Temat Zamknięty przez: Laki1231
Autor Wiadomość
xdomino996 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 12:59 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej   Postaw piwo autorowi tego posta

Witam tak ja w tytule mam problem z tym ze po prostu pamięć w telefonie mi zanika. Telefon pokazuje ze zostało 16 MB i co chwilkę zmniejsza się ta pamięć nie regularnie ale np przez cały dzień potrafi 1MB zniknąć albo i więcej. Podłączyłem telefon pod komputer i pisało to samo chociaż jak zaznaczyłem wszystkie pliki to pokazało ze razem maja nie wiele ponad 9MB a wiec mam pytanko jak temu zaradzić. Czy zrobić format jak tak to jak format się robi bo wiem ze przy wyłączonym telefonie trzeba tam słuchawki i coś jeszcze wcisnąć. A i jeszcze jedna informacja cenna kod emotikony: ;) w szczegółach pamięci pokazuje mi ze 43 MB to inne pliki czy możliwe jest ze coś jest skutecznie schowane albo ze to wirus?
patrikos23 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 01:37   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
Masz jakąś aplikację zżerającą pamięć. Musiałbyś poszukać jaką i ją usunąć. Miałem podobnie z jedną aplikacją, tyle że mi wciągała po ok 2 MB dziennie. Poszukałem i usunąłem i problem rozwiązany.

xdomino996 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 02:41   Postaw piwo autorowi tego posta

Aplikacje na telefonie jakie są zainstalowane to takie:
- 3D Brick Breaker
- FacebookPlugin
- InstallerContentHandler
- Navifon
- YouTubePlugin
Która to może być? tylko te 5 jest zainstalowane
Czy to tez tyczy sie aplikacji zainstalowanych na karcie pamieci?
Laki1231 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 03:46   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
xdomino996, przeglądasz internet na tel?

xdomino996 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 04:00   Postaw piwo autorowi tego posta

ta dość często. Czyli co to może być wirus
Laki1231 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 04:02   Postaw piwo autorowi tego posta

To znasz odpowiedź wyczyść pamięć przeglądarki i będzie ok.

xdomino996 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 04:12   Postaw piwo autorowi tego posta

Korzystam z opery mobile czyli reinstal załatwi sprawę?
Laki1231 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 04:15   Postaw piwo autorowi tego posta

xdomino996, nie, wejdź w ustawienia opery i sobie daj wyczyść prywatne dane.

patrikos23 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 04:16   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 22/22
nie reinstal, bo pliki masz w pamięci telefonu. Poszukaj program do czyszczenia cache i wszystko ok.

xdomino996 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 09:08   Postaw piwo autorowi tego posta

Programem X-Clear usunąłem cache ale zwolniło się 3 MB danych a patrząc to dzisiaj zostało już 14.2 a przed tym usuwaniem było 11. A w szczegółach pamięci już jest 46MB w innych plikach...

Laki1231 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 09:10   Postaw piwo autorowi tego posta

xdomino996, zrób format tel i po kłopocie może to pliki odebrane bluetooth

xdomino996 [Satio] Zanikanie pamięci wewnętrznej Napisany: 05 Kwi 2011 09:35   Postaw piwo autorowi tego posta

To ok trzeba tak zrobić tylko jak to jest kod na format? wiem ze na wyłączonym telefonie trzeba wcisnąć słuchawki zieloną i czerwoną i coś jeszcze ale nie pamiętam co kod emotikony: :(