Autor Wiadomość
Mlo_pl [Nokia N95] Karta pamięci uszkodzona Napisany: 15 Paź 2011 05:59 [Nokia N95] Karta pamięci uszkodzona   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Witam.
Nie wiem, czy post się powtarza, jeśli tak to bardzo przepraszam i proszę o wskazanie podobnego tematu. A jeśli temat jest w złym dziale to proszę o przeniesienie.
Mam problem odnośnie karty pamięci, a więc:
Jestem posiadaczem Nokii n95 już ponad 6. miesięcy, telefon nie był zalany ani mi nie upadł nie wiem skąd się pojawił problem z czytaniem karty pamięci, gdyż miałem od początku kupna telefonu kartę 512MB i fon czytał kartę normalnie. Kartę, którą teraz posiadam kupiłem przedwczoraj w sklepie z firmy "EMTEC o pojemności 4GB (tak naprawdę to ma pojemność 3,6GB). Wszystko było bardzo dobrze do czasu kiedy nie podłączyłem telefonu w trybie PC Suite, wtedy karta przestała działać na telefonie natomiast mogę ją wyczytać poprzez czytnik kart pamięci.
Na telefonie mniej więcej tak to wygląda:
1. Przykłady:
- telefon czyta kartę ale nie można z niej korzystać, a wygląda to tak

W X-plore wygląda to tak.

- W telefonie wyskakuje mi komunikat "karta pamięci uszkodzona", a wygląda to tak

Nie wiem za bardzo co zrobić czy mam kupić nową kartę, oddać tą nową do gwarancji czy oddać telefon do serwisu, więc proszę o pomoc i wyjaśnienie tego zjawiska.
Laki1231 [Nokia N95] Karta pamięci uszkodzona Napisany: 15 Paź 2011 06:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Próbowałeś formatować? każda karta ma mniej o parę mega niż jej pojemność. Format z poziomu telefonu.

Casaya [Nokia N95] Karta pamięci uszkodzona Napisany: 15 Paź 2011 08:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
albo z poziomu komputera format zrobic

Laki1231 [Nokia N95] Karta pamięci uszkodzona Napisany: 15 Paź 2011 11:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak z poziomu PC to niech kliknie na karcie w mój komputer prawym format i wybierze USTAWIENIA DOMYŚLNE URZĄDZENIA a format karty po tym kliknięciu powinien być fat lub fat32 jeśli się nie zmieni trzeba ustawić ręcznie,

Mlo_pl [Nokia N95] Karta pamięci uszkodzona Napisany: 16 Paź 2011 03:14   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Właśnie przed chwilą sformatowałem moją kartę i dalej nic.
Natomiast wyskakuje mi ten komunikat

klikam ponów próbę i dalej nic cały czas wyskakuje ten napis. kod emotikony: :(

poprawiłem screena// stankovi23
Laki1231 [Nokia N95] Karta pamięci uszkodzona Napisany: 16 Paź 2011 03:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Mlo_pl, obrazek nie działa.

Mlo_pl [Nokia N95] Karta pamięci uszkodzona Napisany: 16 Paź 2011 04:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Kliknij na obrazek prawym przyciskiem myszy i pokaż obrazek.