Autor Wiadomość
Laki1231 Pierwszy i ostatni: N9 z MeeGo Napisany: 17 Paź 2011 02:58 Pierwszy i ostatni: N9 z MeeGo   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
<div style="text-align:center;font-weight:bold;"><a href="http://s2.blomedia.pl/komorkomania.pl/images/2011/10/Nokia-N9-616x322.jpg" rel="nofollow" title="link do obrazka">[Kliknij aby zobaczyć obrazek]</a></div>

Zapraszam na kolejny odcinek Komórkomania.TV, w którym będziecie mogli przyjrzeć się naprawdę udanemu produktowi, jakim jest Nokia N9 z MeeGo. Czy rzeczywiście jest tak dobry, jak pisał Mateusz? Przekonajcie się sami.

Nokia N9 naprawdę mi się spodobała. Tym modelem Nokia udowodniła, że potrafi stworzyć oryginalny telefon, odznaczający się wysoką jakością.

Mateusz zastanawia się nawet nad przesiadką na MeeGo &#8211; ja nie. Telefon jest za drogi i nie ma przyszłości, jednak absolutnie nie dziwią mnie informacje o rosnącej popularności N9 (także wśród użytkowników BlackBerry czy Androida, jak widzę u swoich znajomych). Paradoksalnie jednak Nokia robi, co może, by N9 się nie sprzedawała. Po pierwsze cena jest wysoka, po drugie &#8211; zaplecze marketingowe słabe.

Szkoda, bo jak wspomniałem, MeeGo mógłby być świetną i popularną alternatywą dla obecnych na rynku systemów operacyjnych. Konkretniej &#8211; może się nią stać, jednak na krótki okres. A jak Wam podoba się Nokia N9 z MeeGo?

Źródło: komorkomania.pl

chucky Pierwszy i ostatni: N9 z MeeGo Napisany: 17 Paź 2011 03:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Dodaj tylko że niedługo wyjdzie wersja oprogramowania PR1.1 dla N9 wnosząca ok. 3500 poprawek, myślę że zostanie dodana możliwość uruchamiania gier/aplikacji z Androida dzięki wirtualnej maszynie Dalvik.

Autor postu otrzymał pochwałę.