Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
mniemanie22 [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 08:49 [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Mam problem z bluetooth. Mianowicie, gdy chce przesłać jakiś plik przez bluetooth wyskakuje komunikat "za mało pamięci na wykonanie tej operacji". Mam na dysku C 2,4 Mb, a na dysku E cała reszta. Dysk C ogólnie posiada ok 32Mb ale wolne jest troszkę ponad 3 Mb(wiem bo gdy połączyłem się z komputerem to wszystko widziałem), a na dysku C jest dosłownie 5 plików. Pliki mniejsze niż 2.4 Mb da się przesłać. Proszę o jakieś rady.

Pozdrawiam,
mniemanie22.

Poprawiłem wyraz wprowadzający w błąd. // Laki1231
Casaya [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 09:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
widać jakbyś miał wystarczająco pamięci do wykonania operacji.raczej musisz zrobić hard reset.utracisz wszystkie dane z telefonu *#7370# - Hard reset. Ustawia kod zabezpieczający: 00000000 (8 x zero)

Możesz też próbować czegoś lżejszego jak soft reset *#7780# - Soft reset. Przywraca ustawienia fabryczne telefonu

mniemanie22 [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 09:27   Postaw piwo autorowi tego posta
wszystkie dane czyli kontakty i sms, ale czy zostanie mi wgrane polskie menu?
Grzenio [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 09:48   Postaw piwo autorowi tego posta

jeśli menu było oryginalne od początku telefonu to zostanie.

Laki1231 [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 10:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
mniemanie22, nie rób formatu żadnego, wejdź w wiadomości ustawienia i wybierz pamięć zapisywania na Kartę pamięci.

kornat [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 11:28   Postaw piwo autorowi tego posta

Złam system i wejdź za pomocą X-plore do
C:Private/101f8857/cache/cdata oraz C:Private/1020735b i wykasuj wszystkie pliki.
Kolejna sprawa to po wysłaniu cokolwiek przez BT zapisuje się tam gdzie wiadomości. Więc zmień tak jak napisał Laki1231 a jeżeli masz jeszcze jakieś obrazy zapisane w wiadomościach to też możesz wyrzucić.
P.S. Jak dla mnie to jest lekka wada tych telefonów że po przesłaniu przez BT zapisuje się w skrzynce odbiorczej a później trzeba i tak zapisać np. na E aby przeglądać w galerii.
Laki1231 [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 12:24   Postaw piwo autorowi tego posta

kornat, każdy s60v5 tak ma niestety co do tego zapisywania odebranych.

mniemanie22, skasuj wszystkie wiadomości jak masz ich dużo. I nie instaluj gier i aplikacji w pamięci telefonu.

Casaya [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 12:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, zajęte na tylko niecałe 3mb czykioga nie ma.telefon czysty.nawet jeśli odebrane pliki są w wiadomościach to zajmuje to tylko 3mb całej pamięci czyli nic.kornat, bzdury gadasz.jak wysyłasz coś przez bluetouch to nie zapisuje tego we wiadomościach.jak odbierasz to tak.masz zachowana wiadomośc sms.ale jak wysyłasz to nie.
Język zostaje jak bym wgrany polski soft.zresztą większość samsungow ma polskie menu tak czy tak

Laki1231 [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 01:48   Postaw piwo autorowi tego posta

radziubaker, ale odebrane zapisuje. A jak ma MMS w wiadomościach to już nie będzie to marne 3MB;p

mniemanie22 [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 02:22   Postaw piwo autorowi tego posta
ok wywaliłem zapisane pliki przesłane prze BT i z 2,3Mb mam 22,9Mb kod emotikony: :)
Casaya [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 03:19   Postaw piwo autorowi tego posta

mniemanie22, przyjacielu zastanów się co piszesz.w temacie masz napisane że masz zajęte 3mb z 32mb
Cytat "Mam na dysku C 2,4 Mb, a na dysku E cała reszta. Dysk C ogólnie posiada ok 32Mb ale zajęte jest troszkę ponad 3 Mb"
Potem piszesz że skasowałes pliki i wiadomości i masz z 2.3 skoczyło na 22.9
Źle sformułowany temat wprowadza w błąd.

Laki1231 [Omnia HD] Nie można przesyłać plików przez bluetooth Napisany: 25 Cze 2011 04:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Zamykam.

Poprawiam powinno pisać wolnej pamięci.