Temat Zamknięty przez: DSV
Autor Wiadomość
Dante [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 10:47 [Nokia n95 8GB] Taśma ?   Postaw piwo autorowi tego posta

Poddaje się..
zaczęło się, że telefon mi się wyłączył, tzn, zgasł ekran ale klawisze podświetlenia działały normalnie, cały czas się świeciły.. Wyciągnąłem baterie, włączyłem telefon, pochodził z 2 dni i znów to samo, później już dzień, a teraz z 5 minut i bez przerwy się resetuje zostaje czarny ekran a klawisze są podświetlone, ale telefon nie działa, bo próbowałem choćby muzykę włączyć [ na czuja, bo telefon, gdzie co jest mam w małym paluszku ] i nic kod emotikony: :no:

I zastanawiam się czy to taśma, czy może wina systemu.. Jakieś rady ? Bo normalnie mam ochotę wyrzucić telefon przez okno kod emotikony: =P

Laki1231 [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 10:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Zaczynamy od najtańszego:) Więc nowy soft i format pamięci wbudowanej.

Autor postu otrzymał pochwałę.
Dante [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 11:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Formata zrobiłem, pierw na wyłączonym telefonie [ to z tą zieloną słuchawką, gwiazdką, trójką i włączeniem ] i tel się sformatował ale teraz w menu mam bez przerwy, że instalacja w toku i trochę mi się zamula cały telefon . A taśmę wymieniałem dokładnie po roku używania tel no i teraz jakoś też mija rok od wymiany więc nie zdziwiłbym się gdyby to znowu była taśma.. Tylko wtedy była na bank taśma bo ekran gasł i jak otworzyłem go do końca to było wporządku. No a teraz nie mam pojęcia, a na wgrywaniu nowego softa tak średnio się znam, zwłaszcza, że musiałbym to robić na wyłączonym tel.

Laki1231 [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 11:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piszę Ci wgraj softa i format wszystkich pamięci.

Dante [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 11:13   Postaw piwo autorowi tego posta

" na wgrywaniu nowego softa tak średnio się znam "
Nie wiem jak mam wgrać nowego softa na wyłączonym telefonie, nie ogarniam tych wszystkich programów co i jak.

patrikos23 [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 11:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Najprościej przez NSU. Telefon podłączasz przez kabel usb i W NSU robisz wszystko wg wyświetlanych instrukcji.

Autor postu otrzymał pochwałę.
Dante [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 11:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Chyba czeka mnie długi weekend kod emotikony: :ehh: , ale póki co dzięki

Laki1231 [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 11:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Nokia Software Updater prostszego nic nie ma:) chociaż polecam JAF'em

Dante [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 01:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale NSU zrobię to na wyłączonym telefonie ? Bo chyba nie bardzo kod emotikony: :ehh:

patrikos23 [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 01:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Niestety na wyłączonym nie da rady. Zostaje jaf lub phenix

Dante [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 06:56   Postaw piwo autorowi tego posta

No właśnie, a na tym się nie znam kod emotikony: :ehh:

Laki1231 [Nokia n95 8GB] Taśma ? Napisany: 14 Maj 2011 08:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Pomijasz punkt z podmianą pliku:
http://symbiane.pl/hack-i...-s3-vt19935.htm

prościej się już nie da.