Temat Zamknięty przez: Casaya
Autor Wiadomość
mssg [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 12:01 [Nokia N8] Kilka pytań   Postaw piwo autorowi tego posta

Cześć, mam kilka pytań oraz problemów i mam nadzieję, że mi pomożecie.

1. Na produkty apple jest dostępna wspaniała gra, gdzie można prowadzić własną farmę sadzic buraki itp i np jeśli coś rośnie 6h to można swobodnie wyjść z gry i po 6h wejść aby zebrać plony... czy jest odpowiednik tej gry w naszym ovi store?

2. Jaka jest różnica między Opera Mobile a Opera Mini?

3. Jak ustawić Operę jako przeglądarkę główna telefonu?

4. Polec mi coś co warto pobrać z Ovi Store

5. Jakieś rady odnośnie ustawień telefonu itp?

Z góry dzięki za wszelką pomoc oraz wasz czas, dzieki i pozdrawiam Mssg!
Harmattan [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 12:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
1. Apple to apple, wątpie, żeby coś było. Chociaż jakiś symulator farmy by się znalazł. Tu: http://symbiane.pl/farm-f...arm&start=0 . I drugi : http://symbiane.pl/farm-r...arm&start=0 .

2. Opera Mobile ma większe możliwości od mini, otwiera strony normalnie, mini robi kompresje wszystkich stron. Polecam Ci Mobile.

3.Ja to u siebie mam w ustawienia > telefon > Apl. domyślne > przeglądanie internetu i wybierasz. Nie wiem dokładnie jak jest na N8 bo to s^3 kod emotikony: ;D

4. Polećcie... Nawet nie określiłeś, co byś chciał. Masz bardzo dużo rzeczy na forum, pobieraj je kod emotikony: ;)

5 Tutaj Ci nie pomogę, bo telefon każdy ustawia sobie jak chce kod emotikony: :)

Autor postu otrzymał pochwałę.
Laki1231 [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 12:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
1. symbian takiej gry pewnie nie ma niestety, prędzej byś znalazł na Androida.
2. Opera mobile ma flash a mini nie. mobile pobiera więcej transferu niż mini
3. na forum jest o tym poradnik w dziale Modyfikacje Rom - trzeba mieć shakowany system
4. Wszystkie gry hd jakie tylko znajdziesz nie mam teraz czasu pisać co mam w telefonie później napisze
5 ustawienia według upodobań wyłącz wygaszacz, bluetooth i wifi bateria dłuże wytrzyma.

shawo [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 12:10   Postaw piwo autorowi tego posta

odnosnie ovi to dalbym se spokoj, nie lepiej przeszukac nasze forum??;p
mssg [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 12:15   Postaw piwo autorowi tego posta

O powiedzcie mi co mi da shackowanie telefonu N8, co zyskam ale i co strace? czy bede mógł oficjalnie wchodzic na ovi store i pobierac czy może po hacku juz mma o tym zapomniec? na czym to polega i czy jest to trune kod emotikony: :)

Pozdrawiam, btw juz po 2 poscie kocham to forum!! kod emotikony: :D
Laki1231 [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 12:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Do użytkownika wyżej.:) warto z OVI bo niektóre gry HD masz za free:) i wtedy można przez OVI aktualizować.
Po haku możesz instalować wszystko co Się tylko da możesz wchodzić do Ovi:)

[ Komentarz dodany przez: Satio: 16 Lip 2011 12:29 ]
Posty sklejone. //Satio

mssg [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 12:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Czyli hack otwiera dla mnie po prostu wiecej możliwosci, tak kod emotikony: :) ? A jakie jest ryzyko zwiazane z hackowaniem? a może jakieś minusy?

[ Komentarz dodany przez: Satio: 16 Lip 2011 01:12 ]
Cytowanie poprzedniego posta jest zbędne, jeśl odpowiedź odnosi się bezpośrednio do niego. //Satio
Laki1231 [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 01:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Żadnych minusow i ryzyka. Dużo modyfikacji.:) w których jest to konieczne. Nie możesz aktualizować telefonu przez komputer bo byś stracił gwarancje.

mssg [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 01:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231 napisał/a:
  • Żadnych minusow i ryzyka. Dużo modyfikacji.:) w których jest to konieczne. Nie możesz aktualizować telefonu przez komputer bo byś stracił gwarancje.

Czyli zawsze bede do tyl z softem? czy po prostu z forum bede musial instalowac?
Casaya [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 02:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
mssg, z ovi mozesz korzystac tak czy inaczej.poprostu.nie aktualizuj softa by nie stracic gwary.tak jak laki powiedzial....jak zlamiesz softa to do instalowania niektorych aplikacji nie bedziesz potrzebowal cartyfikatu.certyfikatu itak.nie wyrobisz bo.nie ma gdzie.wiec albo hakujesz i zabawa trwa...albo nie shakujesz i nie zainstalujesz tego co najlepsze na symbiana.bo z reguly to co najlepsze trzeba podpisac certem lub miec zlamany system

mssg [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 02:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Dobra, zrobię to! Da ktoś linka do najłatwiejszego tutoriala jak to zrobić?
Casaya [Nokia N8] Kilka pytań Napisany: 16 Lip 2011 02:54   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
mssg,ja chyba wgrywalem phoenixem ale.juz nienpamietam.zreszta wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w dziale hacked symbian

tylko pamietaj by nie wgrac nizszego softa niz masz.sprawdz kodem *#7370#