| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| The Raptor | |
|
| Witam. Otóż problem jest taki, że robiąc zdjęcia przedmiotów oświetlonych słońcem zdjęcie jest białe z lekkim zarysem przedmiotu. W czym tkwi problem? Czy trzeba przeinstalować sterowniki aparatu? Mogę to zrobić sam, czy muszę iść do serwisu? |
||
| Meler | |
|
| Mógłbyś podać przykładowe zdjęcie? | ||
| Laki1231 | |
|
| Nie masz jakiejś folii na aparacie wiem, że głupie pytanie ale tak się dzieje wtedy. I prawdopodobnie coś w ustawieniach aparatu. _________________ |
||
| The Raptor | |
|
| Zdjęcie: Niektóre są całkowicie białe. I nie zawsze się tak dzieje. Tu akurat czerwony samochód. Próbowałem czarny, to minimalnie lepiej, a srebrny wyszedł normalnie... Próbowałem w ustawieniach, jak już udało mi się znaleźć odpowiednie ustawienie, to robiąc zdjęci z innego kąta znów nie wychodziło. Niekiedy działa zmiana ISO z automatycznego na 50, ale nie zawsze. W sztucznym oświetleniu zdjęcia wychodzą, ale w słońcu jest tak jak widać. (Tofik ) |
||
| Meler | |
|
| Sprawdź najpierw to co powiedział Laki1231, Jeśli nie masz żadnej folii możesz spróbować wgrać softa ale według mnie jest to problem czysto sprzętowy |
||
| The Raptor | |
|
| Obiektyw ma przysłonę. Nie ma żadnej folii. A poza tym to niekiedy zdjęcia wychodzą dobrze. Może jakaś instrukcja jak wgrać soft? |
||
| patrikos23 | |
|
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w dziale hacked symbian Tu rozważany jest inny problem, a nie wgrywanie softa. _________________ |
||
| Meler | |
|
| Soft fo samsungów wgrywamy programem Apollo . Pliki z softem znajdziesz tu: Pobieranie / Download:
po ściągnięciu softu wybieramy odpowiednie pliki w programie apollo. nastepnie na wyłączonym telefonie przytrzymujemy przyciski 1 + 4 + włącznik. powinno pojawić się napis na niebieskim tle. Podłączamy telefon i rozpoczynamy proces. Jesli chcesz moge wstawić na forum mój poradnik flashowania samsunga I450, w którym proces różni się jedynie wersją programu apollo i softem |
||
| The Raptor | |
|
| Bardzo bym prosił. A propos, czy jest to skomplikowane i bezpieczne? Sorry za takie pytania, ale jeszcze nie do końca wiem z czym to się je, a nie chciałbym niczego spieprzyć. |
||
| Meler | |
|
| Jest to całkiem bezpieczne i proste. Sam to robiłem kilkanaście razy i zawsze żadnych problemów | ||
| The Raptor | |
|
| A skąd mogę pobrać Apollo? Bo google znajdują nie to co trzeba... Mogę jeszcze prosić link do tego poradnika? |
||
| Meler | |
|
| jutro go wstawię na forum ze względu na to ze obecnie jestem na kaiserku | ||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
[Samsung i8510] Latarki |
Szukam | RAfiquo | |