Autor Wiadomość
struku OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 10:00 OPDA certyfikaty i limity   Postaw piwo autorowi tego posta

Hej właśnie wyrobiłem swój certyfikat OPDA i mam odnośnie niego kilka pytań. Po pierwsze zastanawiam się czy jest jakiś limit do podpisywania aplikacji? po drugie na jakiej zasadzie działa certyfikat wiem o co w tym chodzi ale chciałbym poznać metodę działania może ktoś będzie potrafił to wytłumaczyć
nikus287 OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 10:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie ma żadnego limitu, podpisujesz ile chcesz i co chcesz. Na drugie pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć na pewno, ale myślę, że w kodzie źródłowym aplikacji zmienia jakąś linijkę, lub coś takiego.

redneckpl OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 07:38   Postaw piwo autorowi tego posta
Po części nawiązując do tematu ile czekałęś na CERa I KEYa z OPDA bo ja już 2 dni czekam i lipa? i czego używasz do podpisywania aplikacji SignSis'a czy S603rdsigner czy moze coś jeszcze innego:)
Jack OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 09:22   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
redneckpl, certyfikatu na OPDA się nie doczekasz (przynajmniej na razie) ponieważ OPDA ma problemy

redneckpl OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 09:42   Postaw piwo autorowi tego posta
skoro nie OPDA to może http://isign.imobile.com.cn jest alternatywą?? na uzyskanie "swojego własnego osobistego" cera? tu sie moja pomysłowość ( wujek google) kończy:D bo nic innego nie znalazłem..
Jack OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 09:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Imobile kod emotikony: :?: owszem. tyko musisz się liczyć z tym że nie pobierzesz certyfikatu a jedynie podpiszesz aplikację korzystając ze strony

redneckpl OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 09:53   Postaw piwo autorowi tego posta
a własnie podpisanie aplikacji jest od reki czy czekac trzeba bo tego juz nie doczytałem;/
miechu OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 09:54   Postaw piwo autorowi tego posta

trzeba czekać...
redneckpl OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 10:09   Postaw piwo autorowi tego posta
no dobra a jest jakiś inny sposób na pozyskanie takiego certyfikatu żebym mógł sam sobie podpisac palety?
miechu OPDA certyfikaty i limity Napisany: 29 Sie 2010 10:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Możesz spróbować przez Imobile (spędziłem nad tym dużo czasu...) - szczerze - nie polecam kod emotikony: :D jeszcze nie dostałem certyfikatu ale nie wiem czy dostanę, bo nie wiem czy wszystko zrobiłem tak, jak trzeba (strona jest po krzaczowsku, jak poszukasz to się dowiesz). Pozostaje zhakować symbiana albo spróbować jeszcze tu: http://cer.opda.cn/en/ind...;action=my& [strona zaciągnięta z forum [REKLAMA], z tematu: [REKLAMA]

Zakaz reklamowania forum o podobnej tematyce itp. Za kolejnym razem będzie WARN //Jackson