| Temat Przesunięty przez: ziomek |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| gall. | |
|
| nie mogłem znaleźć tematu odnośnie tej sprawy, wiec piszę tu: , wiec tak, funkcjonuje obecnie na windowsie Home, i tak się zastanawiam czy się nie przerzucić na windows 7, wiecej dla jasności to: (jeśli temat nw nieodpowiednim dziale to prosze o przeniesienie)procesor caleron 2,8 1gb ramu graf. radeon 9600 dysk 160 gb i to tyle. wiec czy wondows 7 ma wieksze wymagania niz win xp ? czy bedzie stabilnie dziala na moim sprzęcie ? i czy będą mi starsze gry działać w miare normalnie ? mam tu na myśli CoD modern Warfare czy Sims 3, obecnie przy xp dzoiałają płynnie na średnich ustawieniach. proszę o rade. ziomek//temat przeniosłem bo nie pasuje do problemów z telefonami |
||
| MRacheron | |
|
| Oczywiście, że ma większe wymagania. Lepiej grać na xp Twój sprzęt jest już czasowy, więc pozostań na xp. Miałem 7 i wróciłem do xp, ponieważ ja potrzebuje systemu funkcjonalnego, a nie żeby mi błyszczał pulpit jak psu jaja, a wygody korzystania żadnej. PS: poszukaj w necie xp MX 8 by MalcomX ( w google jest link do forum Malcom'a), ciekawa alternatywa do zwykłego xp. |
||
| Suubi | |
|
| Mracheron jeśli pisząc o win7, że błyszczy jak psu jaja itp to się baardzo mylisz ;] Nie wspomnę o braku wygody. Win Xp jest dobry i w miarę stabilny to trzeba przyznać, lecz windows 7 jest znacznie lepszy. Ma znacznie większe wymagania to fakt ale nie dość że jest znacznie bardziej stabilniejszy niż takowy Xp to dodatkowo szybszy i bardzo wygodny w korzystaniu. Mam 7 i miałęm praktycznie wszystkie windowsy ( no może prócz 3.11) i szczerze mogę polecić 7. Jedyny windows który świeci jak jajca psu to Vista PS: win MX to pirat zrobiony na jądrze Xp'ka więc jeśli nie wiesz co w nim i jak to nie proponuj. Nie wszystko na nim zainstalujesz i ma sporo dziur _________________ |
||
| MRacheron | |
|
| Suubi; mam MX-a od 2 lat i zainstaluje wszystko ( w dodatku po instalacji ma już winrara itd. i [chyba tak sie to nazywało] .NET 3.0 dzięki czemu nie muszę po necie szukać programów, abym mógł normalnie korzystać z niego. Po za tym wiadomo, iż "coś" po profesjonalnym tuningu jest lepsze od oryginału, tak jest też z MX. - Nie wiem co mógłby mu zaoferować Win7 czego nie miałby MX (lub też poczciwy zwykły ).. Przy czym w MX ma większy zapas mocy przy jego konfiguracji pc-ta. |
||
| Struziu | |
|
Nie zmieniaj Windowsa z uwagi na małą ilość ram. Windows 7 zużywa 1GB ramu dla siebie. Jeżeli zmienisz Windowsa, komp będzie Cię się bardzo dluuugo włączał, nie mówiąc o grze w CoD'a. Wszystkie gry na 7 zeżerają o pół GB ramu więcej niż na ... Zostań przy . |
||
| Laki1231 | |
|
Nie prawda jeśli wgra WINDOWS 7 32BIT Home Premium bierze koło 600MB ram. I na moim Netbooku niby tych większych wymagań działa lepiej niż WINDOWS ;)_________________ |
||
| Struziu | |
|
| No, ale czy uruchomi cokolwiek na nim? | ||
| Laki1231 | |
|
| Mi jakieś gierki śmigają, ale jak chce grać w coś lepszego to nie ma o czym gadać, ja mam Netbooka do pracy a lepiej WIN7 radzi sobie niż X P. _________________ |
||
| pawel21021999 | |
|
| Jakie bzdury!!! Ja mam 256 MB grafiki 1GB ram 3200+ procek i na tym Windows 7 Ultimate!!! i mam klasyfikacje 3.9 i nie gram w gry i zadnej zwiechy jeszcze nie napotkałem a używam go już 4 miesiące i mi zuzywa średnio 400-560 MB ram. A wy jakieś bzdury piszecie!!! | ||
| Laki1231 | |
|
| pawel21021999, nie rzucaj się chcesz screena ile ram7u mi wcina proszę bardzo. _________________ |
||
| master228 | |
|
| poszukaj sobie w google takiego programu który sprawdzi czy seven będzie ci płynnie chodził | ||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Instrukcja instalacji programu JAF na Windows 7 |
Pozostałe | Laki1231 | |
Jak przejść z Mixa III do Mixa IV?Poradnik ;) |
Newsy | Szymuś | |
Żegnamy Windows Phone 7, witamy Windows Phone 7.5 |
Newsy | Laki1231 | |
Windows 7 |
Tematy | Jack | |
windows |