Autor Wiadomość
Madridista39 [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 10:32 [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play   Postaw piwo autorowi tego posta

Obok kresek baterii mam taką strzałkę w górę i gdy na nią nacisnę pokazuje się komunikat 'Przekierowano połączenie'' pojawiło mi się przed chwilą. Dzisiaj przeszedłem do Play. Jak to wyłączyć?
Grzenio [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam też telefon w play i jak łapie 3G to pisze mi PLAY a jeśli łapie GPRS pisze Plus więc może to jest te przekierowanie połączenia. A wyłączyć chyba się da w opcjach sieci ja mam Utms, gprs, tryb podwójny więc poszukaj i posprawdzaj.

Madridista39 [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:12   Postaw piwo autorowi tego posta

No dobra coś tam posprawdzam ale jeszcze mam coś do zapytania. Jeśli wyłączę 3G to będę miał wolniejszy internet? Na innym forum przeczytałem że 3G daje możliwość szybszego korzystania z internetu to prawda? Dlaczego nie mogę dać plusa za pomoc?
Grzenio [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:17   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak. Jeśli wyłączysz na stałe 3G internet będzie wolniej działał najlepiej pozostawić ten tryb który sam wybiera między 3G a GPRS. Jeśli mieszkasz w dużym mieście to praktycznie cały czas 3G łapie.

Madridista39 [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:21   Postaw piwo autorowi tego posta

Dobra, jak chcę dać plusa komuś to to wyskakuje kod emotikony: :/

Pobieranie / Download:
Grzenio [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Widocznie jakiś bug na forum kod emotikony: :D

Laki1231 [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:24   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Grzenio, GSM pobiera dużo mniej energii niż tryb 3g lub dwuzakresowy. Następnie pobór mocy jest 3g a na końcu dwuzakresowy ten pobiera najwięcej z wszystkich opcji.

Madridista39, coś mi się wydaje, że ktoś grzebał w bazie. Zgłoszę adminowi.

EDIT:
Mi ta funkcja działa poprawnie, sprawdziłem parę minut temu.

Casaya [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
jak wyłączysz 3g to będziesz miał internet edge.nie gprs.gprs jest najwolniejszy.a łapie ci czasem play czasem plus bo play nie ma swoich nadajników i nadaje z nadajników plusa.tak samo jak sami swoi.najwięcej energii będzie ci czerpał tryb UMTS gdyż wymusza na telefonie 3g lub 3.5g

Grzenio [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Ja mam dwuzakresowy i nie zmieniło się zbytnio pobieranie energy przez telefon.

Madridista39 [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:26   Postaw piwo autorowi tego posta

OK jak jutro wszystko bedzie działać dam wam plusy a teraz SPAĆ!! kod emotikony: :D
Casaya [Omnia HD] Przekierowano połączenie, Play Napisany: 24 Cze 2011 11:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 4/16
Grzenio, ja czuje różnice.może dlatego że stara bateria nie wiem.wiem natomiast tyle że umts poprzez wymuszanie 3g pobiera więcej energii.
A wymusza 3g w tych miejscowościach gdzie 3g jest trudno dostępne