| Autor |
Wiadomość |
| 7BOSS7 |
Napisany: 14 Wrz 2009 06:47 PRZED I PO ZŁAMANIU SYMBIANA |
|
|
przed złamaniem symbiana na mojej nokii n95 8bg mogłem bez problemu instalowac pliki z rozszerzeniem .jar a po złamaniu symbiana instalacja zatrzymuje się pod sam koniec i wyskakuje bład Nie można zainstalować.Czy mógłby ktoś wytłumaczyć czemu tak się dzieje,czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązał,pozdrawiam |
|
|
| chucky |
Napisany: 14 Wrz 2009 07:15 |
|
|
jaka metodą złamałeś? dobrałeś odpowiedni installserver dla swojego telefonu? zrób hard format: *,3,zielona słuchawka i power on/off trzymasz do momentu mignięcia napisu Nokia a wtedy złam jeszcze raz
Napisany: 15 Wrz 2009 06:27 |
|
|
leo20 dzieki za odzew, powiem tak że symbiana złamałem metodą helloox tzn podpisaniem certyfikatów,spróbuje jeszcze innych metod dojścia do rozwiązania tego problemu ale jeśli już nic nie wymyślę to będę zmuszony do hard formatu wspomnianego nawet przez Ciebie. |
| |
| chucky |
Napisany: 15 Wrz 2009 07:42 |
|
|
7BOSS7, a na jakiej stronce wyrabiałeś certyfikat żeby podpisać helloOX-a? Na OPDA, Imobile czy innej?
Napisany: 16 Wrz 2009 07:05 |
|
|
:)NEO 20,certyfikat wyrabiałem na stronce imobile i tam się udało ale próbowałem także na opda i tam coś nie poszło tak jak trzeba i nie udało się uzyskać certyfikatu wraz z keyem, więc napewno zrobiłem to poprzez imobile, ,myślisz że to też ma jakieś znaczenie ??? |
| |
| chucky |
Napisany: 16 Wrz 2009 11:09 |
|
|
no do podpisania najlepiej nadaje się certyfikat z OPDA ale tym z Imobile tez podpiszesz tylko czasami mogą się pojawić jakieś błędy wtedy trzeba zrobić format i jeszcze raz złamać
Napisany: 16 Wrz 2009 06:33 |
|
|
hmm nie wiem od czego zacząć,dziś się wkurzyłem już na maxa i zrobiłem formata wspomnianego przez Ciebie i potem jeszcze raz złamałem helloxem symbiana ale problem z java dalej pozostał więc teraz to już zgłupiałem na maxa,istnieje jeszcze taka opcja że może coś robię nie tak z tym formatem itd.. i dlatego problem z java dalej istnieje. |
| |
| chucky |
Napisany: 16 Wrz 2009 07:41 |
|
|
mi sie wydaje że ten certyfikat z imobile to robi moze było by wszystko dobrze gdyby helloOX był podpisany certyfikatem z OPDA
Napisany: 21 Wrz 2009 12:55 |
|
|
spróbowałem helloxa podpisac certyfikatem z opda i dalej lipa nie pomogło nic w sprawie javy więc będę musiał chyba kumplowi do serwisu i żeby pobawił się oprogramowaniem bo prawdopodnie w tym problem tkwi. |
| |
| skit777 |
Napisany: 26 Lut 2010 12:11 |
|
|
czy moglby ktos pomoc mi zlamac symbiana?nawet szczegolowa instrukcja dzialania mi pewnie nie pomoze wiec czy znalazl by sie ktos kto by poswiecil troszke czasu i zrobil to dla mnie?dodam ze chodzi o nokie 5530. |
| |