Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
SpeedJet [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 08:14 [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android   Postaw piwo autorowi tego posta

Na google znalazłem informację, że Nokia N8 (OS Symbian) obsługuje gry które chodzą na telefonach z OS Android.
Sęk tkwi w tym, że jedyne co znalazłem to tekst "Nie wiem jak na S^3 ale pewnie tak jak na poprzednich wersjach Symbiana musisz sobie samemu poprzenosić ikony aplikacji do folderów, które Ci odpowiadają" i dokończenie "Jedyny sposób to samemu poprzenosić do odpowiednich folderów jak w nokii N97".

1. O co chodzi z tym przenoszeniem plików i ikonek do folderów?
2. Jeśli już pobiorę plik *.apk to jak go otworzyć lub uruchomić?
3. Do jakiej części telefonu (pamięć c:\ czy e:\) instalować czy kopiować pliki androida?

Z góry dziękuję za pomoc kod emotikony: :) .
Laki1231 [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 08:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
SpeedJet, gdzie to wyczytałeś bo za chwilę zwątpie w ten telefon.

SpeedJet [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 08:32   Postaw piwo autorowi tego posta

Wszystko to wyczytałem REKLAMA głównie. Jeszcze trochę dodałem z tego co znalazłem w innych postach na REKLAMA forum.

W google jest full linków do tego tematu ale nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych szczegółów.

Zakaz reklamowania innych forów.//patrikos23
Casaya [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 08:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
SpeedJet, moim zdaniem sie nie da.bo aplikacje na andka maja inny format.nieoblugiwany dla nokii

SpeedJet [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 08:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Jeszcze REKLAMA znalazłem ale nic w tym temacie nie kumam.

Na REKLAMA stronie znalazłem jak prawie to zrobić tyle że po męczeniu się nad przetłumaczeniem tego na polski dotarło do mnie, że to chodzi o kompa kod emotikony: :thumbdown:

Kolejna reklama innego forum o podobnej tematyce skończy się warnem.//patrikos23
Laki1231 [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 08:50   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, ale APK można rozpakować

Baton [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 10:03   Postaw piwo autorowi tego posta

ja nigdy nie słyszałem a takich rzeczach może coś źle wyczytałeś ?? kod emotikony: :D

Laki1231 [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 10:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Moim zdaniem się nie da. Nie realne.

DSV [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 30 Cze 2011 11:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
hehe, nie da się odpalić gry lub aplikacji z andka na symbianie. kod emotikony: :)

SpeedJet [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 01 Lip 2011 08:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Tylko takie coś znalazłem.
Może Wy coś z tego rozumiecie i wiecie jak to zrobić na Nokii N8.

<ciach>
A.Wesker [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 01 Lip 2011 08:23   Postaw piwo autorowi tego posta

To są emulatory.Nie da sie wyemulowac andka na symbianie.

Baton [Nokia N8] - Aplikacje i Gry Android Napisany: 01 Lip 2011 11:14   Postaw piwo autorowi tego posta

coś chyba źle wyczytałeś a jeśli nie to nie radzę Ci się bawić w takie rzeczy bo możesz zwalić telefon bez sensu kod emotikony: :(