Temat Zamknięty przez: Jack
Autor Wiadomość
vivro [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:34 [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać.   Postaw piwo autorowi tego posta

Witajcie
Mam problem z GG na tel.
Pobrałem GG na tel. z darmowego sms od Orange ( GG w wersji Java) i otwieram aplikację piszę łączenie 0% i odplicza się 30sekund. Lecz Gg się wgl. nie łączy i nie pokazuję się nawet komunikat gdzie wybieram czy ma się łączyć przez WiFi czy Orange czy inne. Dodam że mam wykupiony pakiet gg na tel.
Pobrałem od nas z forum GG w wersji na symbiana w sis. Te również odpalam wpisałem nr. i hasło i pokazuję że jestem nie dostępny. Zmieniam status na dostępny piszę łączenie ( nie pisze czy WiFi czy Orange GPRS czy inne tylko łączenie) po zniknięciu komunikatu nic się nie zmienia.
Pobrałem przed chwilą parlingo również się nie łączy wgl.
Korzystał ktoś z GG na Satio ?
Dodam jeszcze że GG ma korzystać z wykupionego pakietu za 5zł na miesiąć i w tedy nie płace za transfer ani nic.
Na telefon ściągałem konfigurację telefonu wg. operatora czyli Orangę
Grzenio [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:35   Postaw piwo autorowi tego posta

ustawienia w GG i tam jest łączność.

vivro [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:39   Postaw piwo autorowi tego posta

tak tylko że gg się wgl. nie włącza.
Odpalam GGwOrange 1.1.2 i łączenie 8% i na tym stoi.
A w GG na symbiana gdy mam ustawienia to tylko dotyczące GG cyzli powiadamianie o wiadomościach numer hasło. Nie ma nic na temat łączności.
A gdy telefon się łączy np. na zwykłej przeglądarce to pod ikonką H od sygnału są 2 strzałki a podczas odpalania gg nie ma czegoś takiego.
Grzenio [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:44   Postaw piwo autorowi tego posta

Hmm to te gg jest coś nie tak jaki ty masz tam symbian

vivro [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:46   Postaw piwo autorowi tego posta

SE Satio symbian v5 aktualizowany do najnowszej wersji.
Grzenio [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:47   Postaw piwo autorowi tego posta

a próbowałeś odpalić http://symbiane.pl/palringo-vt10435.htm wiem że z s60v3 można spróbować, bo miałem gg na s60v3 tylko musiałem płacić 1.23 na tydzień ściągnięte przez telefon z strony gady gadu

Linków do forum nie kodujemy // Jackson

vivro [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:49   Postaw piwo autorowi tego posta

Tak Parlingo działa. Wyskoczył mi komunikat wybieram Orange GPRS i łączy się ale za parlingo musze płacić lub ciągnie MB z konta.
Grzenio [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:51   Postaw piwo autorowi tego posta

A włącza się parlingo na satio? Tam masz w ustawieniach połączenie i spróbuj ustawić

vivro [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:53   Postaw piwo autorowi tego posta

tak parlingo działa ale nie wiem czy bd korzystało z tego że wykupiłem pakiet na miesiąć. wysłałem SMS o treści GGM_numer gg na 7455
Grzenio [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:55   Postaw piwo autorowi tego posta

musiałbyś sprawdzić jeśli nie to doładuj konto i wykup normalny pakiet internetu. Nie wiem jak w orange są ceny w play masz 9zł 200 mb na miecha.

vivro [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 10:59   Postaw piwo autorowi tego posta

w Orange Free u mnie mam za doładowanie MB za 5zł wychodzi mi ponad 400mb transferu. Ale to nie o to chodzi wole gg od orange place 4,99 i moge meic 0 na końcie 0 Mb a gg chodzi przez cały miech.
Gg na symbiana mam te http://symbiane.pl/mobiln...er=&start=0
Grzenio [Satio] Telefon nie pyta z jakiego połączenia ma korzystać. Napisany: 27 Sie 2011 11:02   Postaw piwo autorowi tego posta

Moim zdaniem musisz je aktywować sms. Miałem gg ściągnięte z neta i też się nie ładowało musiałem z strony GG pobrać i zapłacić wtedy hulało.