| Temat Zamknięty przez: Jack |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| piter92wzg | |
|
| Witam. Telefon upadł z wysokości 1m na płytki wyświetlaczem w dół. Pojawiły się paski na dole wyświetlacza (na zdjęciu widoczne jako białe pole) i czarny fragment w prawym dolnym rogu, który jest w czerwone poprzeczne paski. Dotyk działa w każdym miejscu, również uszkodzonym. Moje pytania brzmią: 1. Czy można to jakoś naprawić? (raczej retoryczne) 2. Czy mogę z tym iść na gwarancję i pościemniać, że to nie moja wina, nie upadł itd.? 3. Jeżeli na dwa powyższe pytania odpowiedź brzmi NIE, to gdzie mogę kupić TANIO wyświetlacz? Jeśli kupie go np. za 90zł a nie za 220zł to będzie jakaś różnica w dotyku, bądź czymkolwiek innym? 4. Czy wymiana takiego wyświetlacza jest trudna? Muszę udać się do serwisu? I czy lepiej mi zamówić wyświetlacz w serwisie, czy kupić w internecie i iść z nim do wymiany? Dzięki z góry za pomoc. |
||
| Jack | |
|
| 1. Samemu? Wątpię. To nie jest naprawa typu wgraj program itd. 2. Też retoryczne też wątpię aby ktoś w to mógł w stanie uwieszć bo wyświetlacze same z siebie nie pękają 3. Najlepiej niech w serwisie wybiorą nowy ponieważ na internecie nie idzie się ogonić od podrobek a idzie z to że może nie stabilnie działać. 4. Na część pytania odpowiedź zawarłem w 3 poniższych podpunktach _________________ |
||
| piter92wzg | |
|
Niekoniecznie samemu. Myślałem o serwisie. Ale zdaję sobie sprawę, że szanse na to są niemal zerowe. Cóż. Udam się do serwisu, zobaczymy, ile za to krzykną... Może w 100zł się zmieszczę. Za nieuwagę się płaci. Gwarancję stracę, si? Ten to podróba? http://allegro.pl/item102...0_n97_mini.html |
||
| Jack | |
|
| Gwarancji nie stracisz ale po prostu nie uzna ci tego. Wyświetlacza oryginalnego nie idzie rozpoznać tak jak baterii. Po spustu kupujesz w ciemno a jak to zrobią w serwisie to idziesz do nich od nowa i będziesz mógł reklamować wyświetlacz a na allegro możesz jedynie wystawia negatywny komentarz i tyle _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| piter92wzg | |
|
| Rozumiem. Mówisz o serwisie Nokii, czy o serwisie (komisie GSM)? | ||
| Jack | |
|
Oddaj tam gdzie masz gwarancje czyli do serwisu nokii. Wytłumacz że to ty to zrobiłeś bo raczej w bajki nie uwierzą _________________ |
||
| piter92wzg | |
|
Dobra, dzięki za pomoc. |
||
| Jack | |
|
| Zamykam _________________ Autor postu otrzymał pochwałę. |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[5230] Wyświetlacz po wymianie. |
Pytania i Problemy z telefonami | motyl22 | |
[Nokia 5230] Po zalaniu czarny wyświetlacz ale mozna dzwonić |
Pytania i Problemy z telefonami | nikus287 | |
Szukam zegarka na wyświetlacz |
Szukam | d00b | |
Folia ochronna na wyświetlaczNokia X6 |
Pytania i Problemy z telefonami | Axell | |
[Java] Wyświetlacz LEDProgram który zmieni nasz telefon w efektowny diodowy ekran LED |
Aplikacje | patrikos23 | |
[N8] Wyświetlacz i jego jakość |
Pytania i Problemy z telefonami | omegadoom | |
[N96] Wejscie usb i wyświetlacz |
Pytania i Problemy z telefonami | Robak1213 | |
[E65] Wyświetlacz czy taśma? |
Pytania i Problemy z telefonami | MartinZCH | |
Polacy stworzyli holograficzny wyświetlacz, |
Newsy | Laki1231 | |
[5230] Port N97 mini (CFW Belle V2) by ThanhTungHT for 5230Spolszczona wersja portu n97mini pod 5230 |
Zmodyfikowane Firmware | kamillp | |