Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
d3spot [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 07:36 [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam

Mam takie pytanie otóż, gdy np. dajemy zablokuj klawiaturę i pojawia sie komunikat że blokada klawiatury jest aktywna to nad tym komunikatem jest taka jakby biała powłoka. Tak samo gdy np. sprawdzamy uruchomione programy w tle i przytrzymujemy klawisz menu, to obok tego również jest taka biała powłoka... mam pytanie czy dałoby się zrobić by tej białej powłoki nie było? Tylko po prostu pozostało tło z motywu?

Wkurza mnie jakoś to od początku gdy kupiłem tego fona i byłem ciekawy czy da sie z tym coś zrobić. Czekam na rady, i nagradzam plusami!
Casaya [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 07:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
d3spot, chyba tylko zmodyfikowac soft...

d3spot [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 07:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Czyli że jednak da się?:D
Casaya [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 07:56   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, pewnie ktoś to by potrafił,ale do końca nie wiem.nie znam sie tak bardzo na modyfikacji softów.

d3spot [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 08:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Na takim dużym forum może znajdzie się ktoś kto czymś takim sie zajmuje
Casaya [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 08:02   Postaw piwo autorowi tego posta

d3spot, sadam81 chyba sie tym zajmuje.coś kiedyś wspominał.ale urlop ma.wyjechał.może ktoś inny.nie wiem.tak bardzo ci to przeszkadza?

d3spot [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 08:08   Postaw piwo autorowi tego posta

No gdy zmieniłem se na temat bardziej biały, to wtedy to jest niewidoczne. Ale mam taki problem że pod szybką z ekranem mam jakieś kropki brudne i to brzydko na białym motywie wygląda... da sie to jakoś rozkręcić i wyczyścić? Zrobią takie coś w serwisie? czy trzeba nową obudowe kupić?
Laki1231 [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 08:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
d3spot, wgraj najnowszego softa ale to nic nie da, to jest normalne w S60v.3 w innym modelu też tak było. Nie widziałem CFW na N73 jak narazie.

d3spot [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 10:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Nawet nie wiecie co macie na forum ! kod emotikony: :D

Pobieranie / Download:

Problem rozwiązany dziękuję dobranoc ! kod emotikony: :D
Casaya [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 10:25   Postaw piwo autorowi tego posta

d3spot, da sie to rozkręcic.napewno bedzie łatwiej niż w nokii 5800Xm.ja w swojej czyscilem.to jest kurz lub wilgoc pomiedzy (w twoim wypadku) szybką panelu a wyswietlaczem.

w moim przypadku w nokii 5800xm bylo gorzej,digitizer był na tasiemce i trudny dostęp.
rozkręć,spokojnie sobie poradzisz,

Autor postu otrzymał pochwałę.
Grzenio [Nokia N73] Usunięcie białej powłoki Napisany: 14 Cze 2011 10:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Napisałem jak ma wyczyścić to ktoś mi posta usunoł kod emotikony: :/