Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
piter92wzg Rozbity wyświetlacz 5230 Napisany: 14 Maj 2010 08:11 Rozbity wyświetlacz 5230   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Telefon upadł z wysokości 1m na płytki wyświetlaczem w dół. Pojawiły się paski na dole wyświetlacza (na zdjęciu widoczne jako białe pole) i czarny fragment w prawym dolnym rogu, który jest w czerwone poprzeczne paski. Dotyk działa w każdym miejscu, również uszkodzonym. Moje pytania brzmią:

1. Czy można to jakoś naprawić? (raczej retoryczne)
2. Czy mogę z tym iść na gwarancję i pościemniać, że to nie moja wina, nie upadł itd.?
3. Jeżeli na dwa powyższe pytania odpowiedź brzmi NIE, to gdzie mogę kupić TANIO wyświetlacz? Jeśli kupie go np. za 90zł a nie za 220zł to będzie jakaś różnica w dotyku, bądź czymkolwiek innym?
4. Czy wymiana takiego wyświetlacza jest trudna? Muszę udać się do serwisu? I czy lepiej mi zamówić wyświetlacz w serwisie, czy kupić w internecie i iść z nim do wymiany?

Dzięki z góry za pomoc. kod emotikony: ;)

Jack Rozbity wyświetlacz 5230 Napisany: 14 Maj 2010 08:18   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
1. Samemu? Wątpię. To nie jest naprawa typu wgraj program itd.
2. Też retoryczne kod emotikony: :) też wątpię aby ktoś w to mógł w stanie uwieszć bo wyświetlacze same z siebie nie pękają kod emotikony: :P
3. Najlepiej niech w serwisie wybiorą nowy ponieważ na internecie nie idzie się ogonić od podrobek a idzie z to że może nie stabilnie działać.
4. Na część pytania odpowiedź zawarłem w 3 poniższych podpunktach kod emotikony: :)

piter92wzg Rozbity wyświetlacz 5230 Napisany: 14 Maj 2010 08:24   Postaw piwo autorowi tego posta
Niekoniecznie samemu. Myślałem o serwisie. Ale zdaję sobie sprawę, że szanse na to są niemal zerowe. Cóż. Udam się do serwisu, zobaczymy, ile za to krzykną... Może w 100zł się zmieszczę. Za nieuwagę się płaci. kod emotikony: ;P

Gwarancję stracę, si?

Ten to podróba? http://allegro.pl/item102...0_n97_mini.html
Jack Rozbity wyświetlacz 5230 Napisany: 14 Maj 2010 08:30   Postaw piwo autorowi tego posta

Gwarancji nie stracisz ale po prostu nie uzna ci tego. Wyświetlacza oryginalnego nie idzie rozpoznać tak jak baterii. Po spustu kupujesz w ciemno a jak to zrobią w serwisie to idziesz do nich od nowa i będziesz mógł reklamować wyświetlacz a na allegro możesz jedynie wystawia negatywny komentarz i tyle

Autor postu otrzymał pochwałę.
piter92wzg Rozbity wyświetlacz 5230 Napisany: 14 Maj 2010 08:35   Postaw piwo autorowi tego posta
Rozumiem. Mówisz o serwisie Nokii, czy o serwisie (komisie GSM)?
Jack Rozbity wyświetlacz 5230 Napisany: 14 Maj 2010 08:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Oddaj tam gdzie masz gwarancje czyli do serwisu nokii. Wytłumacz że to ty to zrobiłeś bo raczej w bajki nie uwierzą kod emotikony: :)

piter92wzg Rozbity wyświetlacz 5230 Napisany: 14 Maj 2010 08:54   Postaw piwo autorowi tego posta
Dobra, dzięki za pomoc. kod emotikony: ;)
Jack Rozbity wyświetlacz 5230 Napisany: 14 Maj 2010 08:57   Postaw piwo autorowi tego posta

Zamykam

Autor postu otrzymał pochwałę.