| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| DSV | |
|
| 1. Otwieramy motyw w programie SIScontents. W zakładce tools dajemy <edit package> wyskoczy okienko, klikamy OK. 2. W zakładce contents widzimy zawartość paczki sis. Klikamy w plik z rozszerzeniem *.mbm i dajemy extract, zapisujemy go gdzieś na dysku. 3a. Programem MBMTools , lub na PC-w załączniku, otwieramy zapisany przez nas plik *.mbm i widzimy tapety itp. w nim zawarte. Podmieniamy co chcemy i zapisujemy plik. Wracamy do SIScontents, klikamy na plik *.mbm, dajemy Edit, otworzy się okienko, klikamy Update i wskazujemy ten plik na dysku, w którym zamieniliśmy te tapety, następnie OK i zapisujemy motyw (file -> save as). 3b. Jeśli interesujących obrazków nie ma w pliku *.mbm to pewnie są w pliku *.mif a tu już trochę więcej zabawy jest. Jak wyżej opisane w SIScontents, plik *.mif klikamy dwukrotnie i widzimy jego zawartość (obrazki) i wszystkie (extract all images), zapisujemy na dysku. Nie zamykamy SIScontents. Na dysku zapisze obrazki z rozszerzeniem *.svgb trzeba je przerobić na *.svg Wrzucamy obrazki do folderu "svgin" w programie svgb2svg. Klikamy na SVGCDC.bat otworzy się okienko dos'owe, klikamy dowolny klawisz i gotowe. Mamy pliki przerobione w folderze "svgout". Pliki svg możemy otworzyć i podglądnąć np. w IE, Firefox'ie czy tam innej przeglądarce. Jeśli nasza przeglądarka internetowa nie obsługuje plików *.svg to instalujemy programik z Adobe - SVGView.exe i już obsługuje Znajdujemy obrazek, który chcemy podmienić. Twój obrazek nazywasz jak ten oryginalny. W SIScontent masz ciągle otwartą zawartość pliku *.mif, więc wskazujesz plik z dysku na podmiankę, zapisujesz *.mif'a i potem motyw. Autorem poradnika jest jackq. Wszystkie potrzebne programy: Pobieranie / Download:
Ciekawe, przyklejam / sadam81 |
||
| kornat | |
|
| Można nim zmienić kolor czcionki tam gdzie się wystukuje nr telefonu? | ||
| jagiel | |
|
kornat napisał/a:
też szukałem i znalazłem, jak zaczynałem dzwonić albo ktoś dzwonił to nie widziałem bo było białe na białym, i zmieniłem wchodzisz w ten spis plików SIScontents, znajdujesz pierwszy plik themepackage.skn i masz colours, ja zmieniałem Active Tab Items / Active Tab Text (biały na fiolet i śmiga) pzdr |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Oskary Symbiane [edycja wiosenna] |
Ogłoszenia | xJAmaTOx | |
[S60v5] Jak przepakować ikony w motywie *.sis? |
Pytania i Problemy z telefonami | daanielito | |
[5230] Podmiana ikon systemowych |
Pytania i Problemy z telefonami | sziwu | |
MIF MakerAplikacja służy do konwersji zdjęć do formatu *.mif |
Python | patrikos23 | |