Temat Przesunięty przez: Jack
Autor Wiadomość
deltanet Python Napisany: 17 Mar 2009 06:44 Python   Postaw piwo autorowi tego posta

Opis:
  • Instalując Python'a na telefonie pracującym pod kontrolą systemu Symbian OS, można wydawać pojedyncze komendy, uruchamiać skrypty oraz kompletne aplikacje napisane w tym języku.

Cały pakiet można pobrać z witryny producenta za darmo. Python jest bardzo "przyjemnym", obiektowym językiem programowania, zdobywającym coraz większe grono wiernych fanów. Za sprawą Nokii trafił wreszcie do telefonów komórkowych. Dzięki temu posunięciu Nokia zyska nowe grono deweloperów, tworzących aplikacje mobilne na swoje telefony.

Instalując środowisko Pythona w telefonie mamy dostęp do interaktywnej konsoli, dostępnej zarówno z poziomu telefonu, jak i zdalnie z komputera PC (poprzez Bluetooth), za pomocą której możemy wydawać komendy, czy wykonywać skrypty. Kompletne aplikacje można też uruchamiać z poziomu menu telefonu bez konieczności wcześniejszego uruchamiania środowiska Pythona. Pakiet ten umożliwia także uruchamianie skryptów w emulatorach na platformie PC.

Pobieranie / Download:
Romuś Python Napisany: 22 Cze 2009 09:28 Python   Postaw piwo autorowi tego posta

Python 1.9.5

Najnowsza wersja programu python, plusem jest to, że jest to tylko 1 plik a nie tak jak w poprzednich wersjach po kilka kod emotikony: ;)

Pobieranie / Download:

keczup Python Napisany: 24 Lip 2009 07:55   Postaw piwo autorowi tego posta
Post został ukryty, ponieważ naruszał zasady forum lub zawierał nieaktywne linki
ziomek Python Napisany: 09 Lis 2009 01:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Python 1.9.7 działa na s60v3 i na s60v5

Pobieranie / Download:

bartek_kubicki Python Napisany: 20 Gru 2009 07:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Posiadam od kilku dni N97. Możecie mi doładnie powiedzieć co to jest ten python i do czego służy?
ziomek Python Napisany: 20 Gru 2009 08:56   Postaw piwo autorowi tego posta

Tu masz opisane bardzo dokładnie
Pobieranie / Download:
python na komórke służy do tego by aplikacje napisane w tym języku programowania działały na telefonie .

remix-99 Python Napisany: 20 Gru 2009 11:04   Postaw piwo autorowi tego posta

Sorki ale na mojej noki 5530 to nie działa. Instalowałem na karcie i na telefonie-nie hula a szkoda-może jakaś podpowiedz od posiadacza noki 5530.
ziomek Python Napisany: 21 Gru 2009 02:33   Postaw piwo autorowi tego posta

Szczerze ci powiem że nie wiem co ci doradzic może poszukaj nowszej wersji pythona o ile jest .

mazi Python Napisany: 21 Gru 2009 08:50   Postaw piwo autorowi tego posta
siemanko!ja zainstalowałem wszystkie aplikacje w tej paczuszce oprucz Python_1.9.2_3rdEd.sis.part i Python_1.9.2_3rdEdFP2_unsigned_high_capas.sis.part (czyli te tekstowe!)i tu zaczynaj sie moje pytania!czy te pozostałe tez musze wyucic na telefon czy nie!bo gdy wbijam do ikonki python pokazuje sie biały ekran y napisem"python for s60 version 1.9.2 svn2592 select:options->run cript" to run a script option->about"to view coyright"i tyle!moye mi ktos cos doradzic bo osobscie jestem w tych klockach zilony!!dodm jeszcze ze pyton jest mi potrzebny do xpresscut a tel to n97 z fory dzieki...!!
adiktor Python Napisany: 21 Gru 2009 10:50   Postaw piwo autorowi tego posta

Pomocy cały czas wyskakuje mi Błąd certyfikatu lub Certyfikat wygasł i nieda sie tego installnąć kod emotikony: :/ co zrobić?
chucky Python Napisany: 21 Gru 2009 11:06   Postaw piwo autorowi tego posta

adiktor, złam symbiana

adiktor Python Napisany: 22 Gru 2009 01:09   Postaw piwo autorowi tego posta

Ta łatwo Ci powiedzieć tyle ze to moja pierwsza komórka ze symbianem i niewiem jak się go łamie kod emotikony: :/ (SE Satio)
1 2 3 4 5 »