Autor Wiadomość
danek-94 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 26 Gru 2011 02:08 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850   Postaw piwo autorowi tego posta

Hej. W chwili obecnej posiadam nokię n96 której NIENAWIDZE. Co miesiąc się psuje. Taśmę wymieniałem 7 razy w ciągu poł roku. Więc stwierdziłem że najlepiej jest się jej pozbyć. Chciał bym żeby mój nowy telefon był głównie niezawodny. Zależy mi na darmowym gps. Takim bez połączenia z siecią oraz dobrym jak na telefon aparacie no i wifi. Cena raczej nie gra roli ale bez przesady kod emotikony: :) . Zastanawiałem się nad nokią n82 bo urzekł mnie wygląd i nad se k850 ale jestem otwarty na inne propozycje. Co wy byście polecili? Ważne żeby tel nie był dotykowy ani razsuwany ani obrotowy. Pozdrawiam kod emotikony: :E

DSV Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 26 Gru 2011 03:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
Na SE pewnie nie ma nawet dobrej przeglądarki, to samo z nawigacją, może soft jest trochę stabilniejszy, ale to nadal zwykły soft od SE, na który Jave sobie tylko możesz instalować.
Aparat N82 także na pewno nie ustępuje temu z k850. Wyświetlacz na pewno lepszy ma N82 z powodu 16 m kolorów
I na koniec, k850 nie ma wifi- dla mnie to calkowicie skreśla ten telefon...

Autor postu otrzymał pochwałę.
danek-94 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 26 Gru 2011 09:20   Postaw piwo autorowi tego posta

a jak jest z nawigacją w n82? czy pobiera kase z konta za korzystanie czy migają się takie zielone kreski wskazująceaktywne satelity?

pio075 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 26 Gru 2011 10:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
stankovi23 napisał/a:
  • Na SE pewnie nie ma nawet dobrej przeglądarki, to samo z nawigacją, może soft jest trochę stabilniejszy,

Nie jest stabilniejszy kod emotikony: ;)
Poza tym K850 też ma kilka typowych usterek na które możemy trafić.
N82 jest raczej wolna od takich min, czyli możesz śmiało brać kod emotikony: :)
Laki1231 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 27 Gru 2011 10:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Wiadomo, że na Nokie masz więcej gier, aplikacji, modyfikacji niż tego SE który jest z kolei ładniejszy;D

danek-94 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 27 Gru 2011 01:42   Postaw piwo autorowi tego posta

to jak z tym gps?

DSV Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 27 Gru 2011 07:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 3/3
normalnie, jak w symbianie.. czyli garmin lub sygic korzystajace z wbudowanego gps.

danek-94 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 27 Gru 2011 09:38   Postaw piwo autorowi tego posta

i nokia maps normalnie pójdzie?

Jack Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 27 Gru 2011 09:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
To oczywiste

danek-94 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 28 Gru 2011 11:37   Postaw piwo autorowi tego posta

a w porównaniu do n96 w czym jest gorszy wgd was?

chucky Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 28 Gru 2011 12:37   Postaw piwo autorowi tego posta

wielkością ekranu, głośnością muzyki,nie ma odbiornika dvb-t , nie ma diod led które mogą służyć jako latarka

danek-94 Nokia n82 vs. Sony Ericsson k850 Napisany: 28 Gru 2011 02:03   Postaw piwo autorowi tego posta

ale ma Lampe błyskową. Planuję kupić używaną n82. Na co powinienem zwrócić uwagę?