Autor Wiadomość
glodny_wrazen [Satio] Brak połączenia z satelitą Napisany: 16 Gru 2010 11:09 [Satio] Brak połączenia z satelitą   Postaw piwo autorowi tego posta
witam,
chciałbym poprosić o jakąś pomoc gdyż już całkowicie zgłupiałem, wysłałem telefon do serwisu a tu z drugim to samo,
sprawa wygląda następująco :
w moim satio od zakupu nie mogłem sobie poradzić z nawigacją, różne wersje instalowałem
i nigdy nie potrafił mi się połączyć z satelitą w testach usług to samo ile ja się o stałem jak kołek przed domem żeby mi łaskawie złapał i nic, aż w końcu oddałem na gwarancje,
wczoraj robię garmina dziewczynie na vivaz co się okazuje jest ten sam problem,
garmin dziala super poprawnie instaluje się z poradnika z symbiane.pl i jego praca kończy się na tym ze w słupkach połączenia z satelitą świeci się tylko pierwszy bar na czerwono, to samo było w satio który już pojechał do serwisu a boję się ze niepotrzebnie. Dodam ze mieszkam w krakowie i próbowałem w różnych miejscach bez wymiernego skutku.
Proszę o pomoc.

Nazwa tematu poprawiona wed«ug punktu 1.1 regulaminu tego dzia«u. Prosze sie z nim zapoznac zanim kolejny tego typu temat poleci do KOSZA // Jackson
Jack [Satio] Brak połączenia z satelitą Napisany: 16 Gru 2010 04:07   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
Być może masz za słaby odbiornik gps. Spróbuj dokupić odbiornik zewnętrzny

Olszens [Satio] Brak połączenia z satelitą Napisany: 19 Gru 2010 09:58   Postaw piwo autorowi tego posta
Mam dokladnie taki sam problem ze swoim. Juz oddalem go wczesniej do serwisu 2 razy. 1 raz jak mialem brandowane menu orange (chciałem je usunąć) przy ktorym lapal sygnal GPS. Po zainstalowaniu najnowszego niebrandowanego menu gps nie działał. Oddałem go 2 raz. Zadzwonili mi ze to wina softu sony ericssona i trzeba czekac na aktualizacje, ale w innych satio działa wiec nie wiem o co chodz. Profilaktycznie wymienili mi antene GPS,WIFI. Czasami jakims cudem łapał mi zasieg i jak raz złapał to potem moglem bawic sie gpsem dopoki nie zrestartowalem telefonu. Teraz to juz calkiem nie chce działac. Moze by pomogło wgranie starszego softu ale to znowu bardzo spowolni telefon. Chyba bedzie sie trzeba obejsc smakiem poki nie wynajdą jakiegos nowego softu. Jesli dowiesz sie czegos to pisz bo to wazne! Pozdro
Harmattan [Satio] Brak połączenia z satelitą Napisany: 19 Gru 2010 10:06   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 1/2
Olszens, albo wgraj sobię menu z Orange, skoro twierdzisz, że wtedy działa kod emotikony: :) To nie zmienia nic w telefonie orpucz tego, że dochodzi Ci jeden tryb gotowości i Orange dodaje swoje skróty internetowe...

bartek50003 [Satio] Brak połączenia z satelitą Napisany: 19 Gru 2010 10:27   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
glodny_wrazen, czy
glodny_wrazen napisał/a:
  • próbowałem w różnych miejscach
oznacza również, że próbowałeś na dworze i poczekac trochę dłużej, żeby zdąrzył się załadowac??

Bo jeżeli w Garminie masz czerwoną kreskę, to oznacza, że SYGNAŁ JEST tylko za słaby żeby można było się zlokalizowac.