Temat Przesunięty przez: chucky
Autor Wiadomość
panmistrz Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 11 Maj 2010 07:04 Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20   Postaw piwo autorowi tego posta

Miałem soft 12.0.13, zaktualizowałem go przez NSU do 20.0.15. Z tego wiem, istnieją nowsze wersje softu dla N95, więc wszedłem na
http://www.nokia.pl/pomoc...er/can-i-update
I podałem mój CODE, wyświetlił mi się komunikat:
"Latest available software for Nokia N95, product code 05xxxxx
Version: 31.0.017
Compare numbers
If this version is greater than your current software version, update now to get the latest features, applications and improvements. Go to Nokia Software Updater download"
A w NSU pokazuje że najnowszą wersją dla mojej nokii jest 20.0.15, którą już mam. Dlaczego? A może nie warto instalować 31.0.17, bo nic ciekawego nie wprowadza? Telefon jest sprowadzony z Anglii.
//EDIT: Chyba przez pośpiech wziąłem zły dział, jeśli można, proszę o przeniesienie.
chucky Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 11 Maj 2010 07:11   Postaw piwo autorowi tego posta

musisz zmienić product code telefonu i zaktualizować przez nokia software updater

panmistrz Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 11 Maj 2010 07:12   Postaw piwo autorowi tego posta

A jak zmienić ten product code? Bo nie obcykany jestem w tych sprawach.
Thx za przeniesienie.
chucky Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 11 Maj 2010 07:20   Postaw piwo autorowi tego posta

http://symbiane.pl/zmiana...-jaf-vt2168.htm nie patrz na to że jest dla 5800, bo w n95 robi się tak samo

panmistrz Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 11 Maj 2010 08:01   Postaw piwo autorowi tego posta

A czy między 20.0.15 i 31.0.17 jest jakaś duża różnica? Głównie mi tu chodzi o większą ilość wolnej pamięci RAM na starcie, szybkość działania i nowe funkcje.
d00b Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 11 Maj 2010 08:35   Postaw piwo autorowi tego posta

Co do zmiany PC

d00b napisał/a:
  • Jackson napisał/a:
    • Jeżeli nie masz pewności czy masz branda to możesz to łatwo sprawdzić za pomocą NSS. Wystarczy zobaczyć dany product code i na podstawie listy reszty product code określić czy jest on brandowy czy nie.

Proszę Cię, tylko nie NSS kod emotikony: :thumbdown: O niebo lepszy, szybszy i prostszy w obsłudze jest Simple Product Code Changer. 2 kliknięcia i masz swój PC

Pobieranie / Download:

Moja wrzutka, więc pobieraj spokojnie kod emotikony: ^_^

Jack Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 11 Maj 2010 09:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
panmistrz napisał/a:
  • A czy między 20.0.15 i 31.0.17 jest jakaś duża różnica? Głównie mi tu chodzi o większą ilość wolnej pamięci RAM na starcie, szybkość działania i nowe funkcje.

Zmiany na pewno są i bez problemu je dostrzeżesz. Oczywiście telefon znacznie przspieszy i pamięci ram będzie okazjonalnie więcej ale co do nowych funkcji to ci nie powiem bo nie wiem kod emotikony: :P . Ziomek ma n95 więc może coś doda kod emotikony: :)

panmistrz Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 12 Maj 2010 03:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Bo po aktualizacji z 12.0.13 na 20.0.15 zauważyłem że mam więcej ramu na starcie z 19 na 29MB, i dodało mi jakieś syfy w menu. A wiecie ile trzeba ramu do odpalenia Quake?
Jack Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 12 Maj 2010 04:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Na quake 2 potrzeba jakieś 25 do 28 mb więc ruszy jakoś kod emotikony: :)

ziomek Nokia.pl podaje, że mogę zainstalować v.31.0.17, a NSU że 20 Napisany: 12 Maj 2010 04:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Co do n95 sam zastanawiam się nad kolejną aktualizacją , ja słyszałem ze najnowsze oprogramowanie to v35.0.002 .Co do zmian w tej wersji o której ty mówisz to niestety nie wiem .