Autor Wiadomość
cichyalek [SE Satio] Po ponownym uruchomieniu nawigacji nie ma sygnału Napisany: 21 Mar 2010 12:39 [SE Satio] Po ponownym uruchomieniu nawigacji nie ma sygnału   Postaw piwo autorowi tego posta
Mam kolejny problem z moim Satio. Tym razem chodzi o odbiornik GPS. Podczas pierwszego uruchomienia nawigacji (niema znaczenia czy jest to Garmin, Sygic czy oprogramowanie SE) znajduje satelity w kilka sekund. I wszystko pięknie działa do momentu wyjścia z programu lub utraty sygnału. Po ponownym uruchomieniu nawigacji nie potrafi już znaleźć żadnych satelitów. Na ekranie głównym pojawia się ikona GPS z opisem, że odbiornik jest dostępny a pomimo to nie łączy się. Jedyny znany mi sposób na ponowne połączenie się jest restart telefonu, ale ciągłe wyłączanie i włączanie telefonu jest męczące. Proszę o pomoc.
lukasz18dg [SE Satio] Po ponownym uruchomieniu nawigacji nie ma sygnału Napisany: 25 Mar 2010 07:30   Postaw piwo autorowi tego posta
Najpierw zaktualizuj swój telefon przez SE Upathe.
Jeśli nie ustąpią problemy podłącz się bardziej stabilne źródło internetu ( chodzi mi tutaj o Wifi )
Sprawdź czy na pewno masz dobrze zainstalowaną aplikacje ;]
Zgaduje, że masz gwarancje ;] oddaj na gwarancje jeśli problem nie ustąpi pod pretekstem źle działającego GPS.
Użytkownik teoretycznie włączać i wyłączać aplikacje ile chce i ta aplikacja w twoim wypadku nawigacja Gps powinna działać sprawnie za każdym razem ;]
A pomijam to, ze masz nadal włączony GPS po zamknięciu nawigacji.
cichyalek [SE Satio] Po ponownym uruchomieniu nawigacji nie ma sygnału Napisany: 30 Mar 2010 09:10   Postaw piwo autorowi tego posta
Dzięki za rady. Tak naprawdę pomógł hard reset telefonu. Na razie działa bez zarzutu na każdym oprogramowaniu.
lukasz18dg [SE Satio] Po ponownym uruchomieniu nawigacji nie ma sygnału Napisany: 04 Kwi 2010 12:40   Postaw piwo autorowi tego posta
Z tego co pamiętam hard reset kasuje wszystkie programy itp to przyczyna jest w, którymś zainstalowanym programie lub wirusie.
pelikan_rumia [SE Satio] Po ponownym uruchomieniu nawigacji nie ma sygnału Napisany: 02 Sty 2011 08:53   Postaw piwo autorowi tego posta
cichyalek, Witam, mam taki sam problem jak u ciebie, jak zrobić tego hard reset w tel satio?? Pozdrawiam
Jack [SE Satio] Po ponownym uruchomieniu nawigacji nie ma sygnału Napisany: 02 Sty 2011 08:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 2/1
pelikan_rumia wejdz w dział poradniki a napewno znajdziesz odpowiedź