Autor Wiadomość
Sin Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 12 Wrz 2010 04:21 Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam mały aczkolwiek denerwujący w niektórych aspektach problem. Otóż podczas oglądania filmików na telefonie od czasu do czasu słychać dziwne charczenie (albo nawet chwilowe zgrzytnięcie). Najbardziej słyszalne jest to kiedy podłączone są słuchawki. Pojawia się w różnych odstępach czasowych ale nigdy nie w tych samych miejscach co wyklucza złą konwersję filmu do MP4.
Podczas słuchania muzyki ów problem nie występuje. Ma ktoś jakiś pomysł?
Jack Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 12 Wrz 2010 04:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Mniemam że jest to problem odtwarzacza lub telefonu który po prostu nie nadąża odtwarzać tylu klatek. Otwierasz film zwykłym odtwarzaczem kod emotikony: :?:

Sin Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 12 Wrz 2010 09:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Jackson napisał/a:
  • Otwierasz film zwykłym odtwarzaczem kod emotikony: kod emotikony: :?:

Tak. Zwykły "telefonowy" Real Player.
Mam nadzieję, że nie jest to jakaś usterka samego telefonu.
Jack Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 13 Wrz 2010 02:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Też mam taką nadzieję, dlatego doradzam zainstalować odtwarzacz do mp4 taki jak smart movie i/lub core player

darkhitman Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 13 Wrz 2010 05:27   Postaw piwo autorowi tego posta

u mnie taki problem wystapil tylko raz na e63 i tez nie wiem co moglo byc przyczyna ale wgranie dodatkowego odtwarzacza nic nie pomoglo bynajmniej u mnie.na real playerze jak i na cor playerze bylo to samo.a jaki to film u mnie tak bylo w filmie "furia"

Sin Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 13 Wrz 2010 08:10   Postaw piwo autorowi tego posta

U mnie jest tak we wszystkich filmach, bez wyjątku.
Jack Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 13 Wrz 2010 09:04   Postaw piwo autorowi tego posta

A na innym odtwarzaczu tak jak doradzałem wcześniej? kod emotikony: :)

Sin Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 14 Wrz 2010 02:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Kłopot w tym, że nie mogę znaleźć odpowiedniego odtwarzacza pod ten telefon. Wszystko są nie kompatybilne.
Jack Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 14 Wrz 2010 03:02   Postaw piwo autorowi tego posta

A próbowałeś podczas instalacji kontynuować ten komunikat i czy posiadasz wersję pod symbian s60v5?

Sin Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 14 Wrz 2010 03:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak widzę komunikat, że aplikacja nie kompatybilna z telefonem to nie instaluję dalej bo później zawsze jakieś problemy z tego wychodzą.
Na razie szukam jakiejś odpowiedniej aplikacji.
darkhitman Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 14 Wrz 2010 04:41   Postaw piwo autorowi tego posta

ja tak mam Z motywami i jakos nic mi sie nie dzieje a i z aplikacjami tez tak bylo i telefon na chodzie.nie zwracaj na to uwagi a filmy konwertuj do 15 fps.i daj znac jak wyszlo.mam nadzieje ze bedzie oki

miechu Nokia X6 - dziwne trzeszczenie podczas oglądania filmów Napisany: 14 Wrz 2010 08:47   Postaw piwo autorowi tego posta

nie jestem pewien ałe wydaje mi sie, ze taki komunikat wyskakuje zawsze gdy aplikacja byla podpisywana lub ew. komunikat o szkodliwym dzialaniu tego oprogramowania czy tez w ostatecznosci, ze instalowane oprogrampwanie sluzy tylko do programowania i bedzie skutkowac uszkodzeniem systemu. Olewaj te komunikaty jezeli aplikacj i cert sa ze sprawdzonego zrodla. U mnie tez wszystko smiga a olewam. Pozdro