| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Laki1231 | |
|
Tak jak zapowiadano, z okazji nowego roku w Chinach miała miejsce wielka premiera telefonu Meizu MX. Czemu mieszkańcy Państwa Środka zakochali się w najnowszym urządzeniu? Ameryka (i nie tylko) szaleje na punkcie iPhone’a, Indonezja staje się bardzo niebezpieczna podczas obniżek cen smartfonów Blackberry, a Chiny mają… Meizu. Nie ma w tym nic dziwnego, bo specyfikacja najnowszego modelu jest naprawdę imponująca. Meizu MX wyposażono w nietypowy 4-calowy wyświetlacz ASV LCD w rozdzielczości 960 x 640. Sercem urządzenia jest dwurdzeniowy Exynos 4210 o taktowaniu 1,4 GHz oraz 1 GB pamięci RAM. Pozostałe dane również potwierdzają wysokie aspiracje producenta: 16 GB pamięci wewnętrznej, aparat 8 Mpix z nagrywaniem w rozdzielczości 1080p, przednia kamerka 0,3 Mpix, port MHL oraz bateria 1600 mAh. Meizu MX pracuje na autorskim systemie Flyme OS, bazującym na Androidzie 2.3.5 – z wyglądu przypomina popularny MIUI. Oczywiście już zapowiedziano szybką aktualizację do Ice Cream Sandwich i to w dość nietypowy sposób. Użytkownik będzie miał do wyboru system z nakładką producenta lub czystego Androida. Świat byłby lepszy gdyby wszyscy dawali taką możliwość. Urządzenie kosztuje 2999 juanów, czyli około 1650 zł – niewiele jak na jego możliwości. Ku uciesze reszty świata telefon pracuje w standardzie GSM, więc jedyne czego potrzeba to karta microSIM (oraz znajomy w Chinach, który przywiezie sprzęt). Kolejki, pomimo nietypowej daty premiery, były pokaźne, ale i tak mniejsze niż w przypadku poprzednich modeli Meizu. Firma tłumaczy to faktem, że tym razem pod sklepami miały pojawić się wyłącznie osoby powiadamiane telefonicznie. Nie przeszkodziło to największym fanom producenta przyjść dzień wcześniej, a pierwszy z nich odrzucił nawet propozycję wynajęcia pokoju w hotelu. Pierwsze miejsce w kolejce wymaga wyrzeczeń – czasami trzeba stracić zabawę sylwestrową, aby jako pierwsza osoba zyskać telefon swoich marzeń. Tylko po co… Dodatkowo, od dłuższego czasu słyszy się o czterordzeniowym smartfonie chińskiego producenta, ale jego szacunkowa data premiery jest systematycznie przeciągana. Założyciel firmy niedawno poinformował, że urządzenia możemy się spodziewać już w maju. Na razie zbyt wiele nie wiadomo na temat specyfikacji, ale najbardziej prawdopodobnym układem wydaje się Exynos. Kiedyś smartfony Meizu były popularne głównie z powodu podobieństwa do iPhone’a, jednak ostatnio pokazują, że mogą z nim śmiało konkurować. Niestety, oficjalnie telefon dostępny jest tylko w Państwie Środka i to tam robi furorę. Jestem pewien, że gdyby producent zdecydował się wkroczyć na inne rynki, to przy odpowiednim marketingu mógłby odnieść ogromny sukces. Źródło: komorkomania.pl |
||
| sadam81 | |
|
Chyba kupię ten telefon _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| sadam81, Znasz cene ? . _________________ |
||
| sadam81 | |
|
1650 + ok 200 za przesyłkę wcale nie dużo _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| Dopiero zobaczyłem że tam pisze ^^" Kupuj kupuj ;> . _________________ |
||
| sadam81 | |
|
ale myślę także o iphonie 4S _________________ |
||
| Casaya | |
|
| sadam81, nie polecam srajfonów... a ten meizu nie jest zly.ale jak cos padnie to czesci bedzie masakrycznie trudno dostac _________________ |
||
| xdomino996 | |
|
Ja wolałbym za tyle kasy mięć SGSII albo Iphone 4 niż pakować się w Chińszczyznę _________________ |
||
| sadam81 | |
|
Undisputed, nie posłucham cię, za ok pół roku, bo mi się nie spieszy troche, wyląduje w mojej kieszeni SGS2 nigdy za tą cenę, jedynie za darmo go chcę. _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[n97] Jak otworzyć chiński odpowiednik? |
Pytania i Problemy z telefonami | Sc00rViel | |
Meizu M9 i Meizu MX; czarne konie z Chin dostaną |
Newsy | Laki1231 | |
Simlock z iPhonea 4 zdjęty! |
Newsy | Jack | |
Menu z iphonea w nokii 5800 |
Pytania i Problemy z telefonami | grzesiek1925 | |