| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Madridista39 | |
|
| Obok kresek baterii mam taką strzałkę w górę i gdy na nią nacisnę pokazuje się komunikat 'Przekierowano połączenie'' pojawiło mi się przed chwilą. Dzisiaj przeszedłem do Play. Jak to wyłączyć? | ||
| Grzenio | |
|
| Mam też telefon w play i jak łapie 3G to pisze mi PLAY a jeśli łapie GPRS pisze Plus więc może to jest te przekierowanie połączenia. A wyłączyć chyba się da w opcjach sieci ja mam Utms, gprs, tryb podwójny więc poszukaj i posprawdzaj. _________________ |
||
| Madridista39 | |
|
| No dobra coś tam posprawdzam ale jeszcze mam coś do zapytania. Jeśli wyłączę 3G to będę miał wolniejszy internet? Na innym forum przeczytałem że 3G daje możliwość szybszego korzystania z internetu to prawda? Dlaczego nie mogę dać plusa za pomoc? | ||
| Grzenio | |
|
| Tak. Jeśli wyłączysz na stałe 3G internet będzie wolniej działał najlepiej pozostawić ten tryb który sam wybiera między 3G a GPRS. Jeśli mieszkasz w dużym mieście to praktycznie cały czas 3G łapie. _________________ |
||
| Madridista39 | |
|
Dobra, jak chcę dać plusa komuś to to wyskakuje Pobieranie / Download:
|
||
| Grzenio | |
|
Widocznie jakiś bug na forum _________________ |
||
| Laki1231 | |
|
| Grzenio, GSM pobiera dużo mniej energii niż tryb 3g lub dwuzakresowy. Następnie pobór mocy jest 3g a na końcu dwuzakresowy ten pobiera najwięcej z wszystkich opcji. Madridista39, coś mi się wydaje, że ktoś grzebał w bazie. Zgłoszę adminowi. EDIT: Mi ta funkcja działa poprawnie, sprawdziłem parę minut temu. _________________ |
||
| Casaya | |
|
| jak wyłączysz 3g to będziesz miał internet edge.nie gprs.gprs jest najwolniejszy.a łapie ci czasem play czasem plus bo play nie ma swoich nadajników i nadaje z nadajników plusa.tak samo jak sami swoi.najwięcej energii będzie ci czerpał tryb UMTS gdyż wymusza na telefonie 3g lub 3.5g _________________ |
||
| Grzenio | |
|
| Ja mam dwuzakresowy i nie zmieniło się zbytnio pobieranie energy przez telefon. _________________ |
||
| Madridista39 | |
|
OK jak jutro wszystko bedzie działać dam wam plusy a teraz SPAĆ!! |
||
| Casaya | |
|
| Grzenio, ja czuje różnice.może dlatego że stara bateria nie wiem.wiem natomiast tyle że umts poprzez wymuszanie 3g pobiera więcej energii. A wymusza 3g w tych miejscowościach gdzie 3g jest trudno dostępne _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[C7-00] Połączenie telefonu z LiveBox'em |
Pytania i Problemy z telefonami | depcik94 | |
Xiaomi M1 - połączenie Galaxy S i iPhone'a ze...... zmodyfikowanym Androidem |
Newsy | Laki1231 | |
[N8] Połączenie z internetem za pomocą komputera |
Pytania i Problemy z telefonami | cichy024 | |
[5530] Połączenie WiFi a GPRS |
Pytania i Problemy z telefonami | patryk1694 | |