Autor Wiadomość
Kolor Problem z E52 Napisany: 18 Cze 2010 04:39 Problem z E52   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam!!
Mam problem i prosze Panstwa o pomoc:(
1. Sprawa czasem nie często ale jednak telefon podczas pisania sms nagle jakby sie zawiesił i dopóki nie wyjmę i wstawię baterii to nie działa kod emotikony: :(

2.Nie wiem dlaczego ale nie moge zainstalowac Niekgorych Gier i Wiekszosci Aplikacji:(
np: Chcialem zainstalowac Smartmovie czy tez inny jakis program a tu komunikat "Blad certyfikatu" czy cos takiego i nie chce sie instalowac:(

Prosze o Pomoc!! kod emotikony: :(
chucky Problem z E52 Napisany: 18 Cze 2010 04:47   Postaw piwo autorowi tego posta

2. złam symbiana
1. zrób hard format lub aktualizuj sobie softa

Kolor Problem z E52 Napisany: 18 Cze 2010 07:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Dziękuję za odp kod emotikony: ;)

a Teraz jak mogę zrobić i to i to?

mam telefon od 5 dni i nie wiem jeszcze co i jak ;(

Z góry dziękuję za pomoc kod emotikony: ;)
chucky Problem z E52 Napisany: 18 Cze 2010 07:49   Postaw piwo autorowi tego posta

hard format wykonujesz na wyłączonym telefonie, następnie wciskasz *,3,zielona słuchawka i power on,off, trzymasz do momentu mrugnięcia napisu nokia, bateria musi być naładowana do co najmniej 80%, aktualizacje możesz zrobić przez program Nokia PC Suite i napisz jaki masz soft, bo starsze softy do e52 łamie się za pomocą hellooxa a nowsze trzeba przeflashować Jafem lub phoenixem

Jack Problem z E52 Napisany: 18 Cze 2010 07:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Wystarczyło użyć wyszukiwarki:

http://symbiane.pl/lamani...loox-vt2213.htm

http://symbiane.pl/format...s60v3-vt259.htm

Kolor Problem z E52 Napisany: 19 Cze 2010 12:05   Postaw piwo autorowi tego posta

znaczy ja nie wiem gdzie mogę sprawdzić wogole jakiego mam softa:(
Tak jak pisalem jestem nowym uzytkownikiem ale Chcialbym sie nauczyc kod emotikony: :)

I czyli jak zrobię Hard Format i jakoś złamie softa to będę mógł normalnie instalować programy ??
Jack Problem z E52 Napisany: 19 Cze 2010 07:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Soft sprawdzisz kodem *#0000#. Jeżeli zrobisz format nie powinno już Ci się tak dziać przy pisaniu SMS. A jeżeli złamiesz system zainstalujesz wszystko

Kolor Problem z E52 Napisany: 19 Cze 2010 01:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Wpisalem i wyswietlilo sie tak:
Wersja oprogramowania
031.012

Data wersji oprog
06-Jan-2010

Wersja Niestandardowa
031.012.272.01

Typ
RM-469

czy Ten Format skasuje MI c os z telefonu?? dziwki czy cos?? czy moge spokojnie zrobic go z Karta Pamieci ?
chucky Problem z E52 Napisany: 19 Cze 2010 02:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Kolor, HF skasuje ci wszystkie pliki, dane dlatego zrób najpierw kopie zapasową w programie Nokia PC Suite , możesz HF zrobić z karta pamięci ale ja zawsze ja wyciągałem jak robiłem

Kolor Problem z E52 Napisany: 20 Cze 2010 09:51   Postaw piwo autorowi tego posta

Przytrzymałem owe 4 klawisze i w kilka sec wszystko wróciło do fabrycznego stanu kod emotikony: :)

Teraz mam Pytanko w jaki sposób złamać symbiana?? wyżej podany link jest do symbian 9,1 czy to do mnie tez będzie pasowało? czy inaczej muszę?
Jack Problem z E52 Napisany: 20 Cze 2010 03:19   Postaw piwo autorowi tego posta

Kolor podpisz i zainstaluj hello ox 1.03 i jeżeli operacja przebiegnie do końca oznacza to że masz złamany system. Jeżeli zatrzyma się na jakiejś operacji to anuluj i skorzystaj z innej wersji hello ox którą także podpisujesz. Jeżeli żadna z opisanych wyżej metod nie będzie działać skorzystaj z tego http://symbiane.pl/hackow...are-vt14598.htm

Kolor Problem z E52 Napisany: 21 Cze 2010 11:29   Postaw piwo autorowi tego posta

Nie rozumiem Słowa podpisz:( sciagam tego hello i proboje wlaczyc plik sis z tel ale nie dziala kod emotikony: :(
1 2 »