Autor Wiadomość
Zohan Dvir [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 09 Mar 2010 08:05 [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam. Mam problem z z wifi w telefonie. A mianowicie wszystko jest cacy do samego nawiazania poleczania. Przy wlaczeniu przegladarki wyskakuje mi taki blad: " Brak polaczenia bramy"
Posiadam internet z tp (livebox)
Z gory dzieki za pomoc:)
verten [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 09 Mar 2010 08:17   Postaw piwo autorowi tego posta

przycisk reg pod LB wcisniety przy nawiazywaniu polaczenia ?
Zohan Dvir [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 09 Mar 2010 09:36   Postaw piwo autorowi tego posta
dobrze juz dziala
temat do zamkniecia pozdrawiam
ps. problemem bylo ustawienie sieci na ad hoc a nie infrastuktura;)
Blaniu22 [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 28 Sty 2011 09:35   Postaw piwo autorowi tego posta
Ej chłopaki mam pytanie bo również mam ten problem co Zohan Dvir
możecie powiedziec co to ten przycisk reg pod LB + jak zrobic reszte

pomocy prosze kod emotikony: :cry:

Czy to tak trudno mi pomóc ? kod emotikony: :cry:
drago_o [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 30 Sty 2011 02:41   Postaw piwo autorowi tego posta

modemy TP nie pozwalają łączyć się przez WiFi byle jakim urządzeniom... taka ochrona przed sąsiadami itp... przycisk ten pozwala nam na "zarejestrowanie" odbiornika WiFi w Livebox'ie tak by mógł go rozpoznawać i udostępniać internet na to właśnie urządzenie...

Blaniu22 [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 31 Sty 2011 04:02   Postaw piwo autorowi tego posta
ja mieszkam tera w niemczech mam ruter Netgear z wifi i mam wszystko ok tylko te bramy mi sie pokazuja nie wiem czemu może ktoś napisać jak sie z tym uporac co i jak po kolei kod emotikony: ;D
drago_o [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 31 Sty 2011 04:14   Postaw piwo autorowi tego posta

te bramy Ci się pokazują... w sensie?? ten sam błąd masz znowu??

jak tak to znaczy, że Twój router dzieli internet po adresach mac, które ma wpisane... musisz albo dodać mac swojej karty WiFi z telefonu w routerze lub ustawić sieć na niechronioną lub chronioną hasłem WEP...

// P.S. proszę o zachowanie zasad polskiej pisowni i ortografii...

Blaniu22 [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 31 Sty 2011 04:39   Postaw piwo autorowi tego posta
drago_o = Więc tak robiłem tak o :

1- weszłem w ustawienia/łączność/sieci docelowe/dodaj... cos tam takiego

2- dodałem moja siec Wifi czyli moj ruter do telefonu zmieniałem priorytet czy jakos tak na 1 mam wszystko ok wifi zabezpieczone hasło i pisze ze połączone wifi ok wbijam w mobile opera właczam facebook.com i lipa nie moge sie polaczyc przez opere i to samo w orginalnej przegladarce czyli : INTERNET i pisze mi własnie te bramy i tera nie wiem o co chodzi
drago_o [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 31 Sty 2011 04:46   Postaw piwo autorowi tego posta

tak jak napisałem... Sprawdź ustawienia routera. Prawdopodobnie musisz ustawić sieć publiczną w routerze... Upewnij się, że masz dobrze wpisane hasło... Napisz mi dokładnie ten komunikat. Napisz też czy w jakikolwiek inny sposób możesz się połączyć i korzystać z internetu czy w ogóle...

Blaniu22 [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 01 Lut 2011 01:21   Postaw piwo autorowi tego posta
No własnie nie moge sie połaczyć nawet z siecia publiczna bez haslo znaczy połacze sie jak z moim ale w necie zawsze pokazuje mi tak <o tych bramach> a potem <internet nie może sie połaczyć>
drago_o [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 01 Lut 2011 04:38   Postaw piwo autorowi tego posta

a sprawdziłeś ustawienia połączenia w telefonie?? może tam coś źle dodałeś...

-poprawne ustawienia połączenia WLAN przy włączonym haśle WEP:
nazwa: (mało ważne)
Nośnik danych: Bezprzewodowy LAN
Nazwa sieci: (najlepiej wyszukaj lub wpisz ręcznie, byle identycznie z tym jak jest wpisane w routerze)
Status sieci: Publiczna
Tryb sieci WLAN: Infrastruktura
Tryb zabezpieczeń WLAN : WEP
Strona główna: brak
Użyj punktu dostępu: Automatycznie

-ustawienia zabezpieczeni WLAN
klucz WEP w użyciu: #1
Typ uwierzytelniania: Otwórz

-ustawienia klucz WEP
Kodowanie WEP: 64 bity
Format klucz WEP: Heksadecymalny
Klucz WEP: (Twój klucz)

Przy tych ustawieniach od strony telefonu wszystko musi być ok... Jeśli nie to trzeba pogrzebać w routerze... Pisz co i jak dalej... kod emotikony: ;)

Blaniu22 [Satio] Brak polaczenia bramy w WiFi Napisany: 02 Lut 2011 02:28   Postaw piwo autorowi tego posta
Te ustawienia znajde w telefonie czy gdzie bo jestem zielony
1 2 »