| Temat Zamknięty przez: Szymuś |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| fajny_nick | |
|
| Witam, mam następujący problem, wcześniej wiele razy pojawiał mi się komunikat " Brak pamięci usuń zbędne dane", więc zainstalowałem HandyTaskman który pokazuje mi full pamięci telefonu, a nic z nim nie robiłem wiadomości wyczyściłem wywaliłem 1 aplikację i na razie jakoś działa ale pamięć jest prawie pełna, wiecie może co tak zapchało mi pamięć? i jak znaleźć który plik zajmuje najwięcej pamięci żeby go usunąć? Pozdrawiam. |
||
| chucky | |
|
| plik nazywa się Lifebog to on zżera całą pamięć, mogą to być tez pliki przeglądarki, lub jak robisz dużo zdjęć telefonem to pliki PAlbTN tworzą się one jako miniaturki zdjęć i można je wywalić przez X-Plore _________________ |
||
| ziomek | |
|
| leo zgadzam się z life blogiem ale PAlbTN to raczej nie bo to mało pamieci zżera a life blog najlepiej usunąc jest też wiele sposobów na przyśpieszenie telefonu tzn np taka aplikacja speedygo albo killme a także inne ,niektóre aplikacje żżerają pamięc u mnie zzerala pamiec animsprite itp . _________________ |
||
| fajny_nick | |
|
| ale to możliwe, że sam zaczął działać skoro ja nic nie uruchomiłem takiego? przypomne że chodzi o pamięc dyskowa nie ram |
||
| ziomek | |
|
| fajny_nick niestety w przypadku niektórych aplikacji tak jest ,i niestety powiem ci że " Brak pamięci usuń zbędne dane", to raczej nie pamięc karty ani telefonu wiem bo ja miałem coś podobnego wychodziło mi z aplikacji i pokazywało taki właśnie napis a kiedy usuwalem a usuwanie z karty i telefonu plików nic chyba nie dało bo napis dalej się pojawiał aż koncu zaczołem usuwa większoś badziewia z gier i aplikacji i wkoncu się naprawiło jak dla mnie to wina właśnie pamięci ram ,ram tą pamiec którą pożerają procesy aplikacji ,ja miałem problem kiedyś nawet z włączeniem telefonu bo włancxzał się około 8 minut a kiedy wyjąłem karte na której miałem większoś aplikacji telefon włączał się bezproblemu z kilka sekund i to właśnie wina procesów ,najlepsze sposoby na procesy to restart ,albo danie w killme w zakładce A opcje terminate all . _________________ |
||
| fajny_nick | |
|
ok, według rady ściagam ten program tylko powiedz mi jeszcze czemu w Handy Taskman pokazuje mi tylko 1 mega wolnej pamieci jak na telefonie mam tylko 1 aplikacje, a zapchala sie od czasów tych komunikatów, jak znalezc plik ktory mi tak nabrudzil? |
||
| ziomek | |
|
| To tak po pierwsze jesli będziesz korzystał z killme to daj jesli chcesz przyśpieszy swój telefon daj terminate all wp pierwszej zakładce {chyba A są to procesy odnawialne} reszta zakladek to procesy nieodnawialne itp długo by tłumaczyc tu masz opis http://symbiane.pl/killme...?highlight=kill wiec lepiej nic tam nie szukaj bo mozesz sobie fona popsuc co do handy taskman to wejdz w niego kliknij opcje lub menu potem narzędzia i kliknij na procesy pojawi ci sie lista procesów większośc bycmoze to beda procesy systemowe które bedą miały szaroczerwone i niebieskie ikonki ale jesli przy którymś procesie bedzie ikonka aplikacji które ty zainstalowałeś to znaczy że jest to aplikacja która zżera ci pamięc tylko pamietaj żeby w ym razie mie wlączony tylko handy taskman moze pomoze . _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| fajny_nick | |
|
ziomekthebest napisał/a:
nie mam w opcjach czegoś takiego jak narzędzia |
||
| ziomek | |
|
| o sory pomyliło mi się handy taskman z jbak taskman . _________________ |
||
| fajny_nick | |
|
| ziomekthebest, powiedz mi jeszcze jak mogę odzyskać utraconą pamięć telefonu, tzn co usunać z niego | ||
| ziomek | |
|
| Było na to parę sposobów na przykład Usuń plik reserved.bin z C/private/102072C4 za pomocą programu X-Plore i będziesz mie o 5mb więcej na C. Przed usunięciem pliku reserved.bin, musisz mieć dostęp do katalogów systemowych . _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| fajny_nick | |
|
| Telefon sformatowalem odblokowalem i wywalilem wszystko według Twoich rad, temat do zamkniecia Dzięki za pomoc |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Flashowanie telefonu za pomocą programu Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
Flashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care SuiteFlashowanie martwego telefonu za pomocą Nokia Care Suite |
Hacked Symbian/Flashing | Meler | |
[5230] Pamięc telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | A.Wesker | |
[N73] Nie działa oprogramowanie telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | radek9030 | |
[N73] Samoistne wyłączanie się telefonu |
Pytania i Problemy z telefonami | d3spot | |
[n73]Tryb gotowości powiekszony w n73 |
Szukam | markos103 | |
Nokia N73 |
Recenzje telefonów | Szymuś | |
Nokia n73Jaki symbian |