Temat Przesunięty przez: patrikos23
Autor Wiadomość
MRacheron Omnia HD vs N900 Napisany: 15 Gru 2010 08:24 Omnia HD vs N900   Postaw piwo autorowi tego posta

Witajcie (omnie HD mam już, ale napiszę trochę inaczej, aby łatwiej było zrozumieć mnie)

Mam do wyboru 2 telefony.

-Omnia HD (z stycznia 2010) oczywiście nie zniszczona, od pierwszego właściciela, z paragonem z media expert (2499 dał)

lub

-N900 (z marca 2010) również wygląda jak nowa, też pierwszy właściciel, n900 brana z media.

I teraz sedno sprawy, chcę abyście pomogli mi dokonać wyboru, chodzi też o przełożenie cena/jakość/funkcjonalność(lubię siedzieć w necie)

Cena omni HD=800zł
Cena n900 =1000zł

Pozdrawiam(za literówki przepraszam, klawisze mi się nie dociskają w klawiaturze czasem)
longeret Omnia HD vs N900 Napisany: 15 Gru 2010 08:43   Postaw piwo autorowi tego posta

Omnia HD ma aparat 8mp naturalnie w HD, ekran amoled i na tym się bajery kończą....w środku system symbian s60v5. Natomiast N900 to zupełnie inna bajka, przede wszystkim system maemo, bazujący na linuxie (debian) praktycznie nieograniczone możliwości, o ile naturalnie ktoś się na tym zna kod emotikony: :)
Fakt, że jest na niego dużo mniej aplikacji, ale te najważniejsze i najbardziej potrzebne są... Nie będę się dłużej rozpisywał, ja na Twoim miejscu brałbym N900....

MRacheron Omnia HD vs N900 Napisany: 15 Gru 2010 08:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Chciałbym, abyście też dodawali, opinie o tym którego wybrać do przeglądania neta (ale nie przez wifi), ponieważ głównie do tego właśnie wykorzystuję telefon