Autor Wiadomość
rogeromuro Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 08:43 Problem z certyfikatem   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam mam nokie 5230 i chciałbym zainstalować parę aplikacji, ale powstaje problem podpisania certyfikatu. Jestem człowiekiem strasznie niecierpliwymi nerwowym. Jak zobaczyłem stronę opdy po chińsku to moja św. klawiatura wylądowała za oknem. Czy ktoś mógłby mi pomoc w wyrobieniu tego certyfikatu ? gg 4759412
Jack Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 08:48   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Najpierw podaj nam wersje softu bo może się okazać że certyfikat jest zbędny

rogeromuro Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 09:07   Postaw piwo autorowi tego posta

s60v5 Nokia 5230 z navi. Sieć Orange ffs ;/
darkonx Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 10:14   Postaw piwo autorowi tego posta

wersje softa możesz sprawdzić wpisując *#0000# w telefonie np: 50.0.005

(chyba o to chodziło Jacksonowi) kod emotikony: ;)

rogeromuro Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 10:43   Postaw piwo autorowi tego posta

V20.0.005
Jack Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 10:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak dokładnie o to kod emotikony: :) a więc złamiesz ten soft tylko i wyłącznie tym sposobem http://symbiane.pl/hackow...are-vt14598.htm

rogeromuro Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 11:05   Postaw piwo autorowi tego posta

Szczerze mówiąc to boje się łamać soft. Nigdy wcześniej tego nie robiłem.

Po drugie nie mam zielonego pojęcia o czym mowa w nie których pkt. Wiem, że dla was jest to coś normalnego, ale ja jestem w tym zupełnie świeży. kod emotikony: ;D

Edit: Druga sprawa to nie mogę pobierać z tamtego forum. Chyba jestem zbyt świeży albo mam za mało postów. Cholera wie i znowu się denerwuje...;/
Jack Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 11:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Kolego niestety ja Ci lepiej mi wytłumaczę wszystkiego niż to co masz w tamtym poradniku. Po prostu musisz się wziąść w garść a następnie głęboki wdech i zacząć postępować wg instrukcji a zobaczysz że to nie jest takie trudne.

rogeromuro Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 11:45   Postaw piwo autorowi tego posta

Eh ostatecznie się wycofuje nie chce zniszczyć niczego może spróbuje później.
Na początku myślalełem, że jest jakaś możliwośc podpisania tych certyfikatow., ale skoro mowisz ze najlepiej złamać system to pier888 nie robie kod emotikony: ;)

Łatwiej by mi było zrobic certyfikat na opda gdyby w tym opisie tma działąły obrazki a że nie działąja to nei mam pojecia co dalej zrobic w pkt gdzie jestem w zakładce My Certyficate.
darkonx Problem z certyfikatem Napisany: 29 Lip 2010 11:58   Postaw piwo autorowi tego posta

hmm? nie działają ci obrazki? w My Certificate trzeba kliknąć button "Apply cer" i wypełnić wszystkie pola, [swój numer IMEI sprawdzasz wpisując *#06# na telefonie], potem czekasz kilka godzin na zatwierdzenie certyfikatu. Po zatwierdzeniu ściągasz pliki: .cer .key i SignSISTool.exe (wszystko znajduje się na tamtej stronie) wypakowywujesz wszystko do jednego folderu, uruchamiasz programik SignTool i wypełniasz pola: 1,3,4 są polami do których należy wczytać ściągnięte pliki natomiast pole 2 służy do wczytania aplikacji którą chcemy podpisać a w polu 5 wybieramy miejsce zapisania podpisanego pliku kod emotikony: ;) Jeśli będą jakieś problemy pisz na gg (wyśle ci numer na pw)

Autor postu otrzymał pochwałę.
rogeromuro Problem z certyfikatem Napisany: 30 Lip 2010 12:01   Postaw piwo autorowi tego posta

No i wreszcie kod emotikony: :) z moim zrytym humorem jesteś jak Apap masz piwo