- nasz plik z hakiem kod emotikony: ;) PONIŻEJ W PUNKCIE 2

II) Wybór pliku hakującego

Mała pomoc z mojej strony przy wyborze. Typy plików podane są w nawiasach ponieważ będą potrzebne w dalszej części poradnika. Twoim zadaniem na początek jest odnalezienie swojego modelu telefonu i pobranie pliku pod wersje softu którą chcemy zainstalować.

S60v.3

NOKIA E51 - RM-244
FW: 400.34.011 (typ .XXX)

Pobieranie / Download:

S^3

NOKIA N8 - RM-675
FW: 011.012 V2 (prd.uda.fpsx)

Pobieranie / Download:

FW: 014.002 (prd.uda.fpsx) - Pozwala tylko na instalację nie podpisanych aplikacji !!

Pobieranie / Download:

III) Proces hakowania softu.

1. W Phoenix'ie wejdź w tools -> options-> Product Location i w trzech okienkach wskaż ścieżkę,

C:\Program Files\Nokia\Phoenix
dla systemu x64: C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix, zaakceptuj i zamknij to okienko.

Jeśli wcześniej korzystałeś z programu JAF to będzie prawdopodobnie ścieżka:

- system 32 bit - C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products
- system 64 bit - C:\Pliki Programów x86\Common Files\Nokia\DataPackage\Products
lub C:\Program Files x86\Common Files\Nokia\DataPackage\Products

2. Wyjmij kartę pamięci i kartę sim, podłącz naładowany tel. do komputera w trybie PC SUITE lub OVI SUITE, kliknij na File i Scan Product, na dolnej belce powinna informacja RM-244/ wersja oprogramowania, itd...

3. Kliknij na Flashing i Firmware Udpade. Jesli wszystko jest dobrze to będą informację o aktualnym product code, wersji oprogramowania.

4. W tym okienku wejdź w Options, zaznacz rm244_40034011.01U i klikając na Edit wskaż ścieżke dostępu do pliku z punktu 3, zaakceptuj i zamknij zostawiając okienko "firmware udpade". W przypadku Nokii N8 zaznacz nazwę z końcówką prd.uda.fpsx.

5. można teraz flashować wciskając Refurbish.

6. Jeśli po flaszowaniu, hakowaniu telefonu nie ma aplikacji RoomPatcher należy przeprowadzić operację ponownie.
Aplikacji tej nie ma w telefonach z S^3 N8, C7, E7, X7, C6-01 i innych oraz niektóych modelach S60v.3. Natomiast po ich shakowaniu można dograć roopmatchera. Aby sprawdzić czy hakowanie tego telefonu się powiodło należy zainstalować dowolną niepodpisaną aplikację lub taką która wcześniej nie działała.

7. Ten pkt. nie dotyczy telefonów z S^3. Patrz punkt wyżej. Po wykonaniu tych czynności należy uruchomić RoomPatchera który nas wyrzuci lecz nie zawsz być może hak zawiera już wgrane patche, po tym uruchomieniu skopiować pliki (patche) do folderu patches na karcie pamięci. Teraz przed instalacją aplikacji należy uruchomić patch InstallServe, aby otrzymać dostęp do plików systemowych patch open4all.
Pobieranie / Download:

UWAGI:
Jeśli wgrałeś plik hakujący i nie ma RoomPatchera dograj go sam;) jeśli się powiedzie to znaczy, że system został shakowany, jeśli się nie powiedzie, przed poproszeniem o nowy plik z hakiem go drugi raz inną metodą JAF'em. W przypadku poprawnego shakowanie RP+ oraz inne aplikacje poprawnie się zainstalują.

! ! ! NIE ZEZWALAM NA ROZPOWSZECHNIANIE ORAZ KOPIOWANIE TREŚCI BEZ MOJEJ ZGODY, W PRZECIWNYM WYPADKU ZOSTANĄ WYCIĄGNIĘTE KONSEKWENCJE! ! !

JEŚLI NIE MA TU PLIKU Z HAKIEM NA TWÓJ TELEFON, LUB PLIK NIE POSIADA JĘZYKA POLSKIEGO, A MOŻE WYSZEDŁ NOWY SOFT I NIGDZIE W SIECI PLIKU NIE MA, NAPISZ W TYM TEMACIE NAPEWNO GO ZROBIĘ.

Opis:
  • Poradnik opisuje metodę shakowania Nokii E51 oraz Nokii N8-00. Można również skorzystać z poradnika w linku na początku tematu.
snake6666 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 07 Lut 2011 05:19   Postaw piwo autorowi tego posta

sorki stary,ale się chyba pomyliłeś.... w wyborze pliku hakującego dałeś adres strony a nie linku do hacka noki e51 kod emotikony: :]
Laki1231 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 07 Lut 2011 05:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Już poprawiam

snake6666 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 07 Lut 2011 05:27   Postaw piwo autorowi tego posta

dzięki , bo tak zaczynam robić czytam i coś mi nie pasuje
kod emotikony: :)
a ten soft z blue-nokia jest w pliku exe.... gdzie go instalować ?
Autor postu otrzymał pochwałę.
Laki1231 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 07 Lut 2011 05:29   Postaw piwo autorowi tego posta

Plik po prostu instalujesz na kompie i tyle nic więcej i robisz wszystko według filmu oraz opisu. Link już poprawiłem.

snake6666 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 07 Lut 2011 06:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam problem, jak podłączam telefon to phoenix nie wykrywa mi tel, dopiero jak wł.tel i podłączyłem do kompa to mi go wykrył i pokazał mi wersje oprogramowania ale w kolejnym kroku nie chce pokazać PC...
Powinienem odinstalować Programy od Nokii i zainstalować od nowa Phoenix'a ? ^^"
Laki1231 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 07 Lut 2011 06:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Nom wyłącz NOKIA PC SUITE lub mam inny pomysł;) Zrobię Ci to za friko TEAM VIEWER napisz do mnie na PW;)

snake6666 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 07 Lut 2011 07:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Dzięki za pomoc kod emotikony: :] niby łatwe ale sam bym się pomotał kod emotikony: ;D
error4 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 12 Mar 2011 12:57   Postaw piwo autorowi tego posta
U mnie w ogóle nie odnajduje telefonu, ciągle pisze no product, zainstalowane oprogramowania to jaf i phoenix, co może być nie tak?
Meler Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 12 Mar 2011 01:16   Postaw piwo autorowi tego posta

A komputer widzi telefon ?
Laki1231 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 12 Mar 2011 01:33   Postaw piwo autorowi tego posta

error4, podpinasz telefon w trybie pc suite?

error4 Nokia E51 FW: 400.34.011 oraz Nokia N8 FW: 011.012 Napisany: 12 Mar 2011 01:31   Postaw piwo autorowi tego posta
Tak w trybie pc suite, programu pc suite w ogóle nie ma zainstalowanego.

Tak komputer widzi nokie e51 (zapomniałem dodać)

Szczerze mówiąc czytam od wczoraj większość tematów z hackiem i w każdym sposobie natrafiam się na jakiś problem.
Szczerze mówiąc w odpowiedziach udzielanych jest jak dla mnie zamieszanie, gdyż w opisanym przykładowo jednym sposobie udzielacie odpowiedzi nawiązujące do innych sposobów, chodzi mi tu np. o
http://symbiane.pl/hackow...jaf-vt17137.htm
1 2 3 »