Temat Przesunięty przez: Meler
Autor Wiadomość
Emil_2525 OperInfo Napisany: 11 Mar 2011 04:42 OperInfo   Postaw piwo autorowi tego posta

Jak w temacie. Na podstawie podanych informacji generuje patch, który uruchomiony przy starcie systemu zmieni nazwę naszego operatora.

1. Zapodajemy OperInfo
2. Klikamy Options -> Generate -> Own File
3. W okienku pojawi się "MCC,MNC" gdzie MCC to dla polski 260 a MNC to kod operatora czyli np. dla sieci Plus GSM jest 01 ale wpisujemy bez zera.
4. W kolejnym okienku wpisujemy tekst, który ma być wyświetlany zamiast operatora.
5. Dodajemy utworzony patch 'operinfo' do auto-startu i cieszymy się :)

Nazwa nie może przekraczać 12 znaków.

Pobieranie / Download:

Meler OperInfo Napisany: 12 Mar 2011 08:03   Postaw piwo autorowi tego posta

Jest to opis modyfikacji, wiec idzie do odpowiedniego działo
Yogazz OperInfo Napisany: 13 Mar 2011 12:21   Postaw piwo autorowi tego posta
To nie działa, żadne okienka się wyświetlają.
Meler OperInfo Napisany: 13 Mar 2011 12:43   Postaw piwo autorowi tego posta

a może model telefonu ? Masz złamany system i aktywowałeś patcha ?
Emil_2525 OperInfo Napisany: 13 Mar 2011 03:47   Postaw piwo autorowi tego posta

Yogazz, zrobiłeś tak jak napisałem po kolei?
Ten program aby działać wymaga Pythona.
Napisz co się wyświetla gdy go uruchamiasz.
Powinien być zielony napisz "Generator is working", wtedy zaczynasz robić to co napisałem w punkcie 2.

KovaL OperInfo Napisany: 14 Mar 2011 12:12   Postaw piwo autorowi tego posta

to tak, na jakie FP jest ta modyfikacja?
bo na shackowanej 6210n nie chodzi, daje generate => own file i nic

EDIT :
Do przeprowadzenia modyfikacji niezbędny jest patch c2z4bin oraz python w wersji min. 1.44.
tak powiada inne forum.
Meler OperInfo Napisany: 14 Mar 2011 01:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Sam generator wymaga pythona.
Smyk11 OperInfo Napisany: 01 Lut 2012 12:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam problem. Gdy chce włączyć generator pisze ze "nie można uruchomić pliku ze względów bezpieczeństwa". Mam nokie e52. Tel. shacowany i posiada phytona w ver.1.9.1
Emil_2525 OperInfo Napisany: 01 Lut 2012 11:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Ten komunikat, który opisałeś jest z rogóły trudny do rozwiązania...
Masz wyłączone zabezpieczenia?
Dbasz o porządek na karcie pamięci oraz w telefonie?

Laki1231 OperInfo Napisany: 02 Lut 2012 09:13   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 20/6
Emil_2525, wweź głupot mu nie stulaj
Opis:
  • Dbasz o porządek na karcie pamięci oraz w telefonie

Smyk11, może wymagana inna wersja pythona lub aplikacja niebezpieczna może wyrządzić szkody,

Smyk11 OperInfo Napisany: 02 Lut 2012 04:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Gdzieś czytałem i było napisane ze operinfo jest na FP1 a E52 ma FP2. Wydaje mi się że w tym tkwi problem.
Emil_2525 OperInfo Napisany: 03 Lut 2012 01:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Laki1231, dla Ciebie może to głupoty, ale jak się nie dba o porządek w plikach to różne cuda mogą się dziać.

Co do tego, że jest przeznaczone na FP1 to też nie wiadomo. Może zależy też gdzie znajdują się 2 pliki (na dysku Z) z których aplikacja odczytuje informacje a do, których musi mieć otwarty dostęp przez "wyłączenie zabezpieczeń".

Sprawdziłem na E61 (preFP1). Instalując program mając włączone zabezpieczenia nie pojawia się nawet ikonka w menu telefonu. Na FP2 może się to objawiać komunikatem/nie możnością uruchomienia programu.

Smyk11, spróbu też zainstalować Pythona w innej wersji, np. 1.4.5, którego ja sobie chwalę.

Pozdro