Autor Wiadomość
Emil_2525 [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 09 Cze 2011 05:06 [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach   Postaw piwo autorowi tego posta

Aby dźwięk z telefonu przekazywany na słuchawki był głośniejszy należy przejść do Ustawienia -> Akcesoria -> Inne wykryte jako -> Telefon tekstowy.

Siła dźwięku wzrasta dwukrotnie.

Po zastosowniu tych ustawień, minimalna głośność w słuchawkach jest równa głośności maksymalnej przy standardowych ustawieniach.

Testowane na E61 (soft 1.xx) z oryginalnymi słuchawkami HS-5 oraz przez przejściówkę/adapter do słuchawek innej firmy.

Za ewentualne uszkodzenie słuchu, zestawu słuchawkowego bądź telefonu nie ponoszę żadnej odpowiedzialności - używaj z rozsądkiem.

Casaya [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 09 Cze 2011 05:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Emil_2525, a jak to działa twoim zdaniem na słuchawkach bezprzewodowych typu bh-503???

Emil_2525 [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 09 Cze 2011 06:06   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, tego nie wiem. Nie posiadam takiego zestawu ale byłbym zdzięczny gdybyś przetestował i opisał wynik testu.

Casaya [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 09 Cze 2011 06:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Emil_2525, nie działa.

Powód?

Moje słuchawki są bezprzewodowe na bluetouch.i jak telefon je wyszuka to odbiera jako sprzęt kompatybilny a nie jako słuchawki dokladniej "paruje" jako "połączenie bh-503"

a przy słuchawkach przewodowych gdy podłączasz to odrazu masz "podłączenie zestawu słuchawkowego".

ja używam tego http://symbiane.pl/4-doda...yki-vt22704.htm

polecam

Emil_2525 [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 09 Cze 2011 07:40   Postaw piwo autorowi tego posta

Też fajne, ale korektor zawsze można też ustawić samemu kod emotikony: :)
dzięki za link, wykorzystam tą modyfikację w odpowiedni dla siebie sposób.

Grzenio [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 09 Cze 2011 08:30   Postaw piwo autorowi tego posta

N73 ME żadnej różnicy kod emotikony: :/

kmisio [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 11 Lip 2011 11:07   Postaw piwo autorowi tego posta

to samo na nokii 5230
vivro [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 28 Lip 2011 11:51   Postaw piwo autorowi tego posta

A gdzie znajdę tę opcję na E51 orientuję się ktoś ?
Laki1231 [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 29 Lip 2011 08:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Wasza nadzieje na takie modyfikacje jest dziecinna przeważnie nic nie daje, to musi być modyfikacja która jest już w zmodyfikowanym sofcie bo taka wtedy ma większy dostęp do odpowiednich ustawień.

mateusz1407 [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 29 Wrz 2011 09:56   Postaw piwo autorowi tego posta
Znalazłem ten poradnik dziś, postanowiłem to wypróbować i... działa. Na mojej 5230 głośność dźwięku na słuchawkach wzrosła znacznie, ale bez przesady, nie o 100%
tokrzys14 [Nokia] Znaczne zwiększenie głośności w słuchawkach Napisany: 06 Lis 2011 06:03   Postaw piwo autorowi tego posta

U mnie nie da się wogóle tego zmienić. A na słuchawkach gra bardzo cicho i wogóle jakość muzyki jest kiepsa. A słuchawki dobre.