| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| ppp208 | |
|
Opis:
Jeśli nie masz gwarancji to zrób tak: magnes może być np. z głośniczka Pod magnesem jest przetwornica która reaguje na pole magnetyczne. Tylko lepiej nie mówić takich rzeczy serwisantowi. Podziękowanie dla djtonka. Poprawiona nazwa, dodany tag quote, bo to nie twój poradnik - nie jesteś jego autorem, tylko go skopiowałeś. Przyklejam, wiele osób ma taki problem, a to jest dobre rozwiązanie. // sadam81 |
||
| andrev6 | |
|
| Sposób z magnesem jest skuteczny ale ryzykowny. Włożenie za grubego magnesu powoduje (u mnie dopiero po kilku dniach) nieodwracalne uszkodzenie wyświetlacza. Więc i tak musiałem kupić nowy. | ||
| ppp208 | |
|
| ja mam magnes od 2 tygodni i chodzi bez zarzutów;) | ||
| Laki1231 | |
|
| Jak będzie naprawdę mocny to uszkodzi ekran powstanie taka czarna plama. _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| Laki1231, to nie kineskop aby go uszkodziło. Uszkodzenie powstanie od rozmiarow magnesa, który może byc dociskany przez obudowę i uszkodzi przetwornik lub taśmę _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| sadam81, przyłóż magnes do monitora od pc również po dłuższej chwili robi się plama, za monitorem miałem głośnik. _________________ |
||
| Felo | |
|
| A jeżeli na ekranie mam pionowe kreski nie takie jak na zdjęciu a takie które wyglądają jakby był tam włos tyle, że one są równiutkie od samego dołu aż do góry. Czasami są a czasami nie. Jak są to zazwyczaj max 3 sztuki o grubości ok właśnie włosa jedna grubsza i dwie cieńsze. I tak sobie migają. Co to może być? |
||
| Laki1231 | |
|
| Może niedopiętą taśmę od LCD lub uszkodzony lcd. _________________ |
||
| Felo | |
|
| No taśma powinna być dopięta bo jakiś miesiąc może dwa temu ją docisnąłem. Kurczę no LCD to trochę koszty. No a ten magnes może pomóc? |
||
| sadam81 | |
|
| Felo, spróbować nie zaszkodzi, może to jedynie odłożyć zakup nowego LCD o kilka miesięcy. _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
[5800] Paski na Wyświetlaczu |
Pytania i Problemy z telefonami | xJAmaTOx | |
[5800] Paski na wyświetlaczu |
Pytania i Problemy z telefonami | albert2014 | |
[Nokia E66] Dziwny obraz na wyświetlaczu |
Pytania i Problemy z telefonami | Lunatyk | |
[Nokia N73] Usunięcie Motywów |
Pytania i Problemy z telefonami | d3spot | |
[Nokia N73] Usunięcie białej powłokiCzy da radę? |
Pytania i Problemy z telefonami | d3spot | |
[NOKIA C5-03] Usunięcie skrótu "Kontakty" w HS |