Autor Wiadomość
kasztanek9994 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 06:26 [Nokia X3-02] Soft czy procesor?   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Posiadam telefon "Nokia X3-02". Najpierw było coś na zasadzie
*Włączam a on reaguje na dotyk (wibruje, czasem bylo coś słychać), ale za to nic nie widac (tylko przy włączeniu biały ekran. Potem już czarny)
Stwierdziłem, że to soft kod emotikony: :) więc poczytałem trochę na ten temat w internecie i użyłem programu Phoenix kod emotikony: :) (Nowa wersja)
Sciągnąłem softa za pomocą programu "Navifirm v4" (Soft nie jest najnowszy z takiego wzlędu, że w tych nowszych nie ma PL języka (oraz mojego operatora))

I tak wgrywałem jeden raz nowszego softa potem starszego. Bo nic to nie dawało. Ciągle było tak samo

Chyba za 3 razem jak wgrałem. Przestał reagować na dotyk. Po prostu włączam (jest wibracja) i ciągle miga biały ekran kod emotikony: :cry:

czytałem, że jest też taki program jak "JAF" (sciągnąłem), lecz tam nie mam na liscie do wyboru (RM-639 'taki kod mam pod baterią)

*Próbowałem flashować z podłączoną ładowarką, ale nic kod emotikony: :(

Błagam Was o pomoc kod emotikony: :(

EDIT : MAM TAKIE INFO ZWROTNE Z PHOENIX'A
<div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div>
Po ponowieniu mam :
<div class="code-quest">Pobieranie / Download:<ul class="code"><li>Aby móc pobierać pliki z tego forum musisz się <a href="profile.htm?mode=register" style="color:red;">zarejestrować</a> / <a href="login.htm" style="color:green;">zalogować</a></li></ul></div>

Informatycy dali CapsLock, po to by życie ułatwić, ale stosuj go z umiarem. // sadam81

Nazwa tematu poprawiona według punktu 1.1 regulaminu tego działu. Zapoznaj się z tym punktem zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA. // Jackson
Laki1231 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 06:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Opis:
  • Waiting for communication response: 14
    Waiting for communication response: 13
    Waiting for communication response: 12
    Waiting for communication response: 11
    Waiting for communication response: 10
    Waiting for communication response: 9
    Waiting for communication response: 8
    Waiting for communication response: 7
    Waiting for communication response: 6
    Waiting for communication response: 5
    Waiting for communication response: 4
    Waiting for communication response: 3
    Waiting for communication response: 2

Wgraj nawet najnowszy zagraniczny, i przyznaj się co robiłeś przed awaria. Wgrałeś starszy soft największa głupota! Tylko komis na gwarancji pewnie nie przyjmą.
kasztanek9994 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 06:35   Postaw piwo autorowi tego posta
Jak wgrywałem &quot;pierwszy&quot; raz soft kod emotikony: :) to wgrałem najnowszy jaki był (nie polski, a angielski) i nic to nie dało kod emotikony: :( więc stwierdziłem, że spróbuje ze starszym kod emotikony: :( , ale jeszcze gorzej kod emotikony: :( Przepraszam, ale nie znam się kod emotikony: :( nie wiedizałem, że nie mogę kod emotikony: :( .

Jeśli chodzi o to co z Nim robiłem kod emotikony: :) to odpowiem, że po prostu nic nadzwyczajnego ;p po prostu używałem kod emotikony: :) nigdy nie był zalany czy cos kod emotikony: :)

Już kiedyś tak miałem kod emotikony: :) i oddałem go do serwisu (zabulili 50zł) i zrobil, ale praktycznie po połowie roku to wróciło. kod emotikony: :/
Laki1231 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 06:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Daj na gwarancji... albo napraw i sprzedaj. Jest coś na płycie.

kasztanek9994 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 06:51   Postaw piwo autorowi tego posta
No i wgrałem najnowszy soft. I zakończono powodzeniem

Wgrało się. Od razu sterowniki sie do kompa zainstalowały od tej nokii kod emotikony: :) i git

Pobieranie / Download:

LECZ TA NOKIA NADAL NIE DZIAŁA kod emotikony: :/ ! CIągle biały ekran kod emotikony: :/
i teraz z powrotem reaguje na dotyk kod emotikony: :) (jest wibracja) ale co mi po tym kod emotikony: :/
edit : ooo nawet dzwięk jest.
EDIT2: a może tego HARD RESETA zrobić ? tylko jak ;p jaki jest kod ;d
sadam81 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 06:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Może użyj SFI Flasher kod emotikony: :/ Czasem najgorzej uwalone telefony po nim wstają...

Laki1231 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 07:02   Postaw piwo autorowi tego posta

sadam81, ale jemu tel działa słyszy dźwiei więc to jest coś z ekranem lub gniazdem ekranu albo płytą.

kasztanek9994 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 08:27   Postaw piwo autorowi tego posta
Dziwi mnie jednak fakt kod emotikony: :) , że czasem pojawia mi się komunikat "czy uruchomic teelfon bez karty sim" ;/ albo po paru sek. zniknię kod emotikony: :) , albo jak dotknę ekranu ;p.

kod emotikony: :( (

Nie cytujemy całego poprzedniego posta // Jackson
Laki1231 [Nokia X3-02] Soft czy procesor? Napisany: 26 Lis 2011 09:19   Postaw piwo autorowi tego posta

kasztanek9994, coś jest z ekranem albo na płycie głównej oddaj do serwisu.