Temat Zamknięty przez: Szymuś
Autor Wiadomość
fajny_nick Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 04:04 Pamięc telefonu N73   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam, mam następujący problem, wcześniej wiele razy pojawiał mi się komunikat " Brak pamięci usuń zbędne dane", więc zainstalowałem HandyTaskman który pokazuje mi full pamięci telefonu, a nic z nim nie robiłem wiadomości wyczyściłem wywaliłem 1 aplikację i na razie jakoś działa ale pamięć jest prawie pełna, wiecie może co tak zapchało mi pamięć? i jak znaleźć który plik zajmuje najwięcej pamięci żeby go usunąć?

Pozdrawiam.
chucky Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 04:11   Postaw piwo autorowi tego posta

plik nazywa się Lifebog to on zżera całą pamięć, mogą to być tez pliki przeglądarki, lub jak robisz dużo zdjęć telefonem to pliki PAlbTN tworzą się one jako miniaturki zdjęć i można je wywalić przez X-Plore

ziomek Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 04:36   Postaw piwo autorowi tego posta

leo zgadzam się z life blogiem ale PAlbTN to raczej nie bo to mało pamieci zżera a life blog najlepiej usunąc jest też wiele sposobów na przyśpieszenie telefonu tzn np taka aplikacja speedygo albo killme a także inne ,niektóre aplikacje żżerają pamięc u mnie zzerala pamiec animsprite itp .

fajny_nick Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 05:07   Postaw piwo autorowi tego posta

ale to możliwe, że sam zaczął działać skoro ja nic nie uruchomiłem takiego?

przypomne że chodzi o pamięc dyskowa nie ram
ziomek Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 05:41   Postaw piwo autorowi tego posta

fajny_nick niestety w przypadku niektórych aplikacji tak jest ,i niestety powiem ci że " Brak pamięci usuń zbędne dane", to raczej nie pamięc karty ani telefonu wiem bo ja miałem coś podobnego wychodziło mi z aplikacji i pokazywało taki właśnie napis a kiedy usuwalem a usuwanie z karty i telefonu plików nic chyba nie dało bo napis dalej się pojawiał aż koncu zaczołem usuwa większoś badziewia z gier i aplikacji i wkoncu się naprawiło jak dla mnie to wina właśnie pamięci ram ,ram tą pamiec którą pożerają procesy aplikacji ,ja miałem problem kiedyś nawet z włączeniem telefonu bo włancxzał się około 8 minut a kiedy wyjąłem karte na której miałem większoś aplikacji telefon włączał się bezproblemu z kilka sekund i to właśnie wina procesów ,najlepsze sposoby na procesy to restart ,albo danie w killme w zakładce A opcje terminate all .

fajny_nick Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 05:45   Postaw piwo autorowi tego posta

ok, według rady ściagam ten program kod emotikony: :)

tylko powiedz mi jeszcze czemu w Handy Taskman pokazuje mi tylko 1 mega wolnej pamieci jak na telefonie mam tylko 1 aplikacje, a zapchala sie od czasów tych komunikatów, jak znalezc plik ktory mi tak nabrudzil?
ziomek Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 05:59   Postaw piwo autorowi tego posta

To tak po pierwsze jesli będziesz korzystał z killme to daj jesli chcesz przyśpieszy swój telefon daj terminate all wp pierwszej zakładce {chyba A są to procesy odnawialne}
reszta zakladek to procesy nieodnawialne itp długo by tłumaczyc tu masz opis http://symbiane.pl/killme...?highlight=kill wiec lepiej nic tam nie szukaj bo mozesz sobie fona popsuc co do handy taskman to wejdz w niego kliknij opcje lub menu potem narzędzia i kliknij na procesy pojawi ci sie lista procesów większośc bycmoze to beda procesy systemowe które bedą miały szaroczerwone i niebieskie ikonki ale jesli przy którymś procesie bedzie ikonka aplikacji które ty zainstalowałeś to znaczy że jest to aplikacja która zżera ci pamięc tylko pamietaj żeby w ym razie mie wlączony tylko handy taskman moze pomoze .

Autor postu otrzymał pochwałę.
fajny_nick Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 06:09   Postaw piwo autorowi tego posta

ziomekthebest napisał/a:
  • opcje lub menu potem narzędzia i kliknij na procesy

nie mam w opcjach czegoś takiego jak narzędzia
ziomek Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 06:17   Postaw piwo autorowi tego posta

o sory pomyliło mi się handy taskman z jbak taskman .

fajny_nick Pamięc telefonu N73 Napisany: 02 Sie 2009 06:20   Postaw piwo autorowi tego posta

ziomekthebest, powiedz mi jeszcze jak mogę odzyskać utraconą pamięć telefonu, tzn co usunać z niego
ziomek Pamięc telefonu N73 Napisany: 03 Sie 2009 11:52   Postaw piwo autorowi tego posta

Było na to parę sposobów na przykład Usuń plik reserved.bin z C/private/102072C4 za pomocą programu X-Plore i będziesz mie o 5mb więcej na C.

Przed usunięciem pliku reserved.bin, musisz mieć dostęp do katalogów systemowych .

Autor postu otrzymał pochwałę.
fajny_nick Pamięc telefonu N73 Napisany: 03 Sie 2009 12:10   Postaw piwo autorowi tego posta

Telefon sformatowalem odblokowalem i wywalilem wszystko według Twoich rad, temat do zamkniecia

Dzięki za pomoc kod emotikony: :puppyeyes: