| Autor |
Wiadomość |
| Bonus |
Napisany: 07 Lis 2009 09:46 Problem z k800i - brak zasięgu po rozkręceniu |
|
|
Witam. mam mały (albo i nie mały..;)) problem z moim soniakiem.. wczoraj go rozkręciłem.. i po skręceniu okazało się że totalnie stracił zasięg.. nie wiem co mogło być przyczyna.. rozkręcałem go już wcześniej kilka razy i za każdym razem działał po złożeniu.. nie wiem czy to uszkodzenie mechaniczne czy nie ale wydaje mi się ze raczej nie bo żadna cześć mi się nie ułamała.. przynajmniej nie zauważyłem.. po włączeniu wogóle nie było widać wskaźnika od zasięgu.. dziś rano pokazał sie na chwile ale dosłownie na chwilke.. pojawił się też napis pop ale i tak nie dało się sms,a wysłać ani zadzwonić... prosze o pomoc... pozdr.
/ poprawiłem nazwę tematu. /Inm |
|
|
| d00b |
Napisany: 07 Lis 2009 11:07 |
|
|
Spróbuj rozkręcić i złożyć go jeszcze raz. Potem, jeśli to nic nie da wgraj (lub zaktualizuj) softa.
Jeśli nadal będzie problem pozostaje tylko wizyta w serwisie.
Napisany: 07 Lis 2009 12:01 |
|
|
możliwe że cos tam przypadkiem po prostu popsułaś ale może to też by inna przyczyna ja bym spróbował hardformat jak nic nie da aktualizacje a jak nie to serwis albo na własną ręke spróbowac jakoś naprawic .
Napisany: 07 Lis 2009 12:12 |
|
|
rozkręć go i przeczyść styki wszystkie, nadegnij troszeczke je aby lepiej stykały. Czyszczenie przeprowadź jakimś alkoholem, mocnymi prefumami lub specjalnymi płynami do czyszczenia. |
| |
| d00b |
Napisany: 07 Lis 2009 12:13 |
|
|
Do czyszczenia polecam spirytus Nie ma sobie równych i jest dużo lepszy od tych cudów sprzedawanych jako "specjalne" płyny ;p
@edit
Przed czyszczeniem koniecznie wyjmij baterię !
Napisany: 07 Lis 2009 02:19 |
|
|
fakt faktem spirytus dobra sprawa nie żebym pił xd ale do czyszczenia jak ulał się nadaje tylko że trzeba to robi bardzo ostrożnie .
Napisany: 07 Lis 2009 03:53 |
|
|
ok. pomecze sie z nim a jak nie da rady to oddam do serwisu.. a waszym zdaniem co przeczyscic..? wszystko po kolei czy moze sa jakies od zasiegu taśmy..(osobiscie nic takiego nie zauwarzylem..) |
| |
| Bonus |
Napisany: 08 Lis 2009 06:12 |
|
|
rozkręciłem.. pokąbinowałem i działa..:) można zamknąć..:) |
| |
| d00b |
Napisany: 08 Lis 2009 06:15 |
|
|
Na prośbę