| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Laki1231 | |
|
| Nokia dotrzymała słowa i zakończyła ostatnią fazę otwierania systemu Symbian, publikując jego kod źródłowy w najnowszej wersji. Symbian Foundation jest ostatecznie zlikwidowane a system wraca pod pełną opiekę Nokii. Symbian został stworzony przez brytyjską firmę o tej samej nazwie i sprzedany Nokii w 2008 roku za 264 miliony euro. W tym czasie głównymi udziałowcami Symbiana byli Nokia, Ericsson, Sony Ericsson, Matsushita i Samsung. W drugim kwartale 2010 roku był zainstalowany na 43,5 procent sprzedawanych smartfonów z pierwszej ręki. Na drugim miejscu był BlackBerry OS (20 procent) na trzecim iOS (14 procent). Nokia obecnie stawia jednak na innego gracza. Co prawda planuje wyprodukować 150 milionów telefonów z Symbianem i zamierza dalej go rozwijać i publikować aktualizacje, tak głównym koniem pociągowym firmy ma być Windows Phone. Dodatkowo, firma obiecała koniec z numeracją wersji. Od tej pory Symbian nazywa się po prostu Symbian, bez „dodatków” w postaci „^3” czy „5th edition”. Źródło: chip.pl _________________ |
||
| sadam81 | |
|
| Szukam po sieci różnych informacji i nie mogę znaleźć. Co dokładnie daje otwarcie symbiana? Jakie możliwości? Czy mogę np symbiana 3 na moja nokie x6 wgrać? _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Wiem, że będzie miał możliwość wprowadzania większych modyfikacji niż teraz. A co jeszcze to nie mam pojęcia. _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
Nokia OVI MapsMapy i wskazówki dojazdu czyli nawigacja |
Aplikacje | patrikos23 | |
[NOKIA] Paski na wyświetlaczu - usunięcie problemu |
Pozostałe | ppp208 | |
Aktualizacja oprogramowania poprzez Nokia Software Updater. |
Hacked Symbian/Flashing | pawelooss | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Kod źródłowy Ice Cream Sandwich dostępny już 17 listopada? |
Newsy | Laki1231 | |
Nokia publikuje komplet filmów instruktażowych do aktualizac |
Newsy | Laki1231 | |
Nokia publikuje filmy instruktażowe dotyczące Symbian Belle |
Newsy | Laki1231 | |
Nokia udostępniła kod |
Newsy | A.Wesker | |