| Temat Przesunięty przez: patrikos23 |
| Autor | Wiadomość | |
|---|---|---|
| Meler | |
|
[size=150]Ściąganie simlocka przez kabel USB w np. 6630, 6680, 6681, 6682, N70, N71, N90)[/size] Witam. chciałbym wam przedstawić sposób umożliwiający ściągniecie simlocka poprzez kabel z wyżej wymienionych telefonów BB5 a także innych opartych na procesorach RAP3G ( RAP3G v2.10E PA; RAP3G v2.0E PA; RAP3G v2.20 PA; RAP3G v2.11 PA) Do tego potrzebny jest nam standardowy kabel Ca-52 lub DKU-5. Zaczynamy. 1. Pobieramy i rozpakowujemy paczkę Pobieranie / Download:
Mirror mediafire Pobieranie / Download:
Mirror 4shared Pobieranie / Download:
i uruchamiamy plik install.bat. Program zainstaluje się w folderze C:\bb5_unlocker (podczas instalowania może wyskoczyć komunikat "Unable to open COM port" nie przejmuj się nim) 2. Podłączamy telefon pod kabel ( musimy mieć zainstalowane sterowniki). 3. Teraz wchodzimy Prawy przycisk myszy na ikonie Mój Komputer - Właściwości - Zakładka Sprzęt i Manager urządzeń 4. Wchodzimy w podkategorie Modemy i klikamy prawym przyciskiem myszy na modemie ze słowem Nokia w nazwie i wybieramy Właściwości a następnie zakładkę Modem. teraz zapamiętujemy numer portu który widzimy w tym miejscu, na przykład COM6 5. Przejdź teraz do lokalizacji C:\bb5_unlocker\logs i otwórz przy pomocy notatnika plik bb5_unlocker.cfg. Zmieniamy widniejący tam port (COM2) na ten który zapamiętaliśmy i zapisujemy plik 6. Odłącz teraz telefon. Wyjmij kartę sim włącz go i podłącz 7. Otwórz program BB5logunlocker.exe i wciśnij [Read Phone], program powinien odczytać telefon i utworzyć backup pola 308. Jeśli okaże się że backupu nie ma w katalogu C:\bb5_unlocker\backup powtórz ten krok aż do skutku czyli wykonania przez program backupu!! 8 Jeśli proces się powiódł naciśnij teraz przycisk [Make Log]. W folderze C:\bb5_unlocker\logs powinien się utworzyć plik Twój numer imei_Bb5.log (Twój numer imei to 15 - cyfrowy numer twojego telefonu). Jeśli plik się nie tworzy powtarzamy operacje do skutku 9. Uruchom teraz plik BB5_calc.exe znajdujący się w folderze z aplikacją czyli C:\bb5_unlocker i wróć do okna programu BB5logunlocker.exe i naciśnij SP [Unlock] 10. Gratulacje!. Możesz odłączyć telefon. Nie masz już simlocka |
||
| xJAmaTOx | |
|
| Czy ten sposób działa na noki n82 i n81 ? _________________ |
||
| chucky | |
|
| xJAmaTOx, nie _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| No szkoda... A jest jeszcze jakiś inny poradnik na tym forum co do ściagania simlocka ? _________________ |
||
| chucky | |
|
| xJAmaTOx, nie, bo ten telefon stoi na platformie bb5 (nowszej) i tylko można ściągnąć boxem lub kodem via imei od operatora sieci _________________ |
||
| xJAmaTOx | |
|
| Czyli mam roumieć że nie ma jakiegos darmowego sposobu ? A tak przy okazji.. orientujesz się może leo20, ile kosztowało by zdjęcie simlocka do noki n82 ? _________________ |
||
| chucky | |
|
| xJAmaTOx, z serwisie boxem ok. 30-50zł _________________ |
||
| MaRiAnOo077 | |
|
| A do 6 pkt. mam włożyć kartę z tej sieci na jaką mam simlocka ? | ||
| Jack | |
|
| 6. Odłącz teraz telefon. Wyjmij kartę sim włącz go i podłącz O żadnym wkładaniu nie ma mowy _________________ |
||
| MaRiAnOo077 | |
|
| O to mi chodziło jaka karta ma być w telefonie do czasu, aż dojdę do 6 pkt. ? Karta z tej sieci na jaką mam simlock ? Cytowanie całego poprzedniego posta jest zbędne // Jackson |
||
| Jack | |
|
| tak _________________ |
||
| MaRiAnOo077 | |
|
| Z paczki nie można wypakować pliku 'BB5logunlocker.exe' ;/ Masz jakąś radę na to ? |
||
| 1 2 »
|
|
| Podobne Tematy | |||
|---|---|---|---|
| Temat | Forum | Autor | |
Darmowy internet przez bluetoothjak ktoś nie ma wifi w kompie |
Pozostałe | wentyl007 | |
Udostępnienie internetu z laptopa na nokie przez WiFi.Ad hoc |
Pozostałe | wentyl007 | |
RealVista for n70,n72,n90 |