Autor Wiadomość
Laki1231 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 02:34 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej!   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Przeglądarka Opera Mobile a także Opera Mini pojawiły się właśnie w nowych wersjach. Zmiany zdecydowanie nie są kosmetyczne: mamy do czynienia z wieloma modyfikacjami. I wszystkie na lepsze.

Przeglądarka Opera Mobile a także „klient www” Opera Mini doczekały się solidnych aktualizacji. I to w wersji dla wszystkich systemów operacyjnych. Co się zmieniło? Bardzo wiele!
Poprawione przewijanie z dołu do góry, z góry na dół i prawy do lewego oraz zoom. Płynne i błyskawiczne.
Płynne powiększanie pinch-to-zoom
Najnowsze wersje zawierają przycisk „udostępnij”, który umożliwia proste umieszczanie stron na Twitterze, Facebooku i My Opera.
Teraz mobilne przeglądarki Opery są już zoptymalizowane również pod tablety.
Opera Mobile zajmuje teraz dużo mniej miejsca w pamięci telefonu.
Poprawiony interfejs obu przeglądarek.
Obsługa Flasha w Operze Mobile.
I wiele innych

Opera Mini 6 dostępna jest w wersji dla telefonów komórkowych bez systemu operacyjnego, a także na platformach Android Market, Sklep Ovi i App World. Opera Mobile 11 dostępna jest na Android Market, Sklep Ovi a także w wersjach dla Windows i MeeGo. Bierzemy się do testów!

Źródło: chip.pl.pl

sadam81 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 03:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
kurka. wyprzedziłeś mnie z tym newsem.

[ Komentarz dodany przez: patrikos23: 22 Mar 2011 03:37 ]
sadam nie spamuj.

[ Komentarz dodany przez: Laki1231: 22 Mar 2011 03:40 ]
Ale patrz o jaki czas;D ja mam subskrybcje właczone RSS kod emotikony: :) i odrazu dodaje.

A.Wesker Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 07:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Pierwsze wrażenie to jest szybkość.Niestety obiecany Flash jest tylko w wersji na androida kod emotikony: :(

Laki1231 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 07:27   Postaw piwo autorowi tego posta

I zmieniony troszkę wygląd, minimalnie a cieszy kod emotikony: :) a mobile jak ciągła tak ciągnie sporo transferu ;/

sadam81 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 07:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Opera mini może być. Ale Mobile jest "do dupy". Najbardziej mi w niej przeszkadza to zoomowanie na stronie. Nawet na najmniejszym zoomie można wybrać jakiś wynik na stronie, co jest przeszkodą w korzystaniu.

W wyglądzie zmienił się przycisk na pasku narzędzi.

Dodatkową funkcją jest możliwość wysłania URL:)

Meler Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 07:52   Postaw piwo autorowi tego posta

testowałem mini i jedyna trochę bardziej istotna zmiana to większa szybkość. Nic więcej. Wygląd i funkcja udostępniania to zbędne zmiany. Tak samo jak w poprzedniej wersji błędnie wyświetla się zawartość tagu CODE
Laki1231 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 07:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Teraz mi już wcale SB nie wyświetla na dole. kod emotikony: ;D

Meler Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 07:56   Postaw piwo autorowi tego posta

u mnie wyświetla kod emotikony: :) ale niestety tak samo jak było poprzednio.
sadam81 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 08:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
U mnie wszystko perfekcyjnie jest wyświetlane. Na obu przeglądarkach.

Meler Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 08:21   Postaw piwo autorowi tego posta

w mini czat masz przewiniety do ostatniej wiadomości?
sadam81 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 22 Mar 2011 08:26   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
wszystko jest ok, linki, posty, ale shoutbox nie jest prawidłowo. nie spoglądałem na to.

raider3 Opera Mini 6 i Mobile 11: szybciej, wygodniej i wydajniej! Napisany: 23 Mar 2011 12:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Interesuje mnie czy można zmienić folder zapisywanych stron albo przynajmniej gdzie on się znajduje.
1 2 »