Autor Wiadomość
Linean Problem z żywotnością baterii Napisany: 07 Gru 2009 07:44 Problem z żywotnością baterii   Postaw piwo autorowi tego posta

Mam nokie 5530 i bateria trzyma mi 2 dni gdy nic nie robie. Czego to może byc wina ??
Sprawdzałem i nic nie działa w tle , wifi off , bluetooth off , ??
longeret Problem z żywotnością baterii Napisany: 07 Gru 2009 10:38   Postaw piwo autorowi tego posta

Przyczyn może być kilka.... na wstępie nasuwa się pytanie jak długo masz swój telefon? Czy nie był zawilżony? , w jakiej temperaturze go użytkujesz (dziwne wiem ale, im zimniej tym bateria również traci na naładowaniu) Wypadało by też sprawdzić styki bateri i ewentualnie je przeczyścić...
Ten telefon posiada duży wyświetlacz i to również wpływa na zużycie baterii, no ale koro piszesz, że dwa dni trzyma bez specjalnego bawienia się no to lipa toszkę....
Możesz jeszcze spróbować przestawić sobie tryb sieci na pojedynczy i wyłączyć inf. o stacji bazowej, jezeli masz aktywne powinno nieco pomóc...

ziomek Problem z żywotnością baterii Napisany: 07 Gru 2009 03:53   Postaw piwo autorowi tego posta

Proponowałbym sformatowac baterie ,można też pobawic się programem Battery Extender tylko nie wiem czy jest wersja na s60v5 .

Linean Problem z żywotnością baterii Napisany: 07 Gru 2009 04:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Telefon mam od tygodnia . Styki ok poszukam programu . Czy za pierwszym razem trzeba 12h ładować ??
lui754 Problem z żywotnością baterii Napisany: 07 Gru 2009 07:23   Postaw piwo autorowi tego posta

Linean, Bujda. ładujesz telefon około 3-4 godzin, aż wyświetli się komunikat, że bateria naładowana. Bawisz sie telefonem i czekasz aż telefon sam się wyłączy i znowu ładujesz 3 h. Robisz tak ze 3 razy i bateria sformatowana.
Nowe ładowarki po naładowaniu same się wyłączają i dalej już nie ładują baterii.
Linean Problem z żywotnością baterii Napisany: 07 Gru 2009 08:40   Postaw piwo autorowi tego posta

mi baterie najdluzej z 1.30 h ladowalo
se_ba Problem z żywotnością baterii Napisany: 08 Gru 2009 11:51   Postaw piwo autorowi tego posta
podswietlenie ekranu na maksa moze ustawione? moze zmniejsz do polowy (imo wystarcza)

osobiscie mi tez bateria trzyma ok 2 dni - no ale sie bawie telefonem, lacznie z ogladaniem na nim filmow/graniem - oczywiscie niemowei ze ogladam/gram 24/7 tylko powiedzmy ta godzine na dzien ^^

p.s. ostatnio na wykladzie bylem zszokowany jakwylaczylem chyba calkowicie podswietlanie, mialem jedna kreske baterii i pociagnelo połtora godziny na grze w pasjansa kod emotikony: ;D przy wiekszym poswietleniu mysle ze by mzoe styklo na 15/20 min
Linean Problem z żywotnością baterii Napisany: 09 Gru 2009 02:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Ok zmniejsze i jedno pytano mam . W Rompatcherze mam ustawione obydwa dodatki ( installserwer i coś tam ) na włączone czy to może ciągnąć baterie ??
Linean Problem z żywotnością baterii Napisany: 09 Gru 2009 03:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Zmienie na mniejsze podświetlenie . I mam jeszcze jedno pytanko czy włączone patche w ROMpatcherze pobieraja baterię ??
lui754 Problem z żywotnością baterii Napisany: 09 Gru 2009 03:43   Postaw piwo autorowi tego posta

sam przetestuj. Masz możliwość. Ja niestety nie posiadam tego telefonu i nie mam jak.
chucky Problem z żywotnością baterii Napisany: 09 Gru 2009 04:55   Postaw piwo autorowi tego posta

Linean napisał/a:
  • czy włączone patche w ROMpatcherze pobieraja baterię ??
na pewno nie patche nie mają nic wspólnego z pobieraniem prądu, masz może zainstalowany jakiś motyw czy korzystasz ze standardowych?
Linean Problem z żywotnością baterii Napisany: 09 Gru 2009 07:08   Postaw piwo autorowi tego posta

O w końcu jakiś pomysł mam motyw http://symbiane.pl/skorka-dark-star-vt10833.htm .
1 2 »