Autor Wiadomość
aga_smok [SE Vivaz] Błąd certyfikatu przy instalacji programów Napisany: 05 Mar 2011 07:15 [SE Vivaz] Błąd certyfikatu przy instalacji programów   Postaw piwo autorowi tego posta
Witam,
zakupiłam ostatnio na allegro SE Vivaz pochodzący z Anglii (z sieci o2). Telefon jest na systemie SYMBIAN S60V5. Przy instalacji większości aplikacji wyskakiwały mi komunikaty w stylu: 'brak certyfikatu', 'ważność certyfikatu wygasła', 'błąd certyfikatu'. Szperałam na forum bardzo długo i próbowałam kilku rozwiązań. Próbowałam z podpisywaniem aplikacji na stronie OPDA, zarówno przez stronę jak i przez program MobileSigner v1.03 w telefonie. Zrobiłam również ostatnio format telefonu (*#7370#), to także nie pomogło, błąd wyświetla się dalej. Pliki aplikacji wszystkie były podpisane sisx. Próbowałam również zmienić datę w telefonie zarówno w tył jak i do przodu. Jedynie kilka aplikacji udało mi się zainstalować bez takiego problemu.
Błaaaagam, pomóżcie kod emotikony: :( (( jest to używany telefon (ma 7 miesięcy) trochę był wart a tu takie problemy na wstępie kod emotikony: :( ((
Laki1231 [SE Vivaz] Błąd certyfikatu przy instalacji programów Napisany: 05 Mar 2011 07:31   Postaw piwo autorowi tego posta

Piwa: 21/6
Aguś trzeba wyrobić swój certyfikat i podpisywać nim te aplikacje które nie działają.

EDIT:
Tu piszesz prośbę o cert i czekasz.
http://symbiane.pl/certyf...nie-vt16740.htm
A tak podpisujesz.
http://www.symbiane.pl/ja...ian-vt15111.htm

sadam81 [SE Vivaz] Błąd certyfikatu przy instalacji programów Napisany: 05 Mar 2011 09:00   Postaw piwo autorowi tego posta

Otrzymał 1 piw(a)
Jesli podpisujesz FreeSignerem wybierz opcje Sign Sis, nie Self Sign...

aga_smok [SE Vivaz] Błąd certyfikatu przy instalacji programów Napisany: 06 Mar 2011 12:05   Postaw piwo autorowi tego posta
Certyfikat mam wyrobiony na stronie OPDA. Pliki aplikacji próbowałam podpisywać zarówno przez MobileSigner jak również przez stronę OPDA. Wszystko tak jak opisałam wyżej.
Próbowałam FreeSignerem lecz przy próbie instalacji po podpisaniu aplikacji wyskakuje ważność certyfikatu wygasła. Stąd problem nie może zostać rozwiązany.
Próbowałam dziś także programem Helox złamać symbiana lecz z tego co wyczytałam na forach ludzie posiadający SE Vivaz U5 również piszą o takim problemie. Nie udało się sformatować HeloOX2 v2.03. Program zatrzymywał się na długi czas przy 'unpacking files'.
Zastanawiam się czy pomógłby reinstall symbiana w serwisie? Może jakaś inna wersja by pomogła?
Proszę o pomoc kod emotikony: :(
Laki1231 [SE Vivaz] Błąd certyfikatu przy instalacji programów Napisany: 06 Mar 2011 12:15   Postaw piwo autorowi tego posta

aga_smok, a może hard reset? a datę w tel masz dzisiejszą?? 2011rok przyppominam;D

aga_smok [SE Vivaz] Błąd certyfikatu przy instalacji programów Napisany: 07 Mar 2011 10:50   Postaw piwo autorowi tego posta
z datą też kombinowałam i format też robiłam i nic....
Laki1231 [SE Vivaz] Błąd certyfikatu przy instalacji programów Napisany: 07 Mar 2011 10:58   Postaw piwo autorowi tego posta

Ceryfikat kiedy był wyrabiany? Być może masz najnowszy soft i się nie da. Może przy wyrabianiu ceru cyferkę pomyliłaś.