| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| jutro | |
|
Dobry wieczór, mam pewien problem z moja gadzinka. Chodzi o to że ostatnio urwało mi się w niej czytnik karty pamięci w telefonie. Kolega mi to zrobił i wtedy zapomniał włożyć do niej anteny ( ), po jakimś czasie znalazł antenę, włożyłem ją i zonk, niema zasięgu i tak przez tydzień, kilka razy montowałem ta antenę od nowa i nic, aż w końcu złapało, ale łapie tylko idee, plusa prawie wcale (ja posiadam plusa, przed usterka wszystko pięknie gitara działało). I mam pytanie, co mogło się stać? Czy mogla się uszkodzić antena? Czy może jest źle zamontowana? Nie wiem i proszę o pomoc. |
||
| Jack | |
|
| W takich przypadkach nigdy nic nie wiadomo. Zrób tak: zanieś do serwisu, niech ją obejrzą co i jak a gdy już będziesz wiedział na 100% która część jest zepsuta to kup ją a za wymianę zapłacisz serwisowi _________________ |
||
| jutro | |
|
mam zbyt daleko do serwisu zeby oddawac telefon, szkoda tez mi troche pieniedzy |
||
| Enola Gay | |
|
| Spróbuj podgrzać telefon i sprawdź jak działa. (tylko nie za bardzo! ^^ bo go całkiem dobijesz.) Jeżeli poprawi się zasięg na kilka minut to znaczy że masz problem z końcówką mocy. Samodzielnie tego nie zrobisz, musisz mieć stacyjkę lutowniczą. Naprawa wyłącznie w serwisie, cena naprawy w zależności jaką wersje n gage masz w granicach 50zł + cena nowej końcówki. _________________ |
||
| jutro | |
|
| jak podgrzac? tzn? jaka koncowke? ja zasieg mam caly czas, tyle ze w idei, w plusie to nigdzie nie ma prawie | ||
| Enola Gay | |
|
| Końcówka mocy raczej odpada bo nie miałbyś w ogóle zasięgu. Ale spróbuj zdjąć obudowę i podgrzej go, nie zaszkodzi sprawdzić. Nie wiesz jak podgrzać? Pomyśl ^^ połóż na kaloryferze, rozpal ognisko i trzymaj go nad nim. ^^ Po prostu przytrzymaj go parę minut w temp około 35'C ~ 40'C nie więcej. Szczerze mówiąc w swojej karierze nie spotkałam się z takim przypadkiem. Aczkolwiek z podanych objawów wynika ze problem może stanowić kilka rzeczy. * Pęknięta płytka (przerwane styki) * problem z UEM'em (chociaż wątpię) * Uszkodzony Dipixer * Uszkodzony Mjolner Nie mogę Ci pomóc bo naprawianie po omacku może źle się skończyć. To już nie jest jakieś tam wgranie symbiana co można samemu zrobić. Telefon musi trafić do serwisu bo nawet jeśli napisałabym Ci co zrobić nie miałbyś odpowiednich narzędzi do tego. A tak z ciekawości wpisz *#06# i sprawdź czy nie masz zablokowanego IMEI albo czy Ci dwóch nie wyświetla. _________________ |
||
| Enola Gay | |
|
Post został ukryty, ponieważ naruszał zasady forum lub zawierał nieaktywne linki _________________ |
||
| jutro | |
|
imei jak najbardziej jest w porzadku, z idei zasieg mam prawie wszedzie, tylko z plusa lipa. do serwisu nie bede oddawal bo az tak to nie potrzebuje gadziny, na ktorej i tak przewaznie tylko gram |
||
| Enola Gay | |
|
| Jakaś zaraza? Telefon (n73) rano mi wypadł na chodnik i zasięg mam tylko plusa ^^ A idei jak u ciebie mi nie łapie. Pokombinuje i dam znać jak mi poszło ^^ _________________ |
||
| jutro | |
|
jak cos to daj znac chcesz sie zamienic? ^^ taki offtop, zna ktos moze jakis program ktory zaklada haslo na np. wiadomosci? oczywiscie na n-gage |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
N-Gageplatforma n-gage PL |
N-Gage 2.0 | patrikos23 | |
Wszystkie gry na N-gage 2,0 |
N-Gage 2.0 | Romuś | |
[5800] N-Gage 2.0 1.30 (1541)+WF controllerPlatforma n-gage 2.0 pod nokię 5800xm |
Gry | Jack | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
N-gage 2.0 for n96 PROBLEM! |
Pytania i Problemy z telefonami | gikru | |
iPhone 4 i problemy z zasięgiem |
Newsy | Jack | |