| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Linean | |
|
| Mam nokie 5530 i bateria trzyma mi 2 dni gdy nic nie robie. Czego to może byc wina ?? Sprawdzałem i nic nie działa w tle , wifi off , bluetooth off , ?? |
||
| longeret | |
|
| Przyczyn może być kilka.... na wstępie nasuwa się pytanie jak długo masz swój telefon? Czy nie był zawilżony? , w jakiej temperaturze go użytkujesz (dziwne wiem ale, im zimniej tym bateria również traci na naładowaniu) Wypadało by też sprawdzić styki bateri i ewentualnie je przeczyścić... Ten telefon posiada duży wyświetlacz i to również wpływa na zużycie baterii, no ale koro piszesz, że dwa dni trzyma bez specjalnego bawienia się no to lipa toszkę.... Możesz jeszcze spróbować przestawić sobie tryb sieci na pojedynczy i wyłączyć inf. o stacji bazowej, jezeli masz aktywne powinno nieco pomóc... _________________ |
||
| ziomek | |
|
| Proponowałbym sformatowac baterie ,można też pobawic się programem Battery Extender tylko nie wiem czy jest wersja na s60v5 . _________________ |
||
| Linean | |
|
| Telefon mam od tygodnia . Styki ok poszukam programu . Czy za pierwszym razem trzeba 12h ładować ?? | ||
| lui754 | |
|
| Linean, Bujda. ładujesz telefon około 3-4 godzin, aż wyświetli się komunikat, że bateria naładowana. Bawisz sie telefonem i czekasz aż telefon sam się wyłączy i znowu ładujesz 3 h. Robisz tak ze 3 razy i bateria sformatowana. Nowe ładowarki po naładowaniu same się wyłączają i dalej już nie ładują baterii. |
||
| Linean | |
|
| mi baterie najdluzej z 1.30 h ladowalo | ||
| se_ba | |
|
| podswietlenie ekranu na maksa moze ustawione? moze zmniejsz do polowy (imo wystarcza) osobiscie mi tez bateria trzyma ok 2 dni - no ale sie bawie telefonem, lacznie z ogladaniem na nim filmow/graniem - oczywiscie niemowei ze ogladam/gram 24/7 tylko powiedzmy ta godzine na dzien ^^ p.s. ostatnio na wykladzie bylem zszokowany jakwylaczylem chyba calkowicie podswietlanie, mialem jedna kreske baterii i pociagnelo połtora godziny na grze w pasjansa przy wiekszym poswietleniu mysle ze by mzoe styklo na 15/20 min |
||
| Linean | |
|
| Ok zmniejsze i jedno pytano mam . W Rompatcherze mam ustawione obydwa dodatki ( installserwer i coś tam ) na włączone czy to może ciągnąć baterie ?? | ||
| Linean | |
|
| Zmienie na mniejsze podświetlenie . I mam jeszcze jedno pytanko czy włączone patche w ROMpatcherze pobieraja baterię ?? | ||
| lui754 | |
|
| sam przetestuj. Masz możliwość. Ja niestety nie posiadam tego telefonu i nie mam jak. | ||
| chucky | |
|
Linean napisał/a: na pewno nie patche nie mają nic wspólnego z pobieraniem prądu, masz może zainstalowany jakiś motyw czy korzystasz ze standardowych?
|
||
| Linean | |
|
| O w końcu jakiś pomysł mam motyw http://symbiane.pl/skorka-dark-star-vt10833.htm . | ||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Poprawka gotowa, problem baterii w Lumii 800 rozwiązany |
Newsy | Laki1231 | |
Regeneracja baterii |
Pozostałe | BoRoS | |
Wymiary baterii BL-5J |
Pogaduszki | KristoferM | |