Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
ptychu problem z kartą micro sd Napisany: 13 Maj 2010 09:33 problem z kartą micro sd   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam, mam taki problem, dzisiaj rano zobaczyłem telefon z białym ekranem i napisem nokia,żadne przyciski nie działały,wciągnąłem baterię włączyłem ponownie i to samo.Okazało się że bez karty telefon działa,a z kartą nie(po włączeniu biały ekran z napisem nokia,nie pokazuje się klawiatura do wpisania pina).Jak kartę wsadzam do czytnika komputera to czytnik ją widzi ,a telefon się blokuje .Co z tym zrobić?
Jack problem z kartą micro sd Napisany: 13 Maj 2010 09:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Sformatuj kartę i spróbuj ponownie ale najpierw zrób kopie potrzebnych rzeczy.

pablo19_1f problem z kartą micro sd Napisany: 13 Maj 2010 10:07   Postaw piwo autorowi tego posta

moze instalowales jakies modyfikacje? przy niektorych modyfikacjach czasami tak sie moze zdarzac
ziomek problem z kartą micro sd Napisany: 13 Maj 2010 10:15   Postaw piwo autorowi tego posta

Mozliwe jest też że za bardzo zapchałeś karte i komórce trudno ją przeczytać spróbuj najpierw włączyć bez karty a potem ją włożyć o ile u ciebie tak się da .

ptychu problem z kartą micro sd Napisany: 13 Maj 2010 01:14   Postaw piwo autorowi tego posta
Dzięki za rady,będę próbował po kolei Waszych rad,ale czy wkładając kartę przy włączonej komórce nie uszkodzę jedno i drugie? Modyfikacji żadnych nie robiłem, a karta 8 gb jest zapełniona w ok 70% tzn wolne jest ok 2,9 gb .A do tej komóry można przecież wsadzić max 16 gb.
ziomek problem z kartą micro sd Napisany: 13 Maj 2010 01:59   Postaw piwo autorowi tego posta

ptychu to że piszą że max 16 gb to nie oznacza że to prawda oni tak często dla picu piszą nie wszystko się sprawdza w praktyce . co do uszkodzenia to raczej nie no bo dlaczego ale nie powiem ci na 100% bo nie miałem do czynienia z 5800 już długi czas .

Autor postu otrzymał pochwałę.
ptychu problem z kartą micro sd Napisany: 13 Maj 2010 02:19   Postaw piwo autorowi tego posta
Dzięki ziomek zaryzykuję i wsadzę kartę przy włączonej komórze i dam znać co z tego wyszło,spróbuję też rad kolegów a nóż się uda.
ptychu problem z kartą micro sd Napisany: 13 Maj 2010 06:26   Postaw piwo autorowi tego posta
Dzięki ,udało się ,wsadziłem kartę do włączonego telefonu i zadziałało przyjął kartę,ale rady kolegów też brałem pod uwagę,jeszcze raz dzięki bardzo,zamykam temat kod emotikony: :sugoi:

Zamykam//Jackson