Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
SpeedJet [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 19 Cze 2011 07:54 [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR   Postaw piwo autorowi tego posta

Zwracam się z prośbą i pytaniem, dotyczącym widgetów 3 ekranów głównych w Nokii N8.

Sprawa po krótce przedstawia się następująco. kod emotikony: :nerd:
Zrobiłem niechcący Hard Reset i spanikowałem kod emotikony: :lol-above: , tak że oddałem telefon do Nokia Center, aby mi wszystko naprawili. Kiedy odebrałem telefon z naprawy wszystko wyglądało ładnie/pięknie kod emotikony: :thumbup: do momentu kiedy podłączyłem telefon przez USB do kompa w trybie "Pamięć Masowa" i odłączyłem go od kompa, oraz kiedy zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych (nie kod emotikony: :thumbdown: Hard Reset).
Po obu tych czynnościach wyświetla mi się komunikat Wystąpił Problem. Widżet Został Usunięty. kod emotikony: :wht:
Na pierwszym i drugim ekranie głównym są widgety ale na trzecim ekranie N8 zostają te widgety tak jak miałem je ustawione, lecz w polu drugim (są 3 ekrany główne i każdy ma 6 pól na widgety) miejscu gdzie miałem ustawione swoje np. skróty jest puste pole a moje skróty w tym polu znikły.

Proszę o wstawienie screenów wszystkich trzech ekranów głównych telefonu jakie są zaraz po przywróceniu do ustawień fabrycznych. Ewentualnie jeśli ktoś choćby słyszał o podobnym problemie, napisze mi o jaki widget chodzi. Jeśli można to proszę też o wstawienie linku tego pliku sis/sisx.
Wtedy będę mógł go zainstalować i mam po problemie. kod emotikony: =D

Sorry że się tak rozpisałem kod emotikony: :rotfl: ale z doświadczenia na prawie moim forum wiem, że nie wszyscy automatycznie wiedzą w czym tkwi sęk bo temat został opisany w jednym, krótkim zdaniu.

Z góry thx za pomoc Gość kod emotikony: :D .
Casaya [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 19 Cze 2011 08:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
nie trzeba nic instalowac.wystarczy je spowrotem przywrócic

ustawienia--osobiste--tematy--temat ekranu głównego

zaznacz pasek skrótów..

powinno podziałac

SpeedJet [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 19 Cze 2011 08:35   Postaw piwo autorowi tego posta

W nokii N8 jedyne co znalazłem to "Ustawienia". Dalsza część "Osobiste => Tematy => Temat Ekranu Głównego i Pasek Skrótów" nie ma/istnieje. Chyba że ta kolejność tyczy się innego modelu telefonu. Na kompach się znam się na 5 z małym + ale na N8 się słabo orientuję (wcześniej miałem SE K800i).
Proszę o pomoc typu "Step By Step" kod emotikony: ;D
Laki1231 [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 19 Cze 2011 08:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
radziubaker, tu jest inaczej

SpeedJet, miałem tak pomogło wgranie softa na czysto, jak dotkniesz raz krótko paska skrótów pokażą się dodatkowe opcje USTAWIENIA ta możesz na nowo wybrać skróty. Widżetów nie można od nowa zainstalować. Musisz wgrać softa na nowo.

SpeedJet [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 19 Cze 2011 11:19   Postaw piwo autorowi tego posta

To jak dodawać własne skróty na ekranie głównym to potrafię. Widżety można od nowa zainstalować. z katalogu widżetów po zainstalowaniu aktualizacji map z Beta Labs znikły mi sieci społecznościowe, w menu były i działały po włączeniu. Wszedłem w menadżera zainstalowanych aplikacji i znalazłem wpis SOCIAL. Potem tylko było Google i 4shared Search i znalazłem Nokia N8 Social - Sieci Społecznościowe, zainstalowałem i wszystko było OK.
Jedynie potrzebuję screenów wszystkich trzech ekranów głównych. Najlepsze byłyby te zrobione zaraz po samym przywróceniu do ustawień fabrycznych.
Soft już miałem wgrany na nowo, kiedy oddałem telefon do Nokia Center po Hard Resecie.
Laki1231 [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 20 Cze 2011 09:39   Postaw piwo autorowi tego posta

1 ekran był pasek Godzina data profil, kolejny pasek ze skrótami kolejny widżet to POWIADOMIENIA O ZDARZENIU.

2 ekran wyszkuiwanie WLAN i Odtwarzacz muzyczny

3 ekran pusty

Screen'ów nie mam bo nie chce mi się robić specjalnie ustawień fabrycznych.

SpeedJet [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 20 Cze 2011 08:54   Postaw piwo autorowi tego posta

To właśnie mam tak jak napisałeś Laki1231. Pierwszy i drugi ekran główny sie zgadza ale z trzecim mam problem bo po odłączeniu od kompa w drugiej pozycji widget, jaki miałem ustawiony, znika.
Zawsze po odłączeniu tel od kompa lub przy przywracaniu do ustawień fabrycznych, wyskakuje mi komunikat, że widżet został usunięty.
Dotyczy to jakiegoś widgetu z "Katalogu Widżetów", który jest na trzecim ekranie głównym. Wiele razy odłączałem tel od kompa i tylko widżety pierwszego i drugiego ekranu głównego zawsze się zgadzają.
Te wszystkie widgety jakie wymieniłeś Laki1231 mam. Musi być jakiś, którego nie używałem a teraz mam z tym problem.
Laki1231 [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 20 Cze 2011 09:10   Postaw piwo autorowi tego posta

SpeedJet, hm ja tak miałem bo hard resecie taką jazdę więc wgrałem softa najnowszego (PR 1.2) i poskutkowało, przed wgraniem format pamięci wbudowanej.

Autor postu otrzymał pochwałę.
SpeedJet [Nokia N8] Firmware Widgets - ERROR Napisany: 21 Cze 2011 08:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Wszystko już jest dla mnie jasne kod emotikony: :clap: . Zadzwoniłem do Nokia Care co mi ten telefon naprawiali. Powiedzieli, że oni są od tego aby wgrać oprogramowanie serwisowe i nic poza tym kod emotikony: :( . A problem (jak w temacie) z tym widgetem bede miał bo to odrębna aplikacja, którą sam muszę zainstalować. Dowiedziałem się jeszcze, że sprawa dotyczy preferencji instalacji oprogramowania z OVI Store (trzeba aplikację zainstalować na C:\ w tel.), oraz widgetu National Geographic. Miałem to zainstalowane ale na E:\ i dlatego ten błąd mi wyskakiwał.
Odinstalowałem, zmieniłem w OVI Store aby instalowało mi na c:\, zainstalowałem niezbędne kod emotikony: ;) National Geographic i wszystko teraz działa kod emotikony: :rotfl: .

Sorry, że tak ten temat "rozpisałem"; mogłem najpierw zadzwonić do serwisu. Jednak z drugiej strony dobrze się stało, że ten temat napisałem bo gdyby chodziło o widget zegara z profilami albo wyszukiwania to skończyło by się hard resetem i wgrywaniem softa kod emotikony: :( .