Autor Wiadomość
The Raptor [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 11:36 [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam.
Otóż problem jest taki, że robiąc zdjęcia przedmiotów oświetlonych słońcem zdjęcie jest białe z lekkim zarysem przedmiotu.

W czym tkwi problem?
Czy trzeba przeinstalować sterowniki aparatu?
Mogę to zrobić sam, czy muszę iść do serwisu?
Meler [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 01:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Mógłbyś podać przykładowe zdjęcie?
Laki1231 [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 03:25   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Nie masz jakiejś folii na aparacie wiem, że głupie pytanie ale tak się dzieje wtedy. I prawdopodobnie coś w ustawieniach aparatu.

The Raptor [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 04:27   Postaw piwo autorowi tego posta
Zdjęcie:

Niektóre są całkowicie białe.
I nie zawsze się tak dzieje.
Tu akurat czerwony samochód. Próbowałem czarny, to minimalnie lepiej, a srebrny wyszedł normalnie...
Próbowałem w ustawieniach, jak już udało mi się znaleźć odpowiednie ustawienie, to robiąc zdjęci z innego kąta znów nie wychodziło.
Niekiedy działa zmiana ISO z automatycznego na 50, ale nie zawsze.
W sztucznym oświetleniu zdjęcia wychodzą, ale w słońcu jest tak jak widać. (Tofik kod emotikony: :D )
Meler [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 05:01   Postaw piwo autorowi tego posta

Sprawdź najpierw to co powiedział Laki1231,

Jeśli nie masz żadnej folii możesz spróbować wgrać softa ale według mnie jest to problem czysto sprzętowy
The Raptor [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 05:30   Postaw piwo autorowi tego posta
Obiektyw ma przysłonę. Nie ma żadnej folii.
A poza tym to niekiedy zdjęcia wychodzą dobrze.

Może jakaś instrukcja jak wgrać soft?
patrikos23 [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 05:36   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się w dziale hacked symbian

Tu rozważany jest inny problem, a nie wgrywanie softa.

Meler [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 05:39   Postaw piwo autorowi tego posta

Soft fo samsungów wgrywamy programem Apollo .

Pliki z softem znajdziesz tu:

Pobieranie / Download:

po ściągnięciu softu wybieramy odpowiednie pliki w programie apollo.
nastepnie na wyłączonym telefonie przytrzymujemy przyciski 1 + 4 + włącznik. powinno pojawić się napis na niebieskim tle. Podłączamy telefon i rozpoczynamy proces. Jesli chcesz moge wstawić na forum mój poradnik flashowania samsunga I450, w którym proces różni się jedynie wersją programu apollo i softem
The Raptor [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 06:06   Postaw piwo autorowi tego posta
Bardzo bym prosił.
A propos, czy jest to skomplikowane i bezpieczne? Sorry za takie pytania, ale jeszcze nie do końca wiem z czym to się je, a nie chciałbym niczego spieprzyć.
Meler [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 06:29   Postaw piwo autorowi tego posta

Jest to całkiem bezpieczne i proste. Sam to robiłem kilkanaście razy i zawsze żadnych problemów
The Raptor [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 06:53   Postaw piwo autorowi tego posta
A skąd mogę pobrać Apollo? Bo google znajdują nie to co trzeba...

Mogę jeszcze prosić link do tego poradnika?
Meler [samsung i8510] Białe zdjęcia z lekkim zarysem przedmiotu Napisany: 02 Mar 2011 09:08   Postaw piwo autorowi tego posta

jutro go wstawię na forum ze względu na to ze obecnie jestem na kaiserku
1 2 »