| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| tipp-ex | |
|
| Witam. Od jakis 2 lat jestem posiadaczem Samsung i8510 i moje biedactwo jakies 2 miesiacze temu sie zepsuło przestaly dzilac klawisze te co sa pod wyswietlaczem wogole nie dzialaja oddalem do naprawy na działce bo tam w miare tanio robia ale nie zrobili przerosło ich powiedzieli ze mozliwe ze tasma sie zepsuła czy cos...:( działa tylko czerwona słuchawka kompletnie nie wiem co robić telefon sie lekko wiesza pochodzi z 3-5 min i sie wylaczy sam...co radzicie lub jakis salon gdzie to zrobia w warszawie szkoda bo telefon juz tyle lezy i ani z niego pozytu... Nazwa tematu poprawiona wedlug punktu 1.1 regulaminu tego dzia³u. // radziubaker |
||
| Casaya | |
|
| tipp-ex, Ha!!! gdyby tasma sie zepsula to by wymienili... ja stawiam w 99 procentach na zawilgotniala plyte gowna. tym bardziej ze klawisze nie sa na tasmie... czy w tym komisie sa idioci? W dodatku tasma sie zepsula ktorej tam raczej nie ma,i zepsula sie tak ze dziala jeden klawisz... nie nie... moim zdaniem wilgoc na plycie gownej spowodowana czestym trzymaniem rak w kieszeni razem z telefonem. Mozesz zrobic hard reset dla pewnosci ale to moze nie pomoc... *#7370# _________________ |
||
| tipp-ex | |
|
| No dlatego zabralem telefon bo tez mi wydawało sie dziwne....czyli co trzeba zrobic ? jak zawilgotniała? powiem ci szczerze ze chetnie zrobiłbym reset ale nie mam go czym zatwierdzic bo sie pyta o to ;p | ||
| Casaya | |
|
| tipp-ex,tam sie nie zatwierdza.telefon sam powinien sie wylaczyc... albo wylacz telefon i przytrzymaj guzik aparatu,czerwona i zielona sluchawka... czy tego tez nie mozesz? jak mozesz sobie pomóc z ta plyta glowna? Rozbierasz telefon i czyscisz plyte gówna szczoteczka do zebów... nawet nie bedziesz widzial ze sciezki sa zasniedziale.To moze pomoc a raczej pomoze na krótko.. najlepiej sprzedac na aukcji jako telefon typu... Wylaczyl sie i, nie dziala..Na czesci... bo nawet jak naprawisz to na jakis czas.. ale poczekaj bo moze ktos ma inny pomoc.ten jest tylko moj _________________ |
||
| tipp-ex | |
|
| Gdy wpisze *#7370# napisane jest czy przywrocic ustawienia fabryczne: Lewo Tak prawo nie i nie moge zatwierdzic, a zielona słuchawka mi nie działa...wrr moze ktos mial podobny problem chetnie bym rozwiazal to...Dzieki za zaangazowanie i wypowiedzradziubaker | ||
| pio075 | |
|
radziubaker napisał/a:
Klawisze nie muszą być bezpośrednio na taśmie. Nawet jeśli jest druga płyta to czymś musi być z procesorem połączona. Taśma jest właśnie tym czymś. Nie zawsze muszą wysiąść wszystkie klawisze zdarza się ze nie działa tylko część bo reszta idzie po nieuszkodzonych liniach. wszystko zależy od modelu i zakresu uszkodzeń na taśmie. Jeśli rozkręcisz to gołym okiem powinieneś dostrzec uszkodzenie taśmy - jeśli będzie cała to znaczy że musisz kombinować, jeśli uszkodzona - masz winowajcę. |
||
| Laki1231 | |
|
| Może być taśma i może być płyta. Mało razY n95miała tak że to była taśma? Setki razy. Jeśli telefon zawilgocony to na baterii lub pod jest taki pasek Jeśli jest biały to nic się nie stało Jeśli czerwony to się stało:) _________________ |
||
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Sprawdź jakiego symbiana posiada twój telefon.Lista aktualna na dzień 12.06.2011 |
Pozostałe | Laki1231 | |
[c6] Telefon czasami się wiesza |
Pytania i Problemy z telefonami | jacaaa8 | |
[Samsung i450] Wiesza się system |
Pytania i Problemy z telefonami | hatake00 | |
samsung innov8 i8510poszukuję aplikacji |
Szukam | camel25 | |
[Samsung i8510] Latarki |
Szukam | RAfiquo | |
[Samsung i8510] Przeglądarka internetowa i touchpad |
Pytania i Problemy z telefonami | The Raptor | |
[Samsung i8510 ] Jak wgrać polskiego softa |