| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| gallou | |
|
| siema planuje zmienić kompa na nowy, i mam pytanie czy sprzęt o następujących parametrach nadaje się do gierek typu gta4, crisis, battlefield, nfs etc intel core i3 2x2.26 3096 mb ram ddr3 grafika AMD Mobility Radeon hd 6370, 1GB ddr3 zgodna z dx 11 i sharder 5 320gb dysk nom, dodam iż to jest laptop oczekuje na opinie, niżej link do sprzętu z dokładną specyfikacją Pobieranie / Download:
+ mam ograniczenie finansowe do 1800 zł ps koniecznie musi być laptop, gdyż często jestem w pracy poza domem, sprzęt potrzebny nie tylko do gier ale i do pracy |
||
| sadam81 | |
|
| Tak, ale jaki system?? Vista tych gier nie pociągnie. 7-ka powinna. Choć ramu możesz wziąć 4-5gb EDIT: Skontaktuj sie najlepiej ze sprzedawcą i dowiedz sie czy pójdą te gry na tym. _________________ |
||
| gallou | |
|
| no oczywiście windows 7, czy lepiej wziąć 4gb ramu i grafikę 512 z dx 10 i sharder 4 ? | ||
| sadam81 | |
|
| Taka zamiana absolutnie nie. Zostaw grafikę jaka jest. Dowiedz sie także jakie sa wymagania gier. EDIT: Nie wiem czy są prawdziwe: Wymagania minimalne: * Windows - Service Pack 3 / Windows Vista - Service Pack 1* Intel Core 2 Duo 1.8 GHz lub AMD Athlon X2 64 2.4 GHz * 1,5 GB RAM * 16 GB miejsca na dysku twardym * nVidia GeForce 7900 lub ATI Radeon X1900 (256 MB) Wymagania zalecane: * Windows - Service Pack 3 / Windows Vista - Service Pack 1* Intel Core 2 Quad 2.4 GHz lub AMD Phenom X3 2.1 GHz * 2 GB RAM (XP) / 2,5 GB (Vista) * 18 GB miejsca na dysku twardym * nVidia GeForce 8600 lub ATI Radeon HD3700 (512 MB) EDIT2: By spokojnie pograć w GTA 4, potrzebować będziemy: 1. System operacyjny: Windows SP22. Procesor: Dual Core (Intel Pentium D lub lepszy) 3. Pamięć RAM: 2GB 4. 18GB wolnego miejsca na dysku twardym 5. Karta graficzna z 512MB pamięci i obsługą Direct3D 10 lub Direct3D 9 i obsługą Shaderów 6. Czytnik DVD-ROM dual-layer _________________ |
||
| gallou | |
|
| wychodzi na to że powinien pociągnąć, chociaż na średnich wymaganiach i szczęśliwy byłbym! Mój aktualny sprzęt jest już leciwy i jestem bardzo w tyle z grami i ogólnie nowościami, dlatemu pytam. Ogólnie zaczyna się sezon promocji np w mediamarkt, a mam gotówkę i myślę że do 1800 zł można ładny sprzęt kupić [edit] no chyba że masz/macie jakieś inne propozycje dobrych laptopów w tym przedziale cenowym to prosiłbym o linki ;d |
||
| Laki1231 | |
|
| O laptopie zapomnij. Chcesz kupić cały zestaw komputerowy czy tylko pake? I do jakiej kwoty a CORE i3 do gie się nie nadaje conajmniej core i5 a najlepiej i7. _________________ |
||
| gallou | |
|
| nie potrzebuje kolejnej stacjonarki, potrzebuję laptopa który nadaje się do gier który chociaż na minimalnych pociągnie płynnie takie gry jak najnowsze CoD, Mafie 2 czy GTA, bądź w przyszłości battlefield 3, i fakt - próg cenowy 2000zl | ||
| Laki1231 | |
|
| Laptopa do gier takich gier za 2tysiące to jakoś sobie nie wyobrażam nie realne. Trzeba wyłożyć więcej niż na komputer. _________________ |
||
| gallou | |
|
| kupiłem dell'a, procesor intel core i3 380M, 3 GB ram, grafika 1GB radeon hd 5650 dx 11 i sharder 5, do tego dysk 320 gb, matryca 15.6' sprawdzę jak giery śmigają i powiem wam ;d po pierwszych testach Left4Dead 2 poszło na najwyższych ustawieniach przy rozdzielczości 1380x768, wszystko higt i very high + Antyasalig 8x i wygładzanie krawędzi na max |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Pytanie |
Pytania i Problemy z telefonami | krzysiek025 | |
Pytanie o podpis |
Pogaduszki | Mikis | |
[PYTANIE]Instalator Symbiana |
Pytania i Problemy z telefonami | adiktor | |
Pytanie o wersje symbiana |
Pytania i Problemy z telefonami | CriZu | |