| Temat Zamknięty przez: Laki1231 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Lunatyk | |
|
Dostałem sms'a odczytałem go i telefon się jakby zawiesił na chwilę. Wyświetlacz zaczął się włączać i wyłączać, więc wyłączyłem telefon wyjąłem baterię. Włożyłem, włączyłem i pokazał się obraz różnokolorowych kropeczek, takie coś jak 'mrówki' w telewizorach starych tylko się nie ruszają .. Co dziwne telefon jakby działa. Dzwonili do mnie i było ok. Tylko ten wyświetlacz. Zostawiłem go na moment i zaraz się wyświetlił normalny obraz pulpitu telefonu. Po chwili jednak problem wrócił. Nie wiem w czym jest problem. |
||
| Casaya | |
|
| Lunatyk, najprawdopodobnie dostałeś wiadomosc zawirusowaną.słyszałem po takiej.jak dostaniesz to ok,ale jak tylko otworzysz to jakis wirus zjada ci system.kiedys takie cos dostałem.dawno temu na nokie 3310.wyrzuciłem.... może to bujda tylko?kto wie ja bym na wszelki wypadek zrobił hard reset,kto wie co takie cos moze zrobic z systemem. *#7370# zrób kopie wszystkiego co masz na telefonie.kontakty,wiadomosci,zdjecia. _________________ |
||
| Lunatyk | |
|
Ale to był sms od mojej dziewczyny jak to zawirusowany? Założmy, że masz rację. Jak wykonać ten hard reset? wpisujesz to na włączonym telefonie? Bo ja generalnie nic nie widzę jak cokolwiek wpisuję, więc nie wiem nawet czy dobrze wpiszę Kontakty mam na karcie sim. A reszta jest nieistotna. Ważne rzeczy mam dawno na kompie. Więc jak to zrobić? |
||
| Casaya | |
|
| Lunatyk, tak na włączonym telefonie.wpisz *#7370# albo jest druga opcja wyłącz telefon ,wlączając go trzymaj zielona,czerwona słuchawke i guzik od kamery ok...5 sekund.sam wyczujesz kiedy puscic.działa jak hard reset. jesli nawet to nie taka wiadomosc to itak musisz zrobic Hard reset albo wgrac nowego softa. _________________ |
||
| Lunatyk | |
|
| Coś zadziało, ale ekran dalej 'mrówkowaty' ;/ To nie jest problem techniczny telefonu? Jakieś uszkodzenia czy coś? |
||
| Casaya | |
|
| Lunatyk, zadziałoło ale nie wiesz co? w sumie nie widzisz wyswietlacza ?nie wiesz czy sie zmienł na standardowy? może byc problem techniczny gdys cos zrobił.ale ty tylko odebrałeś smsa.prawda?spadł ci czy jak? _________________ |
||
| Lunatyk | |
|
| Zrobiłem tak jak mówiłeś. Telefon zaczął się zaświecać, gasić w końcu się włączył to puściłem klawisze. Ekran dalej 'mrówkowaty' na czuja wpisałem pin, wszedł. Poznałem po tym, że są fabryczne, że dźwięki klawiszy są włączone, a nie były. Nie, telefon nie spadł, nie rzucałem nim. Leżał na łóżku, dostałem sms'a, przyszedłem odebrać i się zepsuło A tak, wyświetlacza nie widzę, widzę tylko te niby mrówki Nie znalazłem nic lepszego, ale to wygląda mniej więcej jak to tylko, że nie zmienia się na te paski: Pobieranie / Download:
Nie pisz posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu. Posty sklejone. // radziubaker Linki zewnętrzne kodujemy tagiem code. Poprawione. // radziubaker |
||
| Laki1231 | |
|
| Zaden kutwa wirus, przypadłość tego telefonu. Pewnie LCD poszedł (albo nie pamiętam nazwy części wielkości 5mmx5mm). Na początek wgraj sobie czystego softa do tego telefonu. http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19051.htm Pomijasz pkt z podmianą pliku hakującego. _________________ |
||
| Lunatyk | |
|
Laki1231 napisał/a:
Od razu mówię, że ja nie znam się na telefonach, ale chciałbym tu przypomnieć, że 'mrówki' się pojawiły. Odłożyłem telefon i pojawił się pulpit w pewnym momencie. Ucieszyłem się, ale radość nie trwała zbyt długo, bo po 3 minutach znów pojawiły się mrówki. |
||
| Casaya | |
|
| Laki1231, laki na początek zaleciłem hard reset.potem kolega Lunatyk, zaczął pisac posty pod postem z linkami bez code.nie zadążałem złączać.Lunatyk, czytaj regulamin.i wgraj jak Laki1231, mówi nowego softa. jak LCd mógł paść?bez urazu?nie spotkało mnie to _________________ |
||
| Lunatyk | |
|
| Ok, dzięki za pomoc. Wgram softa, jak tylko wrócę do domu, bo nie mam przy sobie kabla. O wynikach poinformuję | ||
| Laki1231 | |
|
Lunatyk, a nie odłożyłeś telefonu gwałtownie nie upadł CI? Może to taśma padła Ja odsuwasz i zasuwasz jest jakaś róznica? 1. LCD 2. Taśma 3. Wypięłą się taśma lub LCD 4. SOFT Pierw soft, i potrzebne mi stwierdzenie czy jest różnica. _________________ |
||
| 1 2 3 4 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Nokia E66 - FW 510.21.009 |
Newsy | Laki1231 | |
Nokia E66 4GB WIFI GPS |
Sprzedam | miklaj | |
[X6] Dziwny plik w navifirm |
Pytania i Problemy z telefonami | rafal1295 | |
ON-Live dziwny komunikat |
Pogaduszki | Laki1231 | |
[5230] Dziwny dźwięk dzwonka i alarmu |