Temat Zamknięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
Lord Ez_pot [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 17 Kwi 2011 11:20 [Omnia HD] Kilka pytań (ważne)   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam, na początku chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sposób usunięcia niepotrzebnych śmieci z pamięci wbudowanej, gdyż jest mi ona czasami potrzebna a aktualnie znajduje się na niej 400 kb (wszystko co miałem to przeniosłem na kartę), ale i tak jak zainstaluje coś na karcie pamięci to wrzuca się jakieś badziewie na wbudowaną co zajmuje 200-300 kb, zależy, dodam że odinstalowanie tej aplikacji, nie oddaje "ukradzionego" miejsca na wbudowanej. Za pomocą telefonu prawie nic nie mogę zrobić, bo nie pokazuje mi tych plików - czy da się zrobić to jakoś ręcznie, jakiś program, albo zrobić żeby mi komputer widział pamięć wbudowaną? Dodam, że słyszałem, że pomoże Hard Format, ale bardzo, ale to bardzo nie chciałbym go robić...

Drugą sprawą jest to, że chciałbym zhakować system. Wiem, że podobno można to łatwo zrobić programem HelloOX. Wersja oprogramowania: I8910XXIF8
Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć jakie są minusy takiego złamania systemu, i czy do jego zrobienia potrzeba miejsca w pamięci wbudowanej (którego aktualnie nie posiadam). I ostatnie pytanie co do haku to czy w razie czego mógłbym zrobić jakoś, żeby telefon znowu był zablokowany i żadnych oznak hakowania by nie było?

Z góry dziękuję za odpowiedzi, a co do hakowania to bardzo prosiłbym o numer gg osoby, która mogła by mi pomóc w całej tej operacji i z którą mógłbym pogadać sobie jeszcze na osobności.
Pozdrawiam
Jack [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 17 Kwi 2011 01:34   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Odnośnie hackowania tu jest strona z modelami telefonów do złamania
Pobieranie / Download:
.
Aby nie było oznak hacku należy wybrać w opcjach programu uninstal czy coś podobnego tam jest

Autor postu otrzymał pochwałę.
Lord Ez_pot [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 17 Kwi 2011 01:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Ale jak czytałem na stronie jakiejś innej, to tam było dużo kroków jakie trzeba było wykonać, a na tej stronie pisze tylko żeby zainstalować i wszystko zrobi się samo i teraz nie wiem komu wierzyć...

Dodatkowo takie pytanie: czy jeżeli zrobię tego harda to na pewno wyczyści mi się pamięć wbudowana? I jakie są szanse że coś mi się może stać z telefonem, bo widziałem dużo postów, że po hardzie telefon się nie włącza albo coś podobnego, jednak nie na mój telefon, więc nie wiem...
Jack [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 17 Kwi 2011 01:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Hard czyści tylko pamięć telefonu. Robiłem go wiele razy i wszystko poszło pomyślnie. Jeżeli telefon się nie włącza to jest phoenix, jaf. A do złamania telefonu wystarczy podpisać helloOX

Lord Ez_pot [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 17 Kwi 2011 02:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Dodatkowo jak możesz to daj mi linka do odpowiedniej wersji tego HelloOX, bo tutaj czytałem chyba że potrzebna jest 2.03 a największą jaką znalazłem to było chyba 1.05 i to by było chyba wszystko w tych sprawach.
Laki1231 [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 17 Kwi 2011 09:42   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Pobieranie / Download:

sadam81 [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 17 Kwi 2011 11:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
z pamięcią nic nie zdziałasz. Jedynie hard format, który jest w pełni bezpieczny, tylko nie znającym się na rzeczy telefon po nim nie włącza się. Hellox jest w 100 procentach bezpieczny.

Lord Ez_pot [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 17 Kwi 2011 11:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Dobra dzięki wszystkim, teraz tak - zrobiłem harda, zainstalowałem helloOX oraz zhakowałem system, ale pewne gry i tak nie dają się zainstalować - pisze że jest ograniczenie przez certyfikat. Wszedłem w ten program RoomPatcher+ i uruchomiłem Installserver_FP2 oraz Open4All_RP+ jednak to też nie pomogło, a chciałbym żeby zaczęło działać wszystko, jednak dalej jest problem z tymi certyfikatami... Może coś źle zrobiłem, albo po prostu nie mam jakiegoś patcha - w każdym razie proszę o pomoc. Każdy kto pomoże w jakiś sposób, dostanie pochwałę.

Edit: dodam, że nawet nie widzę w telefonie c:/sys/bin...
Lord Ez_pot [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 18 Kwi 2011 01:29   Postaw piwo autorowi tego posta

Chodzi mi głównie o to żebym mógł zainstalować niektóre nowe gierki od wentyla, np.

http://symbiane.pl/find-diff-vt22319.htm
http://symbiane.pl/happy-cats-vt22310.htm
sadam81 [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 18 Kwi 2011 03:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
do podglądu plików systemowych służy x-plore itp. Lub w dziale modyfikacje jest alternatywa, ale potrzeba włączonego patcha open4all i owego x-plorec.
Gry mogą ci nie działać, bo podzespoły twojego telefonu nie są wspieranie przez aplikacje/grę.

Tu masz przykładowe patchy
Pobieranie / Download:

Lord Ez_pot [Omnia HD] Kilka pytań (ważne) Napisany: 18 Kwi 2011 03:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Wgrałem i aktywowałem wszystkie patche jakie mi dałeś - dalej jest tak samo "Nie można zainstalować, ograniczenie przez certyfikat". Nie wiem, może coś źle robie, bo ja już sam nie wiem - ten program room patcher musi być cały czas włączony, czy wystarczy jak zaznacze wszystko, żeby było na zielono i mogę dać Exit? Muszę restartować telefon?

PS - gra mogłaby nie działać - spoko, ale ja chcę żeby się zainstalowała całkiem, podobno po hacku nie ma żadnych problemów z certyfikatem a tu co?

Edit
Dobra problem zażegnany - kolega poradził mi żebym ściągnął aplikacje Singer.exe i po prostu usunął certyfikat z tej aplikacji - podziałało - wszyscy którzy starali się pomóc oczywiście pochwała.

Proszę o zamknięcie

Nie pisz posta pod postem w tak krótkim odstępie czasu. Używaj opcji EDYTUJ. // patrikos23